Author Topic: Problem with channel/input switching for Games Console  (Read 405 times)

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Problem with channel/input switching for Games Console
« on: March 13, 2013, 01:45:10 pm »
My setup hasn't changed - LG TV controlled via RS232. I swear I used to just add "Games Console" to A/V Devices, set up the pipes in the wizard, and then pressing the resulting scenario would change the TV input to AV1 (for example) and I could alter the volume etc. But this doesn't seem to work now.

The TV onscreen orbiter changes to black squares, the mobile orbiter displays the correct controls, but the TV input does not change over. Have I forgotten something?

I did try changing the entry for /dev/tty (default is 'please select'), but all that did is stop the TV from working.

Cheers,
Matt.

1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Problem with channel/input switching for Games Console
« Reply #1 on: March 20, 2013, 10:03:56 pm »
Not sure why this was causing me problems before, but I've now had success with the following steps...

- Connection wizard (in A/V equipment) - add device "Game Console".
(This adds device controlled by core by default).
- A/V equipment - click on "core" where it says "controlled by:" in order to change it to moonXX
- Return to connection wizard and setup audio/video pipes
- Reboot

Cheers,
Matt.
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps