Author Topic: 1Wire not working anymore?  (Read 971 times)

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 239
    • View Profile
1Wire not working anymore?
« on: July 21, 2012, 10:04:32 am »
Hi,

I had 1wire set up and running properly in 10.04 with a few temperature sensors for some time. I then did a fresh install some time ago and never got it working anymore - it does not even get recognized by it's own.
When I start the OneWire script manually it says: Connection for client socket reported BAD DEVICE IP=::ffff:192.168.80.1, device 0 last error 3
Is anybody else seeing this?

thanks
IF

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: 1Wire not working anymore?
« Reply #1 on: July 21, 2012, 11:02:34 am »
you need to talk to foxi, this might be related to his ipv6 changes.
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 239
    • View Profile
Re: 1Wire not working anymore?
« Reply #2 on: July 21, 2012, 11:11:28 am »
ah I see, thanks!

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: 1Wire not working anymore?
« Reply #3 on: July 23, 2012, 01:45:37 pm »
I had 1wire set up and running properly in 10.04 with a few temperature sensors for some time. I then did a fresh install some time ago and never got it working anymore - it does not even get recognized by it's own.

After doing a fresh install on my core I have a similar problem. My 1-wire interface shows registered, but the temp sensors aren't detected.
I thought it was something I did wrong.  ::)

Havent had much time to troubleshoot though....

Any luck _IF_?

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 239
    • View Profile
Re: 1Wire not working anymore?
« Reply #4 on: July 23, 2012, 06:08:15 pm »
there are some changes already done by foxi and they will come with the next rollout or so...

edit: all my sensors are back now!  :)
« Last Edit: July 23, 2012, 06:30:40 pm by _if_ »

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: 1Wire not working anymore?
« Reply #5 on: July 25, 2012, 12:03:42 pm »
apt-get upgrade fixed it???

_if_

  • Guru
  • ****
  • Posts: 239
    • View Profile
Re: 1Wire not working anymore?
« Reply #6 on: July 25, 2012, 12:29:03 pm »
yes - I used the updatescript but the result should be the same...