Author Topic: Shutdown problem  (Read 1656 times)

maverick0815

  • Administrator
  • wants to work for LinuxMCE
  • *****
  • Posts: 858
    • View Profile
Shutdown problem
« on: February 08, 2016, 10:15:58 pm »
Aside from the onscreen orbiter of my me crashing after watching a movie, I have the problem, that I can not shutdown the md. When selecting power off, it says shutting down, but won't do so. Trying to force issue by holding the power button of the me until it switched off (I know, not good, not nice) resulted in a hangup off the core.
Ssh into the md and do shutdown - h now works though.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3669
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Shutdown problem
« Reply #1 on: February 08, 2016, 11:06:42 pm »
Check the "PowerOff mode" of the MD in web admin.

maverick0815

  • Administrator
  • wants to work for LinuxMCE
  • *****
  • Posts: 858
    • View Profile
Re: Shutdown problem
« Reply #2 on: February 09, 2016, 10:48:38 pm »
 :) works

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3669
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Shutdown problem
« Reply #3 on: February 09, 2016, 11:11:51 pm »
Glad to be of help :)

phenigma

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 1749
    • View Profile
Re: Shutdown problem
« Reply #4 on: February 10, 2016, 06:14:40 am »
This is by design and not a 'problem'.  Glad it's not.  ;)

J.

theteju

  • Guru
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: Shutdown problem
« Reply #5 on: April 02, 2016, 05:13:08 pm »
Hi, I am experiencing the same symptom. I shutdown the core from webadmin. but would prefer to turn off from webOrbiter. it was feature by default in the past apparently design has been changed.

Posde,
Check the "PowerOff mode" of the MD in web admin.

Can you please elaborate more?  All I see under poweroff mode is letter 'l'. Please see the screenshot attached.

Thank you.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3669
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Shutdown problem
« Reply #6 on: April 02, 2016, 05:17:37 pm »
Did you try to hover over the Info bubble to right of the entry field?

theteju

  • Guru
  • ****
  • Posts: 179
    • View Profile
Re: Shutdown problem
« Reply #7 on: April 02, 2016, 05:35:06 pm »
:) .

Thanks Posde,,

You remind me my math teacher from High school days. LoL.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3669
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Shutdown problem
« Reply #8 on: April 02, 2016, 09:00:44 pm »
I have heard worse things :)