Author Topic: Installation hang on second step. Please help))  (Read 7991 times)

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 297
    • View Profile
    • my company web site
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #15 on: October 30, 2011, 06:26:02 pm »
i edited  /etc/apt/sources.list

and removed  the last line  that refer a lucid repository

 and do  apt-get update   and apt-get upgrade

ultimbro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #16 on: October 30, 2011, 10:11:22 pm »
sorry to be a PITA but if I follow instruction on wiki_dot_linuxmce_dot_org/index_dot_php/Installing_0810 first thing I do after installing kubuntu 8.10 is to edit /etc/apt/sources.list so it contain only (i'm not allowed to post link so i'll try to be clear)
Code: [Select]
deb h t t p : // old-releases .ubuntu .com /ubuntu /  intrepid  main restricted universe multiverse
deb-src h t t p : // old-releases .ubuntu. com/ ubuntu /  intrepid  main restricted universe multiverse
deb h t t p : // old-releases. ubuntu. com/ ubuntu/  intrepid-updates  main restricted universe multiverse
deb-src h t t p : // old-releases. ubuntu .com /ubuntu/  intrepid-updates  main restricted universe multiverse
deb h t t p : // deb .linuxmce. org/ ubuntu/ intrepid  beta2
deb h t t p : // debian. slimdevices. c om/ stable  main
deb h t t p : // packages. medibuntu. org/ intrepid  free non-free
deb h t t p : // old-releases. ubuntu. c om/ ubuntu / intrepid-security  main restricted universe multiverse
deb-src h t t p: / / old-releases. ubuntu .c om /ubuntu / intrepid-security  main restricted universe multiverse
deb h t t p :// old-releases .ubuntu. com/ ubuntu / intrepid  main universe multiverse
deb h t t p : //deb. linuxmce. org /ubuntu/ replacements_debian  main
deb h t t p : // deb. linuxmce. org/ ubuntu / 20dev_ubuntu  main
I don't see anything that refer to lucid in this...
after this step I do exactly what's on the howto site :
Code: [Select]
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install medibuntu-keyring
wget -c h t t p : // deb. linuxmce. org / ubuntu / new-installer-latest.tar.gz
tar xvf new-installer-latest.tar.gz
cd new-installer
sudo ./pre-install-from-repo.sh
sudo ./mce-install.sh
sudo ./post-install.sh
reboot

I may be stupid but when during these step do you edit the sources.list file ?

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 297
    • View Profile
    • my company web site
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #17 on: October 30, 2011, 10:24:59 pm »
the file /etc/apt/sources.list

is edited  after  install  show    installing  firefox .

at this moment  the file is change broking  the install.

i need to do a ctrl + alt + f2 
login to console  and change the file

the install contine after you edit  sources.list   and remove  the line that refer to lcudi repo

ultimbro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #18 on: October 30, 2011, 10:54:28 pm »
ok, well I have rebooted since this happen, Now I booted the system again and system freeze on
Code: [Select]
starting samba daemons   ...done" then nothing....i pressed enter and edited sources.list but apt-get upgrade return an error msg
I think I shouldn't have reboot.
I tried
Code: [Select]
./pre-install-from-repo.sh
./mce-install.sh
./post-install.sh
reboot
to see what happen but that didm't helped. When I boot again I am still on the
Code: [Select]
starting samba daemons   ...done" then nothing....
 Now that the file is edited is there a way to resume the installation process or do I have to start over from scratch and edit the file without rebooting ?

« Last Edit: October 30, 2011, 10:56:46 pm by ultimbro »

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5505
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #19 on: October 30, 2011, 11:15:17 pm »
You have to start over from scratch, if the installation fails for some reason.

-Thom

ultimbro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #20 on: October 31, 2011, 02:47:34 am »
Trying it right now for the 5th time.
Hope it's gonna be the goog one.

Just to be clear, when I get the black screen after firefox install I do a ctrl+alt+f2 then after logging , I edit the sources.list file then I save & exit, apt-get update, apt-get upgrade,

after that i'm guessing ctrl+alt+f1 to come back to the installation proccess ?

thanks for all your help, very appreciated,
this also might help other newbies like me.

cfernandes

  • Guru
  • ****
  • Posts: 297
    • View Profile
    • my company web site
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #21 on: October 31, 2011, 10:58:04 am »
Yes,   this work  for me

ultimbro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #22 on: November 01, 2011, 01:42:45 am »
here I am again. this will be a long story

I started over again and after instaling firefox, then black screen. ctrl+alt+f2, then logged to my user. then sudo vim etc/apt/sources.list, then save, then apt-get update then I got an error msg saying :
Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 resource temporarily unavailable)
Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it ?
so I search the net after some reading I've done something I'm not even sure about
Code: [Select]
ps aux  | egrep -i 'apt|ftp|kpack|dpkg'  | lessbut I forgot the space before the less so it did
Code: [Select]
ps aux  | egrep -i 'apt|ftp|kpack|dpkg'  |lessdon't know what happened but after that I was able to do the apt-get update. I got some 404 not found but nothing else
then trying apt-get upgrade :
Code: [Select]
..
few lines
..
Setting up radvd
starting radvd :....... radvd syntax error in /etc/radvd.conf, line 2 (seems to be a 2 thats out of screen range)
radvd: error parsing or activating the config file /etc/radvd.conf failed
invole-rc.d: initscript radvd, action "start" failed
dpkg : erroe processing radvd (--configure):
subprocess post-intalation script returned error exit status 1
error were encountered while processing :
radvd
E: subprocess /usr/bin/dpkg returned an error code 1

so I tried to edit the radvd.conf file. don't know why but it's blank. so entering radvd.conf I began to write something according to some howto I found on the net again but i'm not sure about the prefix...
Code: [Select]
interface eth0
{ AdvSendAdvert on;
prefix (I entered what I think is the prefix to use I may be wrong)
};
then again apt-get upgrade. It went through this time .
returning to ctrl+alt+f7 and........ nothing....

I'm thinking it might be easier for me to wait the final iso with the proper modification. I'm starting to be pissed of at this..  :-\
« Last Edit: November 01, 2011, 03:18:02 am by ultimbro »

dh

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #23 on: November 01, 2011, 04:27:52 am »
You have to start over from scratch, if the installation fails for some reason.

-Thom

As far as we can tell, the 0810 final ISO is currently non-functional, so starting over from scratch leaves us in the same state.  Grey screen at/after firefox with no ability to complete the installation process.

Any help would be appreciated.

D
« Last Edit: November 01, 2011, 01:05:01 pm by dh »

guliaka

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #24 on: November 01, 2011, 05:41:17 pm »
As far as we can tell, the 0810 final ISO is currently non-functional, so starting over from scratch leaves us in the same state.  Grey screen at/after firefox with no ability to complete the installation process.


Same here, tried everything mentioned with no results...
Everything genius is simple!! If it is not simple then it is not genius.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3059
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #25 on: November 01, 2011, 06:20:41 pm »
We are investigating the issue and will post a fix as soon as it is available.

ultimbro

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #26 on: November 02, 2011, 12:41:36 am »
I think I went through it .. right after the AV setup wizard , during the installing.... XXXX......thign I went to another terminal and I opened /etc/apt/sources.list and refreshing this file again and again, I saw exactly when the lucid repo was added , so I was able to remove it before the installing firefox thing came  .. then sudo apt-get update (got an error msg so I don't know if this is necessary) so no freeze this time..now the installer went to the end and the lady is now talking to me so i'm gonna listen to what she have to say  :P

p.s. what about 1004 instead of 0810 for a newbie ? at least the installation may be easier ?
I'm able to work my way around with computers but I'm far from a linux expert.
« Last Edit: November 02, 2011, 01:10:10 am by ultimbro »

dh

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 53
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #27 on: November 04, 2011, 08:34:48 pm »
We are investigating the issue and will post a fix as soon as it is available.

Any updates?

D

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3059
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #28 on: November 05, 2011, 11:37:18 am »
Nope. You can try yourself in a VM whenever you feel like. The final iso is all you need.

jaynkeel

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Installation hang on second step. Please help))
« Reply #29 on: November 05, 2011, 06:10:51 pm »
So just to clear things up a bit for myself and perhaps others. The latest build 8.10 final is not simply put the disc in and install? Because I ran into the same problem as others. I downloaded the image 2 days ago thinking everything was settled and good to go, yet freeze up at the firefox point. I walked away from previous versions as they weren't yet stable and I didn't want to keep fussing with changing things I wanted to wait for a stable final release which I thought was available now? Please don't misunderstand my confusion I am always grateful for everyones hard work on this project. But when you go to the main page and it says everything is good to go then you go to install and it doesn't even make it past the installation it leaves some of us noobs a little lost to say the least. If someone could post up the exact sequence of events of what to type in at what stage to get this working I would be forever grateful as not being a regular and sometimes the terminology gets me running in circles.