Author Topic: Black screen during install  (Read 758 times)

isolt

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Black screen during install
« on: October 15, 2012, 08:55:11 am »
Using 8.1
I get a blacks screen when trying to install.
I can boot off the DVD
-select "english"
-select "Linux MCE"
Then there's a few pages of text, the last line is
* starting Ubiquity

Then a black screen.

If i press the off button the Kubuntu loading screen appears and the DVD is ejected.
I started with an ATI card, but now I'm using am 8600GT because the Wiki recommended Nvidia cards, no change.

Any help would be appreciated.

Thanks

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3049
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Black screen during install
« Reply #1 on: October 15, 2012, 01:04:55 pm »
Get the 1004 ISO

isolt

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Black screen during install
« Reply #2 on: October 15, 2012, 10:05:49 pm »
I thought I'd try 8.1 first as it was recommended. for new users.

I'm a little confused on which to try though.
On wiki.linuxmce.org/index.php/Mirrors
The recommended download is LMCE-1004-20120809105626326.iso
But that's not the latest snapshot.

I'm currently downloading the latest snapshot LMCE-1004-20121010180226551.iso but it's a lot smaller than the other ones.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3049
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Black screen during install
« Reply #3 on: October 15, 2012, 10:34:22 pm »
The latest is as good as any.

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Black screen during install
« Reply #4 on: October 18, 2012, 02:49:44 am »
There is a new one as of today. It will be your best bet I believe.
I never quit... I just ping out.