Author Topic: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?  (Read 1098 times)

Domodude

  • Guest
I still have messages like this in my logs:
Code: [Select]
05 04/28/12 21:25:51.665 No callback received: await_callback: 27 timer: 31 <0x40a70b70>
05 04/28/12 21:25:51.886 No callback received: await_callback: 27 timer: 31 <0x40a70b70>
05 04/28/12 21:25:55.075 ERROR: callback id is invalid! <0x40a70b70>
05 04/28/12 21:25:56.509 ERROR: callback id is invalid! <0x40a70b70>
It looks bad, but is it? Sounds like a comm issue between the nodes but I am not sure. And an invalid callback id... That MUST be bad (since it has "error" in front of it  ;D

And now that we are on the subject of understanding the log: many times a line has a hex value between <> like so: Got basic report from node 6, value: 99 <0x40a70b70>. This number is the same in all cases on my system! It does not refer to a node ID, but what does it refer to?

...and now I am getting these again too:
Code: [Select]
05 04/28/12 21:31:53.089 ERROR: ZW_SEND could not be delivered to Z-Wave stack <0x40a70b70>
05 04/28/12 21:31:56.194 No callback received: await_callback: 46 timer: 31 <0x40a70b70>
05 04/28/12 21:31:56.298 ERROR: ZW_SEND could not be delivered to Z-Wave stack <0x40a70b70>
05 04/28/12 21:31:59.403 No callback received: await_callback: 46 timer: 31 <0x40a70b70>
05 04/28/12 21:31:59.507 ERROR: ZW_SEND could not be delivered to Z-Wave stack <0x40a70b70>
05 04/28/12 21:32:02.611 No callback received: await_callback: 46 timer: 31 <0x40a70b70>

Grrr  :-[

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?
« Reply #1 on: April 28, 2012, 10:46:51 pm »
are you bored?
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

Domodude

  • Guest
Re: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?
« Reply #2 on: April 29, 2012, 09:31:07 am »
 :)  Far from it. Frustrated is more like it...

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?
« Reply #3 on: April 29, 2012, 11:23:35 pm »
:)  Far from it. Frustrated is more like it...
you did not report any issues/problems relating to the log output.. so why are you frustrated?
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

Domodude

  • Guest
Re: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?
« Reply #4 on: April 30, 2012, 09:01:26 am »
Because associations tend to not work, remote switches cannot be properly included (let alone be associated through LMCE), and because the zwave network is often non-responsive. To be honest, I don't even know where to start. I have an unpleasant feeling that my old merten stuff is the reason for these problems....

davegravy

  • Addicted
  • *
  • Posts: 539
    • View Profile
Re: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?
« Reply #5 on: April 30, 2012, 03:17:04 pm »
There's likely several possible reasons for this. I had the same symptoms you describe and I ended up discovering the culprit to be a bad antenna (internal) on my AEON Z-stick USB dongle.

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?
« Reply #6 on: April 30, 2012, 10:25:50 pm »
the merten stuff works fine, I have dozen of devices here.
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

Domodude

  • Guest
Re: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?
« Reply #7 on: May 01, 2012, 10:36:34 pm »
Well that is good to hear, but you also wrote a few times about your bricked remote controller. Merten replaced yours, but so far they refuse to replace mine. I am not the only one with doubts about Merten. I'm sure that you have been following the MCV forum for a long time, for example.
Anyway, it does not really matter who has working stuff from which manufacturer. I have lotsa issues with Merten, and not with any other brand. So for me, Merten is not working like I wish it would.

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: ZWAVE "No callback received". Is this bad? What does it mean?
« Reply #8 on: May 03, 2012, 03:01:36 pm »
then you must be doing something wrong. The Merten units are high quality and work without issues.
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation