Author Topic: Install Linux mce from desktop fails  (Read 4672 times)

beerfrog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Install Linux mce from desktop fails
« on: March 25, 2007, 04:42:03 pm »
Hi all,

I've downloaded the .iso from the Switzerland FTP.

Then downloadede the installer from linuxmce.com and launched it.

I get the Install Linux MCE icon on my desktop and when executing it I get to  type the admin pwd AND........

Nothing happens :-( 

Any ideas?

Cheers / B
« Last Edit: March 25, 2007, 05:09:40 pm by beerfrog »
Ubuntu desktop 6.10| Asus A7N8X-XE | AMD Athlon 1800+ | 1024 mb PC3200 | Samsung 250GB Pata | Seagate 200 GB SATA | Pioneer 106 | GeForce 6200 | Haupauge PVR-150 MCE | Elan Vital 400w 0db | Silverstone LC10 / Silver | MS MCE 2005 USB + Remote | Sweden PAL

blakeseven

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #1 on: March 25, 2007, 08:14:14 pm »
I am getting the same issue. Click on the installer , ask for password and then nothing...
Help!!

webpaul1

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #2 on: March 26, 2007, 04:29:00 am »
Are you typing in the password that you used when you installed Ubuntu, and which you used to login to Ubuntu?

beerfrog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #3 on: March 26, 2007, 09:16:24 am »
Are you typing in the password that you used when you installed Ubuntu, and which you used to login to Ubuntu?

Yes!

And the computer is on and the powercord plugged in   ;)

Cheers / B
« Last Edit: March 26, 2007, 09:23:06 am by beerfrog »
Ubuntu desktop 6.10| Asus A7N8X-XE | AMD Athlon 1800+ | 1024 mb PC3200 | Samsung 250GB Pata | Seagate 200 GB SATA | Pioneer 106 | GeForce 6200 | Haupauge PVR-150 MCE | Elan Vital 400w 0db | Silverstone LC10 / Silver | MS MCE 2005 USB + Remote | Sweden PAL

webpaul1

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #4 on: March 26, 2007, 11:09:31 am »
FYI I'm setting up live yahoo/skype help: http://wiki.linuxmce.com/index.php/Tech_Support

lo_pan

  • First post!
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #5 on: March 26, 2007, 01:34:37 pm »
I'm having this same problem. Have the image on disk, have downloaded the .desktop installer, and have run it, but except from the password input screen, I get nothing.  Running it in Konsole I get:
Code: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
ian@ian-desktop:~/Desktop$ sudo sh mce-installer.desktop
Password:
mce-installer.desktop: 1: [Desktop: not found
mce-installer.desktop: 4: Linux: not found
mce-installer.desktop: 5: Linux: not found
mce-installer.desktop: 11: Application: not found
mce-installer.desktop: 11: Audio: not found
mce-installer.desktop: 11: Music: not found
mce-installer.desktop: 11: Player: not found
mce-installer.desktop: 11: AudioVideo: not found
mce-installer.desktop: 11: X-Ximian-Main: not found
mce-installer.desktop: 11: X-Novell-Main: not found
mce-installer.desktop: 11: X-Red-Hat-Base: not found

Edit: Of course my problem might be because I'm using Kubuntu, but I've read nowhere that this only runs on Gnome.
« Last Edit: March 26, 2007, 01:38:06 pm by lo_pan »

krn

  • Making baby steps
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #6 on: March 26, 2007, 04:33:51 pm »
I'm also having the problem, but if I run the installer from the command line (gksu /usr/share/mce-installer/mce-installer.sh) I get the password dialog (sometimes), but I don't see any error messages in the terminal window at all, it just goes straight to the next command prompt.

I'm not using KDE, but I am using the Ubuntu Feisty beta instead of 6.10 (Edgy).  I was thinking that was my problem, but since others I having the same issue, and make no mention of using Feisty, I'm hoping that it's something else (something fixable!)

Also, I'm not seeing any log message at all for anything mce-related at /var/log/

beerfrog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #7 on: March 26, 2007, 05:03:43 pm »
Hi all,

I've downloaded the .iso from the Switzerland FTP.

Then downloadede the installer from linuxmce.com and launched it.

I get the Install Linux MCE icon on my desktop and when executing it I get to  type the admin pwd AND........

Nothing happens :-( 

Any ideas?

Cheers / B

I'm using a fresh default ubuntu 6.10 desktop (not server) install with updates.

