Author Topic: Video Playback  (Read 1342 times)

dcubox1

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Video Playback
« on: March 23, 2010, 07:16:52 pm »
Forgive me if this has already been asked but I couldnt find anything when searching!

I have a projector hooked up to my hybrid on the VGA port.
LMCE is set to display on the DVI port and works fine.

However When I wan to watch movies I want to use my projector!
Should I change my nvidia settings to not use twinview and have both displays the same!!

P.S. How the hell do I turn off subtitles!!

Thanks again for the excellent help

pw44

  • Addicted
  • *
  • Posts: 653
    • View Profile
Re: Video Playback
« Reply #1 on: March 23, 2010, 08:00:18 pm »
Regarding subtitles:
1) are they separate files or embeeded?
2) which kind of video files? (.mkv, .avi, .mpeg)
« Last Edit: March 23, 2010, 09:29:56 pm by pw44 »

jimbodude

  • Guru
  • ****
  • Posts: 372
    • View Profile
Re: Video Playback
« Reply #2 on: March 23, 2010, 09:28:30 pm »
LinuxMCE does not currently have any built-in support for multiple displays.  You must have a separate MD for each display.

dcubox1

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Video Playback
« Reply #3 on: March 23, 2010, 11:06:32 pm »
Regarding subtitles:
1) are they separate files or embeeded?
2) which kind of video files? (.mkv, .avi, .mpeg)

Embedded and the file type is .mkv (renamed as .m2ts)

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1371
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Video Playback
« Reply #4 on: March 24, 2010, 11:03:37 am »
LinuxMCE does not currently have any built-in support for multiple displays.  You must have a separate MD for each display.
Is there not some way he could clone the display? Essentially have the video output on both the monitor and projector at the same time?
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4351
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Video Playback
« Reply #5 on: March 24, 2010, 12:05:17 pm »
LinuxMCE does not currently have any built-in support for multiple displays.  You must have a separate MD for each display.
Is there not some way he could clone the display? Essentially have the video output on both the monitor and projector at the same time?

The simplest way would be to use a video splitter on the MD's output and use the same connector type & resolution on both the normal TV display and the projector. Then use rs232 or IR to power off/on the display that is not in use when appropriate.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom
@herron

Dianemo S Now Shipping on Ubuntu 12.04LTS
Build your system on the latest Ubuntu LTS OS Release!

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

dcubox1

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Video Playback
« Reply #6 on: March 24, 2010, 12:45:56 pm »
Just ordered a splitter, seems the easiest way to deal with dual monitors not being supported!!

Thanks for all the suggestions

dcubox1

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Video Playback
« Reply #7 on: April 27, 2010, 12:19:57 am »
Im bumping this topic as I still have never found a solution to the subtitles!!
I dont see any option to hide the subtitles?

Thanks for the posts, my splitter is due tomorrow so ill hopefully have dual display from my hybrid!

jamesh

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Video Playback
« Reply #8 on: October 13, 2011, 06:15:29 am »
Im bumping this topic as I still have never found a solution to the subtitles!!
I dont see any option to hide the subtitles?

I'm having this same problem though I'm leaving my MKV named .mkv so Xine is playing it. I've set gui.subtitle_autoload:0 in both /etc/pluto/xine.conf and /root/.xine/config. Anything else I should check?
LinuxMCE 810b2 + SiliconDust HDHomeRun
MD: BIOSTAR TF7050-M2 NVIDIA GeForce 7050PV
Core: VMware Server 2.0.0