Author Topic: x10 dimmer issue  (Read 1149 times)

Jicky

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
x10 dimmer issue
« on: March 14, 2012, 02:37:33 am »
anyone can help on this issue? the light dimmer set level feature in linuxmce was not working to my x10 dimmer, but can on/off it and manually dim/bright the bulb on the switch.

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: x10 dimmer issue
« Reply #1 on: March 14, 2012, 07:14:55 am »
Hi,

Can You pls elaborate more?
What devices are you using?

Karel

Jicky

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: x10 dimmer issue
« Reply #2 on: March 14, 2012, 07:44:12 am »
anyone can help on this issue? the light dimmer set level feature in linuxmce was not working to my x10 dimmer, but can on/off it and manually dim/bright the bulb on the switch.

I'm using PLCBus 1141 RS232 controller with x10/plcbus transfer interface to control x10 dimmer, it works fine with lamp switch, appliance module and also curtain module, just only the x10 dimmer switch i can only control on/off, but cannot to dim/bright.

Regards,
Jicky

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: x10 dimmer issue
« Reply #3 on: March 14, 2012, 10:49:16 am »
Hi,
So From LMCE you can switch the lights on and of but not Dimm them?
What template did you choose when adding the dimmer switch?

Template #37 Light switch (on/off)
Template #38 Light switch (dimmable)

What test commands do you have available on in the webadmin for the light switch?

Karel

Jicky

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: x10 dimmer issue
« Reply #4 on: March 14, 2012, 10:52:50 am »
Hi,
So From LMCE you can switch the lights on and of but not Dimm them?
What template did you choose when adding the dimmer switch?

Template #37 Light switch (on/off)
Template #38 Light switch (dimmable)

What test commands do you have available on in the webadmin for the light switch?

Karel

Hi Karel,

i was choose the Template #38. on, off and set level, it click on or off button it's working, but when i put the string for the set level, it's not work at all.

Regards,
Jicky

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: x10 dimmer issue
« Reply #5 on: March 14, 2012, 11:22:53 am »
Model and make of the X10 dimmer switch?

Jicky

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: x10 dimmer issue
« Reply #6 on: March 14, 2012, 11:39:01 am »
Model and make of the X10 dimmer switch?

I bought the x10 dimmer touch switch from Taiyito.com. If I using the plcbus universal controller software to dim it was no problem.

Regards,
Jicky

Jicky

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: x10 dimmer issue
« Reply #7 on: April 29, 2012, 09:27:59 pm »
Anyone can help on this issue?

Thanks in advanced

Regards,
Jick

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: x10 dimmer issue
« Reply #8 on: May 02, 2012, 01:12:55 pm »
I did write the PLCBUS driver but i've never tested it with X10 devices. The code just sends a PLCBUS preset dim command for dimmable devices with a speed rate of 3. You could check if your device needs some other speed or expects this to be 0 or such..
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation