Author Topic: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.  (Read 1448 times)

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #15 on: May 23, 2014, 02:37:32 pm »
Hi,

Spawn_killmyth_XXXX.logs report No program with that name running.

Cheers.

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #16 on: May 23, 2014, 03:32:37 pm »
Hi,

Since xine never showed up on top when I tried to play a DVD I went into webadmin and setup hardware acceleration and deinterlace to vdpau.

I changed the video card over to geforce.

Got installation window reporting all the uninstalled packages trying to re-install again.

Quick reload - got all the packages trying to install again.

When finished I rebooted.

Double checked webadmin and vdpau and geforce still set.

did "top" selected a BD disk and top showed mplayer running at 4% CPU (a second mplayer ran @ 1%).

MPlayer_Player would occasionally populate the list.

UpdateMedia was constantly running @ approx. 15% CPU

OrbiterGL @ approx. 7% CPU.

No movie video played but I did have audio (albeit low) and the main menu showed LinuxMCE Blu-ray Disc and when I went back and forth between F1 and F7 I was not kicked back to screensaver.


Cheers.
« Last Edit: May 23, 2014, 03:34:20 pm by pigdog »

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #17 on: May 23, 2014, 09:38:40 pm »
Hi,

ConfirmDependencies.log reported errors processing the following packages...

CIFS Utils (old Samba Utils)
Pluto MythTV Plugin
asterisk-perl
Linphone library
EXIF/IPTC metadata manipulation library
Qt  Gui Library MT v3
Debian Font Manager
MNG library
Pluto MythTV Player
id-my-disc
Pluto nVidia Video Drivers

Cheers

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #18 on: May 23, 2014, 10:01:56 pm »
Hi,

Here's the results from doing an apt-get install for libudf0.

Code: [Select]
Log started: 2014-05-23  15:23:50
Selecting previously unselected package libudf0.
(Reading database ...
(Reading database ... 5%
(Reading database ... 10%
(Reading database ... 15%
(Reading database ... 20%
(Reading database ... 25%
(Reading database ... 30%
(Reading database ... 35%
(Reading database ... 40%
(Reading database ... 45%
(Reading database ... 50%
(Reading database ... 55%
(Reading database ... 60%
(Reading database ... 65%
(Reading database ... 70%
(Reading database ... 75%
(Reading database ... 80%
(Reading database ... 85%
(Reading database ... 90%
(Reading database ... 95%
(Reading database ... 100%
(Reading database ... 146569 files and directories currently installed.)
Preparing to unpack .../libudf0_0.83-4.1ubuntu1_i386.deb ...
Unpacking libudf0 (0.83-4.1ubuntu1) ...
Setting up pluto-mythtv-player (2.0.0.47.14050829025) ...
ln: failed to create symbolic link ‘/usr/lib/libXmu.so’: File exists
chown: cannot access ‘/etc/mythtv/mysql.txt’: No such file or directory
dpkg: error processing package pluto-mythtv-player (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
Setting up pluto-mythtv-plugin (2.0.0.47.14050829025) ...
The user `mythtv' is already a member of `public'.
id: sambahelper: no such user
smbd stop/waiting
smbd start/running, process 7006
make: Entering directory `/var/yp'
make[1]: Entering directory `/var/yp/LinuxMCE'
Updating passwd.byname...
Updating passwd.byuid...
Updating group.byname...
Updating group.bygid...
Updating netid.byname...
Updating shadow.byname...
make[1]: Leaving directory `/var/yp/LinuxMCE'
make: Leaving directory `/var/yp'
Fri, 23 May 2014 15:23:55 -0400 : Disabling UpdateMediaDaemon on the system(s)
Fri, 23 May 2014 15:23:55 -0400 : Enabling UpdateMediaDaemon on the system(s)
 * Stopping NFS kernel daemon       
[ OK ]
 * Unexporting directories for NFS kernel daemon...       
[ OK ]
 * Not starting NFS kernel daemon: no exports.
 * Re-exporting directories for NFS kernel daemon...       
[ OK ]
id: sambahelper: no such user
smbd stop/waiting
smbd start/running, process 7922
make: Entering directory `/var/yp'
make[1]: Entering directory `/var/yp/LinuxMCE'
Updating passwd.byname...
Updating passwd.byuid...
Updating group.byname...
Updating group.bygid...
Updating netid.byname...
Updating shadow.byname...
make[1]: Leaving directory `/var/yp/LinuxMCE'
make: Leaving directory `/var/yp'
Fri, 23 May 2014 15:23:59 -0400 : Disabling UpdateMediaDaemon on the system(s)
Fri, 23 May 2014 15:23:59 -0400 : Enabling UpdateMediaDaemon on the system(s)
 * Reloading /etc/samba/smb.conf smbd       
[ OK ]
Creating /home/public paths...
Creating paths for each extra storage device...

...edited - just symlink stuff


/mnt/upnp is a mountpoint
Cleaned 10 Device entries.
Checking MythTV storage group Default for host localhost...missing!
Adding MythTV storage group Default for host localhost
Checking MythTV storage group LiveTV for host localhost...missing!
Adding MythTV storage group LiveTV for host localhost
Checking MythTV storage group Default: [core] for host localhost...missing!
Adding MythTV storage group Default: [core] for host localhost
Checking MythTV storage group XXXX for host localhost...missing!
Adding MythTV storage group XXXX for host localhost
Checking MythTV storage group XXXX: [core] for host localhost...missing!
Adding MythTV storage group XXXX: [core] for host localhost
Checking MythTV storage group Default for host dcerouter...missing!
Adding MythTV storage group Default for host dcerouter
Checking MythTV storage group LiveTV for host dcerouter...missing!
Adding MythTV storage group LiveTV for host dcerouter
Checking MythTV storage group Default: [core] for host dcerouter...missing!
Adding MythTV storage group Default: [core] for host dcerouter
Checking MythTV storage group XXXX for host dcerouter...missing!
Adding MythTV storage group XXXX for host dcerouter
Checking MythTV storage group XXXX: [core] for host dcerouter...missing!
Adding MythTV storage group XXXX: [core] for host dcerouter
Synchronizing MythTV audio settings...
Updating DTS/AC3 MythTV settings for dcerouter -- setting them to false to match MD settings.
Disabling realtime priority threads
Setting the disk scheduler to use free space weighting
invoke-rc.d: initscript samba, action "restart" failed.
smbd stop/waiting
smbd start/running, process 9389
chown: cannot access ‘/var/www/mythweb/data’: No such file or directory
dpkg: error processing package pluto-mythtv-plugin (--configure):
 subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
Setting up libudf0 (0.83-4.1ubuntu1) ...
Processing triggers for libc-bin (2.19-0ubuntu6) ...
Log ended: 2014-05-23  15:24:02


I hope that's enough to keep your interests going.

If you need any other info please advise.

Cheers.

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #19 on: May 23, 2014, 10:30:54 pm »
Hi,

For ticket request on reply #5 please be advised ticket #2158 has been raised.


Regards.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3047
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #20 on: May 24, 2014, 01:17:47 pm »
Just as a heads up: Your testing is greatly appreciated. Thank you!

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #21 on: June 07, 2014, 01:57:08 pm »
Hi,

I reloaded 14.04 from scratch this a.m. (I broke it bad).

I did an apt-update/upgrade and noticed some nvidia changes.

apt-cache policy nvidia-current now shows 304.117-0ubuntu1 installed.


Cheers

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #22 on: June 08, 2014, 11:56:57 am »
Hi,

BTW, I checked ConfirmDependencies.log and Pluto nVidia Video Drivers is no longer listed.

Cheers.

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #23 on: June 08, 2014, 04:55:34 pm »
Hi,

I reloaded 14.04 from scratch again ( apt update/upgrade) this morn and tried playing DVD's and BD's.

DVD did not play.  BD played with video and audio using xv accleration and standard card.

Sound had to be adjusted in alsamixer.

Mplayer ran @ approx 75% CPU.

When I get time later in the week I'll try vdpau acceleration, vdpau deinterlacing and GeForce card.

BD playback on the Core from the NAS was smooth.

Cheers

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: LMCE 1404 Initial Install Notes for Core/Hybrid system.
« Reply #24 on: June 11, 2014, 09:26:05 pm »
Hi,

I tried to play blu-ray using vdpau acceleration, acceleration and de-interlacing, acceleration, de-interlacing and GeForce video card with no success.

Rebooted system after each change.

Cheers