My hardware:
Ubuntu desktop 6.10| Asus A7N8X-XE | AMD Athlon 1800+ | 1024 mb PC3200 | Samsung 250GB Pata | Seagate 200 GB SATA | Pioneer 106 | GeForce 6200 | Haupauge PVR-150 MCE | Elan Vital 400w 0db | Silverstone LC10 / Silver | MS MCE 2005 USB + Remote | Comhem Analog
Ubuntu desktop 6.10| Asus A7N8X-XE | AMD Athlon 1800+ | 1024 mb PC3200 | Samsung 250GB Pata | Seagate 200 GB SATA | Pioneer 106 | GeForce 6200 | Haupauge PVR-150 MCE | Elan Vital 400w 0db | Silverstone LC10 / Silver | MS MCE 2005 USB + Remote | Sweden PAL

beerfrog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #8 on: March 27, 2007, 12:23:20 am »
Still trying to figure this out....

Have I burned the cd wrong?

1- Should I burn only the .iso to a "data-disc" -> all thats on the disc should be the .iso file

Or

2- Should I burn the .iso so as to extract the iso image to the cd -> the cd i full of .deb packages

I have so far done as in nr2.

Is this right?

Cheers / B
Ubuntu desktop 6.10| Asus A7N8X-XE | AMD Athlon 1800+ | 1024 mb PC3200 | Samsung 250GB Pata | Seagate 200 GB SATA | Pioneer 106 | GeForce 6200 | Haupauge PVR-150 MCE | Elan Vital 400w 0db | Silverstone LC10 / Silver | MS MCE 2005 USB + Remote | Sweden PAL

Phantompyro

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #9 on: March 27, 2007, 12:53:36 am »
Im also having this sort of problem although more with the disk, When running the installer it tells me that it cannot read from the disk correctly. I burned the iso as an Image disk just like i had burned the install disk for Ubuntu. I know nearly nothing about Linux but when i insert the disk into the tray it doesn't pop onto the desktop and when trying to view it in "computer" it says it cannot mount.
 I also tried to mount the image using
Code: newbielink:javascript:void(0); [nonactive]
sudo mkdir /media/iso
sudo modprobe loop
sudo mount file.iso /media/iso/ -t iso9660 -o loop
and tried to run the installer but again, couldnt read from the disk correctly.
Im pretty sure i have the correct Iso's and install files considering i just dl'd last night and not from a Torrent.

Just tried mounting to /usr/pluto/deb-cache (Found in other thread) and that also didnt work.
« Last Edit: March 27, 2007, 01:09:54 am by Phantompyro »

John Taylor

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 27
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #10 on: March 27, 2007, 01:09:56 pm »
Have you downloaded the last ISO? You must be sure you have the last installer from the website and be sure to burn the cd as an ISO. 

Phantompyro

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #11 on: March 27, 2007, 01:28:47 pm »
Yes, the MD5 matches and the CD is fine. For some reason it wont mount in ubuntu.

Edit: Ok i found out that for some reason it didn't want to mount with my Drive so i had to use a different one.
       Now i have another problem, after the installation my screen goes black, ctrl-alt-f7/f10/f12 none of them works so I guess Im reinstalling Ubuntu and possibly trying the Ubuntu installation instead of the Primary MCE install.  :-\
« Last Edit: March 27, 2007, 03:25:28 pm by Phantompyro »

krn

  • Making baby steps
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #12 on: March 27, 2007, 06:57:15 pm »
@beerfrog:

I wouldn't think that the disc should make any difference at all in the problem we're experiencing, since according to the installation guide, the disc doesn't even need to be inserted until after starting the install program by clicking on the new desktop link.

I was planning on not even burning a physical disc, but rather just mounting the .iso image at the same mount point the CD would normally be at.  But after reading Phantompyro's posts, maybe that won't work so well.  I can't tell from the screenshots in the Installation guide whether the installer asks for the location of the CD drive, or if it tries to figure it out on its own.

Anyhow, hoping for a solution soon...

webpaul1

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 140
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #13 on: March 27, 2007, 10:54:50 pm »
the installer at the moment always looks for a physical cd.  i'll work on adding more options in the next version.

beerfrog

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
    • View Profile
Re: Install Linux mce from desktop fails
« Reply #14 on: March 28, 2007, 09:51:50 am »
the installer at the moment always looks for a physical cd.  i'll work on adding more options in the next version.

Why not put the installer on the cd then :-)

Cheers / B
Ubuntu desktop 6.10| Asus A7N8X-XE | AMD Athlon 1800+ | 1024 mb PC3200 | Samsung 250GB Pata | Seagate 200 GB SATA | Pioneer 106 | GeForce 6200 | Haupauge PVR-150 MCE | Elan Vital 400w 0db | Silverstone LC10 / Silver | MS MCE 2005 USB + Remote | Sweden PAL