Author Topic: [Solved ] 1080P UI 1024 video mode?  (Read 1022 times)

jill

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
[Solved ] 1080P UI 1024 video mode?
« on: February 15, 2012, 01:14:10 am »
           Display: Toshiba TV 42" 1080P 120 Hrz model:40G300U1
     Diskless MD: MSI built in geforce 8100
Second Display: Sharp Aquas 40" 1080P 120 Hrz
     Second MD: built in ATI , was getting Failed to setup X but got around that

Both displays pick 1080 and 60, 50 hrz (Side note can 120Hrz work on mce?) both displays and both MD same issue seams like the UI is changing to 1920X1080 but the Video mode is staying at 1024 as the image is huge and have to pan around to continue with AVWizard the Tv's Report Mode 1024 50Hrz still kinda new to LMCE so if need config file info please let me know what directory its in been at this 2 days now  ???

thanks in advance: Jill
« Last Edit: February 16, 2012, 09:16:44 am by jill »

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #1 on: February 15, 2012, 01:42:36 am »
I think if you can get into the web administration, go to the media directors section, and you can set the resolution in the "Video Settings" and "TV Standards" fields.

For my Core/Hybrid, the Video Settings is 1280 1024/60 and the TV Standards is 1280x1024.


That may help you.

Dennis

jill

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #2 on: February 15, 2012, 02:39:30 am »
checked the admin page MD's
   
Development      
Diskless Boot      
Connector                     VGA
Audio settings                  S   
Video settings                  1920 1080/60   
Modules      
Architecture                  i386   
Available Serial Ports      
Extra Parameters      
Extra Parameters Override      
Auto-assign to parents room      
PNP Create Without Prompting      
Operating System      
OS On Hard Drive      
TV Standard            1920x1080
Model                            LMCE_MD_u0810_i386
LastUpdate                    0
Update errors      
Release                    0810
Dont Detect Serial Devices      
Available Sound Cards      
Sound Card   No sound cards found.   
PowerOff mode            H

Still the same thing the Ui seams to be 1920 but the video is 1024 so like a zoomed in image can only see a 1/4 of the display at a time

jill

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #3 on: February 15, 2012, 08:39:38 am »
small update ive now got the nvidia 295.20 driver installed and working but the 1024 issue remains going to see if i can force the 1920 in xconfig

pigdog

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1008
    • View Profile
Re: 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #4 on: February 15, 2012, 12:51:46 pm »
Hi,

Just checking, you are hooked up from the Core/MD to the TV using a HDMI, DVI to HDMI, etc. type cable?


Cheers
« Last Edit: February 15, 2012, 12:54:03 pm by pigdog »

jill

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #5 on: February 15, 2012, 07:40:07 pm »
no im useing the vga cable to the pc input O.o dose mce not support greater then 1024 over vga?
this is the part where i'm about to feel like an idiot isn't it? -_-
« Last Edit: February 15, 2012, 07:47:31 pm by jill »

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #6 on: February 16, 2012, 04:08:40 am »
yes LMCE does support greater than 1024x768 thru vga...    you may try using a lower resolution at first.. just to make sure everything is working okay....  and then work your way up to a higher resolution either by running the "RebootWithAVWizard.sh" script found in /usr/pluto/bin,   or launch the a/v setup from the advanced screen... or modify xorg.conf and the admin media director settings manually.

Dennis
« Last Edit: February 16, 2012, 04:12:07 am by ardirtbiker »

jill

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #7 on: February 16, 2012, 05:34:39 am »
didn't have any luck till manual config got it in 1920 now had to bypass the avwizard all together and put in the adapter for the addon video card and set resolutions only thing left to fix now is the UI where can i manualy tell it to use UI2 with alpha?
i cant use Avwizard at all as it gives me the failed to setup X im asumeing its jumping to the onboard card first
this is the second unit with the ati i gave up on the onboard ati and put the card from the first MD into this one

jill

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #8 on: February 16, 2012, 09:15:40 am »
think i found the issue it was the video card it didn't support anything over 1024 on the vga so i got a DVI to VGA adapter and what do you know all is fine now  :D
thanks for all the advice was even able to get the avwiz to work and got UI2 with alpha working

ardirtbiker

  • Guru
  • ****
  • Posts: 248
    • View Profile
Re: [Solved ] 1080P UI 1024 video mode?
« Reply #9 on: February 17, 2012, 02:04:04 am »
awesome!