Author Topic: chomoflex issue  (Read 753 times)

love2xlr8

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
chomoflex issue
« on: August 13, 2012, 12:46:54 pm »
Need some help with figuring out why MCE won't send commands to my chromoflex.

Code: [Select]
root@moon165:/home/ivo# ls -l /dev/ttyS1           
crw-rw---- 1 root dialout 4, 65 Aug 13 12:32 /dev/ttyS1

root@moon165:/home/ivo# ls -l /dev/ttyS0
crw-rw---- 1 root dialout 4, 64 Aug 13 12:31 /dev/ttyS0

did a test:

Code: [Select]
root@moon165:/home/ivo# echo "testing" > /dev/ttyS0
result is correct on the other end

did an other one

Code: [Select]
root@moon165:/home/ivo# echo "testing" > /dev/ttyS1
no result on the other end It just takes real long to finish

tested the chromoflex with same cable from win7 works fine

I would realy like to get it working from ttyS1 as this is an internal port but ttyS0 is also ok for now till I get MCE to controll it

Any ideas?

love2xlr8

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: chomoflex issue
« Reply #1 on: August 13, 2012, 08:15:03 pm »
also did a tail /dev/ttyS0 while sending a command to the chromoflex from the admin page... no result

love2xlr8

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: chomoflex issue
« Reply #2 on: August 13, 2012, 09:18:02 pm »
ok ruled out the comport.
I connected a usb->rs232 it got installed fine (it has rx and tx leds)
after installing the automatic detection script started running and I saw the tx leds light up as they should.
afterwards I tried resending the on/of commands from the admin page and nothing. it just isn't sending the commands.
I gues there are some people that have a chromoflex. can anyone share some info on how to set it up correctly?

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: chomoflex issue
« Reply #3 on: August 14, 2012, 01:48:59 am »
This is a bit of a specialized request. You might give the gurus a minute to find it...

You might actually have more success dropping into #linuxmce on freenode.
I never quit... I just ping out.

love2xlr8

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: chomoflex issue
« Reply #4 on: August 14, 2012, 01:47:18 pm »
Ok at least I got it working now.
got a hold of possy on IRC and he helpt me out to get it started.

here is what I did:
check if the com is working correctly.
install the chromoflex package manualy because there is only rx on the chromoflex so no autodetection possible.
removed the non working device
rebooted the md
added a new chomoflex
set the baudrate to B9600
tested it.

only thing I want to do is to be able to have the moodlight effects back and be able to turn it on and of with a switch connected to t-wires
anyone have an idea on how to do that.

I think the chromo  off command doesn't work as it should, but I have to talk to hari about that.
opening a new topic on that in the user section

« Last Edit: August 14, 2012, 02:39:44 pm by love2xlr8 »