Author Topic: Remotes behaving badly.  (Read 833 times)

chaos1965

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 15
    • View Profile
Remotes behaving badly.
« on: June 07, 2008, 03:38:20 am »
Does anyone know of an issue with the Windows MCE remote/reciever where two things happen;

1. Initially directly after install, the remote works fine in the orbiter, but once inside mythtv none of the arrow keys, numbers, work, but the shortcut buttons like for the guide do work.

2. I did nothing, one day the remote arrow keys started working in mythtv, but now it acts like I pressed the button twice, for example i'm moving through my movie list or tv guide and it always jumps two items.  As if i hit it twice.  I checked if maybe the remote was re-transmitting the signal very fast, and it is not.  It doesn't repeat transmission until 5 seconds of holding the button down.

I've experimented with the lirc.conf, re-mapping buttons, etc... I've probably learned way more about lirc and the way remotes work in mce than i really wanted to lol.

I'm out of ideas...
« Last Edit: June 07, 2008, 05:21:09 am by chaos1965 »

chaos1965

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Remotes behaving badly.
« Reply #1 on: June 08, 2008, 08:17:52 pm »
I have continued to play with this issue.  Noone else has experienced something similar? 

I have since tried this with 3 different MCE remotes of different flavors.  (two silvers, and a black one).  I also used different recievers, I did this in a methodical fashion. 

If I understand correctly, the remote behaves dynamically depending on where you at in the orbiter...  So that would explain why my arrow keys and such won't work in Myth, maybe it doesn't realize i'm using myth so it doesn't switch/load the codes for Myths keymappings?  Shot in the dark here...

Doesn't explain the double key pressing...

I also installed on a different machine with a fresh download.  Same results..

I'm sure it's something to do on my end if noone else has had this problem...

chaos1965

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Remotes behaving badly.
« Reply #2 on: June 10, 2008, 08:24:23 am »
I solved the problem with the repeated commands by creating a .lircrc with a delay setting in it telling it to ignore repeated key presses within a specified threshold.

The arrow keys still don't work inside mythtv put work everywhere else...

joerod

  • Guru
  • ****
  • Posts: 157
    • View Profile
Re: Remotes behaving badly.
« Reply #3 on: June 21, 2015, 05:01:44 pm »
Old thread, but I recently had this problem; where all click repeated.  and fixed it by adding
Code: [Select]
echo none +lirc > /sys/class/rc/rc0/protocols to /etc/rc.local ; found the solution here: http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=89190

phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1219
    • View Profile
Re: Remotes behaving badly.
« Reply #4 on: June 28, 2015, 04:34:06 am »
Old thread, but I recently had this problem; where all click repeated.  and fixed it by adding
Code: [Select]
echo none +lirc > /sys/class/rc/rc0/protocols to /etc/rc.local ; found the solution here: http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=89190

Do you know if that adversely affects any other remotes?  We could make this a default if not.

J.