Author Topic: Media director stuck in screensaver (8.10)  (Read 1003 times)

jamo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 459
    • View Profile
    • LMCE user Page
Media director stuck in screensaver (8.10)
« on: April 29, 2012, 08:13:20 pm »
I've got a pretty stable 8.10 installation running but haven't had the media directors on for long periods of time. Today the thinkpad (Ibm T30 notebook) has run all day and at the moment is stuck in screensaver and not responding to keystrokes or mouse clicks. The images are still changing but I can't get back to the onscreen orbiter.

Any ideas how to troubleshoot? Logs I should look at?
Is there a way to "force" the MD to respond from another orbiter? Perhaps one of the commands in /usr/pluto/bin? Or a DCE command I should send?

aha- I see that starting up the audio (playing music) on that MD from another orbiter works- it brings up the remote and back to onscreen orbiter.
The only other thing that I can think of checking is the screensaver pics- I know they're supposed to be a certain max size and I'm using my own pics which definitely aren't sized appropriately... and I did see some notes in the screensaver log about downscaling- perhaps this is tying up the processor or something? I'll try sorting that out and seeing if it has any effect.

Other suggestions welcome.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3008
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Media director stuck in screensaver (8.10)
« Reply #1 on: April 29, 2012, 09:18:48 pm »
Quick Reload router should always help.

jamo

  • Guru
  • ****
  • Posts: 459
    • View Profile
    • LMCE user Page
Re: Media director stuck in screensaver (8.10)
« Reply #2 on: April 30, 2012, 09:34:58 am »
Will try that (quick reload) next time and document results as well.

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: Media director stuck in screensaver (8.10)
« Reply #3 on: August 05, 2012, 04:10:54 pm »
hi guys,

i have the same issue on 1004

if i do a quick reload  the orbiter os show  again , but after screen saver activate keystrokes or mouse clicks can't show orbiter .

images still changing

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Media director stuck in screensaver (8.10)
« Reply #4 on: August 05, 2012, 06:18:28 pm »
cfernandes Assuming this is an MD can you please ssh into it and give me the output of lspci -nn | grep VGA
I never quit... I just ping out.

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: Media director stuck in screensaver (8.10)
« Reply #5 on: August 06, 2012, 12:31:23 pm »
I will send as soon as I get home.

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 290
    • View Profile
    • my company web site
Re: Media director stuck in screensaver (8.10)
« Reply #6 on: August 11, 2012, 03:12:09 pm »
L3mce 

this is a output 

01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI R V620 PRO [Radeon HD 3470] [1002:95c0]