Author Topic: Dianemo 12.04 Phone line  (Read 539 times)

kalios

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Dianemo 12.04 Phone line
« on: April 03, 2013, 11:29:09 pm »
As known, Dianemo still uses FreePBX/Asterisk for the phone system. However for me, configuring any form of phone line through the web interface (pluto-admin) fails to create Trunks,outgoing and ingoing routes. Does anyone know what I could do to manually add a Phoneline. The product in question is a SPA3102. I have no problem creating a phone line using LMCE 10.04,8.10.

Thanks for your time.

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4360
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Dianemo 12.04 Phone line
« Reply #1 on: April 05, 2013, 10:32:43 am »
As known, Dianemo still uses FreePBX/Asterisk for the phone system. However for me, configuring any form of phone line through the web interface (pluto-admin) fails to create Trunks,outgoing and ingoing routes. Does anyone know what I could do to manually add a Phoneline. The product in question is a SPA3102. I have no problem creating a phone line using LMCE 10.04,8.10.

Thanks for your time.


Hmm... can you confirm that you have updated your system recently?

All the best

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

kalios

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Dianemo 12.04 Phone line
« Reply #2 on: April 05, 2013, 03:30:05 pm »
Yeah as of 2nd April with the dianemo-software-update and apt. I have tried to add the trunk manually. What I also noted per email. looking through the web php files. It is looking for the provider list in /etc/pluto not /etc/asterisk as stated in the LMCE SPA3102 config.
« Last Edit: April 05, 2013, 03:35:32 pm by kalios »

kalios

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Dianemo 12.04 Phone line
« Reply #3 on: April 07, 2013, 07:55:45 pm »
Ok. I put the adding of a an ATA device on hold to try adding a sip entry through sipgate. Using the Wizard. I have gotten a little further in that the trunk, outbound route etc was created. However the inbound route creation does not have the custom script unlike lmce's 8.10. Is it my new install, or is Dianemo's phone connectivity config severely crippled?