Author Topic: Single NIC confusion  (Read 847 times)

pocster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Single NIC confusion
« on: January 29, 2013, 08:46:50 pm »
Hi all,

Read the Wiki but still confused.
See I need to add EXTERNAL_IFACE and INTERNAL_IFACE ; does that mean I edit the /etc/network/interfaces ??
Not seen the web admin yet as can't ssh and can't IP into the core from a web browser.

Someone with a single nic care to help?

Cheers

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 239
    • View Profile
Re: Single NIC confusion
« Reply #1 on: January 29, 2013, 09:07:43 pm »
add a second NIC and use it like everybody else is doing it...

pocster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Single NIC confusion
« Reply #2 on: January 29, 2013, 09:17:31 pm »
 ;D ;D ;D

Yeah; I've read the forums and this seems to be the best solution. My CORE is a laptop so I *assume* simply purchasing a USB Ethernet nic will be fine????

Cheers

pocster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Single NIC confusion
« Reply #3 on: January 29, 2013, 09:29:29 pm »
Though some people have manage it on 1 nic......

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 239
    • View Profile
Re: Single NIC confusion
« Reply #4 on: January 29, 2013, 09:32:46 pm »
yeah a usb nic will do the job fine!

pocster

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Single NIC confusion
« Reply #5 on: January 29, 2013, 10:03:21 pm »
Thanks!
For the sake of £6 (and a lot less hassle) it has to be worth it  ;D

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Single NIC confusion
« Reply #6 on: February 02, 2013, 10:59:00 pm »
Thanks!
For the sake of £6 (and a lot less hassle) it has to be worth it  ;D

Quick note, do make sure that it is compatible with linux... specifically 1004... make sure there are drivers and whatnot... you don't want the thing to do its first boot without being able to see that second nic. All of the configuration is done in that first boot, and changing it is never successful... so you will have to do a bunch of junk while still in the DVD installer... and it is a hassle.
I never quit... I just ping out.