Author Topic: Not switching To Tv and CableBox  (Read 645 times)

CentralMedia

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 112
    • View Profile
Not switching To Tv and CableBox
« on: September 20, 2013, 04:43:42 am »
I added a tv to a room, which only has a cable box at present. Added the cable box and did the Connection Wizard under AV Equipment, showing how the inputs are connected. Did a reload router and regen orbitors; it asked me.

If I click on the scenario, which shows for the cable box I add for that room, the system seems to do another reload, when done, the WebOrbitor no longer connecting, the tv does not come on, nor inputs switched, nothing happens but what seems like a reload

This is the error I am seeing for that time in the DCERouter.log

Quote
     Received Message from 47 (Windows XP PC/tablet (Horiz) / Living Room/Family Room) to 10 (Media Plug-in / Closet/Storage Space), type 1 id 43 Command:MH Play Media, retry none, parameters: <0x76fe1b70>
08      09/19/13 22:39:49.383             Parameter 2(PK_Device): 40 <0x76fe1b70>
08      09/19/13 22:39:49.383             Parameter 29(PK_MediaType): 15 <0x76fe1b70>
08      09/19/13 22:39:49.383             Parameter 45(PK_EntertainArea): 2 <0x76fe1b70>
01      09/19/13 22:39:49.384           debug_stream_end MediaStream::MediaStream c1 1001/0x8ae1960 source 40 <0x873fbb70>
05      09/19/13 22:39:49.384           MediaStream::GetCurrentMediaFile - no file <0x873fbb70>
05      09/19/13 22:39:49.384           MediaStream::GetCurrentMediaFile - no file <0x873fbb70>
05      09/19/13 22:39:49.384           MediaStream::GetCurrentMediaFile - no file <0x873fbb70>
05      09/19/13 22:39:49.384           Media_Plugin::CheckForAlternatePipes no destination for EA 2 Living Room/Family Room <0x873fbb70>
07      09/19/13 22:39:49.384           Event #21 has no handlers <0xa6bf5b70>
07      09/19/13 22:39:49.384           Received Message from 10 (Media Plug-in / Closet/Storage Space) to -1001 (unknown / ), type 2 id 21 Event:Listening to Media, retry none, parameters: <0xa6bf5b70>
Return code: 139
3       09/19/13 22:39:49       DCERouter (server)      Device died... count=3/200 dev=DCERouter

I rebuilt the core, just thinking I messed things up and still getting this issue, any pointers.

The scenario for the box shows up as CableRadioDirectv1, did live before install, same issue

WhateverFits

  • Guru
  • ****
  • Posts: 228
    • View Profile
    • Sean Walker
Re: Not switching To Tv and CableBox
« Reply #1 on: September 20, 2013, 06:31:10 am »
Do you have any device specific logs?

CentralMedia

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Not switching To Tv and CableBox
« Reply #2 on: September 20, 2013, 11:01:02 am »
It seems to be trying to start Mythtv_Player, not to sure why, as I specify the box connected directly to the TV

Quote
      09/20/13 04:57:57       Spawn_Device.sh 32 (spawning-device)    4962 Dev: 32; Already Running list: 15,16,18,19,30,33,37,21,46,22,32,23,27,25,26,
1       09/20/13 04:57:57       Spawn_Device.sh 32 (spawning-device)    4962 Device 32 was marked as 'running'. Not starting
1       09/20/13 04:57:57       Spawn_Device.sh 32 (spawning-device)    4962 Dev: 32; Exiting because not starting
05      09/20/13 4:58:23.106            Socket::ReceiveData 0x9bed148 failed, bytes left 0 start: 20000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 7 Command_Impl1 Dev #32 <0xb6378b70>
05      09/20/13 4:58:23.106            Socket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Command_Impl1 Dev #32 <0xb6378b70>
01      09/20/13 4:58:23.106            Receive string failed in HandleRequestSocket 18:ReceiveData failed Command_Impl1 Dev #32 <0xb6378b70>
05      09/20/13 4:58:23.107            Dumping 1 locks <0xb6378b70>
05      09/20/13 4:58:23.107            finished check for exceptions <0xb6378b70>
05      09/20/13 4:58:23.107            OL: (0x9bed294) (>119) MessageQueue Command_Impl.cpp l:852 time: 8:00:00p (1379667502 s) thread: 3067583344 Rel: Y Got: Y <0xb6378b70>
05      09/20/13 4:58:23.107            Socket::ReceiveData 0x9bf27a8 failed, bytes left 0 start: 20000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 5 Event Dev #32 <0xb777bad0>
05      09/20/13 4:58:23.107            Socket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Event Dev #32 <0xb777bad0>
01      09/20/13 4:58:23.107            Cannot determine if device 15 registered <0xb777bad0>
01      09/20/13 4:58:23.107            FindFirstRelatedDeviceOfCategory 65 dev 15 comm error <0xb777bad0>
Return code: 2
2       09/20/13 04:58:23       32 (spawning-device)    Device requests restart... count=1/50 dev=32


tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5498
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: Not switching To Tv and CableBox
« Reply #3 on: September 20, 2013, 05:46:49 pm »
You should be using LiveTV for your input, not CableRadio.

-Thom

CentralMedia

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Not switching To Tv and CableBox
« Reply #4 on: September 21, 2013, 12:57:19 am »
I edited the template, and choose livetv, but unfortunately no luck, had tried this before doing the re-install

Quote
8      09/20/13 18:55:27.686           Received Message from 47 (Windows XP PC/tablet (Horiz) / Living Room/Family Room) to 10 (Media Plug-in / Closet/Storage Space), type 1 id 43 Command:MH Play Media, retry none, parameters: <0x77bbbb70>
08      09/20/13 18:55:27.687             Parameter 2(PK_Device): 40 <0x77bbbb70>
08      09/20/13 18:55:27.687             Parameter 29(PK_MediaType): 11 <0x77bbbb70>
08      09/20/13 18:55:27.687             Parameter 45(PK_EntertainArea): 2 <0x77bbbb70>
01      09/20/13 18:55:27.688           debug_stream_end MediaStream::MediaStream c1 1001/0x909ad08 source 40 <0x87fd5b70>
05      09/20/13 18:55:27.688           MediaStream::GetCurrentMediaFile - no file <0x87fd5b70>
05      09/20/13 18:55:27.688           MediaStream::GetCurrentMediaFile - no file <0x87fd5b70>
05      09/20/13 18:55:27.688           MediaStream::GetCurrentMediaFile - no file <0x87fd5b70>
05      09/20/13 18:55:27.688           Media_Plugin::CheckForAlternatePipes no destination for EA 2 Living Room/Family Room <0x87fd5b70>
Return code: 139
3       09/20/13 18:55:27       DCERouter (server)      Device died... count=8/200 dev=DCERouter
Fri Sep 20 18:55:27 AST 2013 died



CentralMedia

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Not switching To Tv and CableBox
« Reply #5 on: September 23, 2013, 02:25:13 am »
Decided to create and MD using a machine my sons use, went through Sara assigned to the room, but was not able to configure the inputs the cable box was connected through Sara on the tv, had to checked what I did in the Web Admin was still there and it was all.

Choosing the scenario for the cable box, it worked, switched the TV to the input the box connected to and a remote on the orbitors, to change the channels, not crashing or what seem to be trying to load mythtv.

Tested with the MD off and it still works

CentralMedia

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 112
    • View Profile
Re: Not switching To Tv and CableBox
« Reply #6 on: September 26, 2013, 12:56:35 pm »
On my last re-install, same issue, had to add the MD. Its cool, I know what to do, box being controlled nicely.