Author Topic: Need help! I cant add media directors  (Read 2880 times)

acidflame1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Need help! I cant add media directors
« on: April 12, 2012, 11:43:19 pm »
ERROR: Error creating device. Be sure LinuxMCE is running.

I installed the latest release of linuxmce, not the alphas or betas or nightlies though

My setup goes as follows
Dedicated core(hp dl380 g3)
and a bunch of md's that I cannot get to boot yet

Heres the problem im having. I could not get x to run the av setup wizard on my core and this is functioning as a core only. so I could not get the setup past that but its running on my network right now and I cant add media directors because of that error above. I can see all the options on the web interface and I can ssh in as well just fine. Is there a way to finish the setup in the web interface so I can get past that error and add my md's?

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #1 on: April 13, 2012, 01:03:44 am »
You have to run sudo /usr/pluto/bin/Diskless_CreateTBZ.sh

Once that process completes you can netboot MDs.
I never quit... I just ping out.

acidflame1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #2 on: April 13, 2012, 04:05:07 am »
I can netboot them but I cant add them in the md place in the web interface..I have to use this to get it to find the router when netbooting
/usr/pluto/bin/startup-script.sh

I still havent got to a av setup...something is wrong and ive reinstalled it 3 times today on the server

Its because I cant finish setup on the server even though its running core only because it wont display x after i run the script that sets up lmce

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #3 on: April 13, 2012, 05:11:50 am »
What I assume is happening is that you have not set the appropriate flags to run as a core only, so your core is stuck on an avwizard you can't see, so lmce never starts.

Make sure that /etc/pluto.conf AutostartMedia = 0

Reboot.
I never quit... I just ping out.

acidflame1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #4 on: April 13, 2012, 04:31:14 pm »
Nope still the same....hmmmm

acidflame1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #5 on: April 13, 2012, 04:37:12 pm »
# Pluto config file
MySqlHost = localhost
MySqlUser = root
MySqlPassword =
MySqlDBName = pluto_main
DCERouter = localhost
MySqlPort = 3306
DCERouterPort = 3450
PK_Device = 1
Activation_Code = 1111
PK_Installation = 1027839
PK_Users = 1
PK_Distro = 17
Display = 0
SharedDesktop = 1
OfflineMode = false
#<-mkr_b_videowizard_b->
UseVideoWizard = 0
#<-mkr_b_videowizard_e->


Is there supposed to be a password for sql?

acidflame1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #6 on: April 13, 2012, 05:02:59 pm »
/usr/pluto/bin/startup-script.sh

When i run that
it tried to report system status  but it says failed

acidflame1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #7 on: April 13, 2012, 05:28:24 pm »
while I cant figure this out im trying the beta or whatever the 10.4 release is...it seems to be setting my server as a core only...seems more intuitive

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #8 on: April 13, 2012, 09:06:40 pm »
Your install is not complete.

Please download the latest 1004 snapshot
http://linuxmce.iptp.org/snapshots/LMCE-1004-20120413131325885.iso

1004 isn't even alpha yet. You probably have a broken one while the bugs are worked out. The last two iso's are the only ones that are expected to be good... however as good goes, they are pretty darned good.
I never quit... I just ping out.

acidflame1988

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #9 on: April 13, 2012, 09:51:00 pm »
Well it looks like its working now:) Its running diskless setup on one of my md's and it was cake to install it. :) keep up the good work guys! Ill test whatever needs to be on this too!

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #10 on: April 14, 2012, 12:09:04 am »
Just as a side note, with the 1004 snapshots, one no longer needs to run Diskless_CreateTBZ.sh, it is embedded.

Glad you got going. Thanks for testing.
I never quit... I just ping out.

JaseP

  • Addicted
  • *
  • Posts: 526
    • View Profile
    • JaseP's LinuxMCE Wiki User page
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #11 on: April 14, 2012, 01:58:39 am »
If I run an apt-get update/upgrade, will I get those changes on a net script installed version of 10.04?

I'm a few dozen manual channel edits away from creating my first working net-boot MDs...
See my User page on the LinuxMCE Wiki for a description of my system configuration (click the little globe under my profile pic).

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #12 on: April 14, 2012, 03:45:04 am »
If I understand your question right this time  ;)  no sir. The embedded diskless awesomeness is dvd only.
I never quit... I just ping out.

JaseP

  • Addicted
  • *
  • Posts: 526
    • View Profile
    • JaseP's LinuxMCE Wiki User page
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #13 on: April 14, 2012, 04:04:03 am »
I believe that you do understand my question adequately...

What do I need to do to make sure (after I'm done ironing out my wrinkles with the channels conf, since I want TV playback working Out of Box) to create viable disk-less MDs?
See my User page on the LinuxMCE Wiki for a description of my system configuration (click the little globe under my profile pic).

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: Need help! I cant add media directors
« Reply #14 on: April 14, 2012, 04:15:20 am »
sudo /usr/pluto/bin/Diskless_CreateTBZ.sh

Reboot. Plug it in. That script takes a goooood while. Just leave it alone.
First MD takes a while too. Leave it alone.
I never quit... I just ping out.