Author Topic: Dianemo issue with HD-PVR  (Read 960 times)

gtsupport

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 147
    • View Profile
Dianemo issue with HD-PVR
« on: May 17, 2012, 03:19:10 pm »
Ok, as suggested a separate thread for my Dianemo issues.

This one is for the Hauppauge HD-PVR.

As suggested I tried setting it up in the myth tv setup from the console.  AFAIK I set everything right, but MythTV won't start.  Now because I don't have any experience with MythTV I may have done something wrong, I have never been able to get it to work with LinuxMCE after over a year of trying, however I never had to use Myth before.  With LinuxMCE the HD-PVR becomes a seperate media scenario on the orbiter.  Is this not the case with Dianemo?

How can I check to see if everything is setup right?  (maybe useful for a remote assistance here??)

What happens when I press the TV scenario is that the MythTV countdown shows "1", freezes there for some time, and then goes into the Myth options screen where I can select recordings/setup etc.  It then tries to restart, and puts me back at this screen again, so if I select the setup menu for example, after approx 2 seconds, it returns me back to the start, and loops like this until I use F7 on the keyboard to stop it. (nothing else works).

FYI I'm running Ubuntu 11.10, and have run the dianemo update script this morning, so all should be up-to-date.

Thanks.
Matt.
LinuxMCE - If it was easy, everybody would be doing it!!

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4437
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Dianemo issue with HD-PVR
« Reply #1 on: May 22, 2012, 10:40:26 am »
In Dianemo you must use mythtv-setup on your NC to configure your MythTV backend and its capture cards. This works as its just plain MythTV. We don't have any other customers that I am aware of using HD-PVR's but there are plenty doing so in the wider MythTV community.

I assume the HD-PVR is attached to a Cable/Sat PVR of some sort. You need to get your MythTV backend setup with its capture cards working with the output of your HD source as a first step though.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

gtsupport

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 147
    • View Profile
Re: Dianemo issue with HD-PVR
« Reply #2 on: May 22, 2012, 10:01:44 pm »
Eureeka!

Finally found the problem with this setup.  The directory that MythTV was trying to record things to was not writable by the user level that MythTV uses.  I CHMOD'ed the directory to 777 and Bingo, it started up straight away. I found out that Myth doesn't actually do live streaming, it records and plays back with about a 1 second delay, so it matters a lot about the recording directory!

I do have a playback problem with my Zotac Ion media director though.  It played the live video captured from the HD-PVR stream fine through LMCE, but now the playback is jerky and unwatchable.  It seems as though there is not enough oomph to process the media, and even when pausing the stream, and playing it back later, its still the same.  I have set the media director to use VDPAU hardware acceleration, but it is the same no matter which option I use.  The machine is a Zotac MAGHD-ND01.  It is fine playing other media, such as dvd's that are on the core/NC.  The other thing is that MythTV is fine playing through the core/hybrid, so perhaps its a problem with the network bandwidth MythTV is allowed??  Just guessing there.  Or could it be to do with the fact that the HD-PVR is capturing at 1080i, and the media manager is set to 720p?? Again just throwing things out there...

Matt.
LinuxMCE - If it was easy, everybody would be doing it!!

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4437
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Dianemo issue with HD-PVR
« Reply #3 on: May 24, 2012, 05:41:47 pm »
Check that you have enabled vdpau for your MythTV frontend... that is likely to be the problem I would imagine.

Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

keithholleran

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Dianemo issue with HD-PVR
« Reply #4 on: June 02, 2012, 03:16:06 pm »
good for you..