Author Topic: Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue (SOLVED)  (Read 1764 times)

theteju

  • Guru
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue (SOLVED)
« on: April 02, 2016, 06:49:13 am »
hey guys,
I installed 14.04 fresh install last night via the netinstall method. I knew that my graphic card is not supported by latest Nvidia drivers. I had some rough time installing kubuntu desktop and finally successfully install Lmce with basic UI. However as I presumed the system has pulled latest driver for the card after I went through AVWizard.

Quote
dpkg -l | grep nvidia
ii  nvidia-340                                 340.96-0ubuntu0.14.04.1                                          i386         NVIDIA binary driver - version 340.96
ii  nvidia-340-uvm                             340.96-0ubuntu0.14.04.1                                          i386         Transitional package for nvidia-340
ii  nvidia-libopencl1-340                      340.96-0ubuntu0.14.04.1                                          i386         NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
ii  nvidia-opencl-icd-340                      340.96-0ubuntu0.14.04.1                                          i386         NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-prime                               0.6.2                                                            i386         Tools to enable NVIDIA's Prime
ii  nvidia-settings                            331.20-0ubuntu8                                                  i386         Tool for configuring the NVIDIA graphics driver

Follwoing are the information about my Graphic card.

Quote
lspci -vnn | grep VGA -A 12
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation NV44 [GeForce 6200 LE] [10de:0163] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
        Subsystem: eVga.com. Corp. Device [3842:c297]

The driver version I need is 304.131. I know the card runs pretty stable with that driver.
My question is , how can I revert back to 304.131. and How can I prevent the system from pulling it again.

My Skill levels, ( I can ssh into core, I only know how to use nano not vim )

Thank you all in advance.
Teju.
« Last Edit: April 02, 2016, 08:53:53 pm by theteju »

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3663
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue
« Reply #1 on: April 02, 2016, 08:58:25 am »
Did you try the two changes I told you last night on IRC?

theteju

  • Guru
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue
« Reply #2 on: April 02, 2016, 03:48:38 pm »
Hi Posde,

Not yet. Just to confirm. You mentioned to change line 78 and 96 in nvidia-install.sh script. And chage it to "304" instead of "340" ,, am I correct? Those lines belongs to trusty install.

After that I should rerun AVwizard.

Please confirm the steps. I will try. Thank you.

Sent from my HTC One using Tapatalk


posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3663
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue
« Reply #3 on: April 02, 2016, 04:41:58 pm »
The lines for trusty, as you are on 1404, aren't you?

After that Restart_WithAVWizard and things should be fine.

theteju

  • Guru
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue
« Reply #4 on: April 02, 2016, 05:25:51 pm »
Yes I am on Trusty. Okay. thanks for confirmation. will give it a shot.

theteju

  • Guru
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue
« Reply #5 on: April 02, 2016, 05:57:49 pm »

After that Restart_WithAVWizard and things should be fine.

I do not see such script under /usr/pluto/bin ,, Am I looking at right place?

theteju

  • Guru
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue
« Reply #6 on: April 02, 2016, 08:52:46 pm »
Hi Posde,,

I chose re running AV wizard from Advance options menu, had a hard time to go though the AV wizard as the screen was too big but I made it through. The system now as overlay UI and following is the output of the command.

Quote
dpkg -l | grep nvidia
ii  nvidia-304                                 304.131-0ubuntu0.14.04.1                                         i386         NVIDIA legacy binary driver - version 304.131
rc  nvidia-340                                 340.96-0ubuntu0.14.04.1                                          i386         NVIDIA binary driver - version 340.96
rc  nvidia-libopencl1-340                      340.96-0ubuntu0.14.04.1                                          i386         NVIDIA OpenCL Driver and ICD Loader library
ii  nvidia-opencl-icd-304                      304.131-0ubuntu0.14.04.1                                         i386         NVIDIA OpenCL ICD
rc  nvidia-opencl-icd-340                      340.96-0ubuntu0.14.04.1                                          i386         NVIDIA OpenCL ICD
ii  nvidia-prime                               0.6.2                                                            i386         Tools to enable NVIDIA's Prime
ii  nvidia-settings                            331.20-0ubuntu8                                                  i386         Tool for configuring the NVIDIA graphics driver

I see, driver 304 in the list. not sure is that the one being used by system?
The system is running fine at the moment.

I would mark the post as solved. For now.

To Phenigma

Do you still want me to create the ticket for the same? I think you said you already fixed it. If yes, I do not know how to submit a ticket :P
Need log in credentials for git.

Thanks.

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1733
    • View Profile
Re: Nvidia GeForce 6 series cards Driver issue (SOLVED)
« Reply #7 on: April 04, 2016, 02:24:14 pm »
Please create a ticket for it.  See the sticky in the Dev forum section for instructions.

J.