Author Topic: MD setup fails in 10.04  (Read 1736 times)

kyfalcon

  • Guru
  • ****
  • Posts: 390
    • View Profile
MD setup fails in 10.04
« on: September 16, 2011, 04:03:33 pm »
Getting Diskless setup failed on both of my MD's in 10.04.

Is this working?

I installed 10.04 on my core.
did apt-get update /upgrade

then ran Diskless_CreateTBZ.sh

when I boot the MD's I get "Diskless Setup Failed".

I checked fstab-diskless and it is correct.

Can I rerun Diskless_CreateTBZ.sh or do I need to start from scratch?


bongowongo

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #1 on: September 16, 2011, 05:42:09 pm »
Network is configured properly?

kyfalcon

  • Guru
  • ****
  • Posts: 390
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #2 on: September 16, 2011, 05:56:11 pm »
Same system I have 8.10 running on. Just a different drive. Is there something I am missing in your question?

tkmedia

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 937
    • View Profile
    • LMCECompatible
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #3 on: September 16, 2011, 10:15:28 pm »
I wonder if a kernel change under 1004 could cause this?



Tim
My Setup http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Tkmedia

For LinuxMce compatible  systems and accessories
http://lmcecompatible.com/

kyfalcon

  • Guru
  • ****
  • Posts: 390
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #4 on: September 17, 2011, 02:13:46 am »
What should the /etc/apt/sources.lst look like for an MD?

If I have this right and do an apt-get update/upgrade will this potential fix things?


Newguy2

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 107
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #5 on: September 17, 2011, 03:04:13 am »
I had the same issue about a month ago, never really tried to to bug anybody on here to resolve because i assumed it was something that would be worked out in a later alpha.

dextaslab

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 72
    • View Profile
    • modlog.net
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #6 on: September 17, 2011, 08:52:02 am »
bit of a silly question, but if Diskless_CreateTBZ.sh completed sucessfully, and it still trys to run Diskless Setup anyway (and fails), is the mac address in webadmin for the MD correct?

kyfalcon

  • Guru
  • ****
  • Posts: 390
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #7 on: September 19, 2011, 03:59:26 pm »
MAC Address is correct.

Went ahead and did a complete reinstall of 10.04 on the core. Followed the steps above and I am getting the same thing. It looks like none of the nvidia drivers are installed.

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #8 on: September 24, 2011, 10:52:21 pm »
Now this is an interesting one.

I have just connected the first md to my 10.04 System.

It booted, ran diskless_setup and said it had failed.

I rebooted the machine and in a min or so the av wizard came up.

I have completed that and got into the md setup screen and heard sarah. I am just letting it install do all the download and install bits.

But it seems to be working even though the script fails. So I wonder if this is failing on some minor issue and is actually working ok?

Regards

Murdock

  • Guru
  • ****
  • Posts: 229
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #9 on: September 25, 2011, 03:13:09 am »
MD setup will fail in 1004 for now due to issues with the asterisk issues with 1004. Foxi352 is heading an effort to remedy this issue for this and future releases and consolidating the multiple MCE asterisk packages from multiple down to one comprehensive package.

At any rate, the MD setup will not complete until the Foxi completes his work, or if you do some workarounds and get the asterisk packages to install correctly during your 1004 core build.

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #10 on: September 25, 2011, 09:44:14 pm »
Hi Murdock.

Thanks for the info.
Are there any instructions on the workarounds needed??

Regards

kyfalcon

  • Guru
  • ****
  • Posts: 390
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #11 on: September 26, 2011, 03:37:57 pm »
Once the md builds go to the core and chroot to the mds directory and do apt-get update and apt-get upgrade. You might have to do some manual tweeking, but I have both mine up and running. Be carefule xconf may break keyboard functionality check the forum for fixes. Also I currently have no remote functionality. Working on getting that fixed.

One other thing to get the latest nvidia driver you need to do a apt-get install nvidia-glx-260
« Last Edit: September 26, 2011, 03:40:01 pm by kyfalcon »

Murdock

  • Guru
  • ****
  • Posts: 229
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #12 on: September 26, 2011, 05:10:00 pm »
Im testing a workaround now with the updated installer. The 1004 asterisk packages via mce are pretty horked so this workaround would only be to get an md up and running and not to get asterisk usable. For asterisk usable we will need to wait on foxi's work to be completed. Ill post an update when my testing completes.

fibres

  • Guru
  • ****
  • Posts: 306
    • View Profile
    • LinuxMCE 08.10 RC Mirror.
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #13 on: September 28, 2011, 06:58:41 pm »
Hi Murdock.

I installed last night using your new installer, as per your other post.

I have left Diskles_CreateTBZ.sh runnning while im in work. I will try booting my md when I get home.

So should it work out of the box with the new installer?

If not

Do the instructions you suggest kyfalcon,

Do I run these after the diskless setup fails message before trying to boot the md?

As in power up MD.
Let it run till the Diskless failed message.
Power off MD

Run the apt-get update upgrade
Install the nvidia drivers.

The power the MD back up?

Regards

kyfalcon

  • Guru
  • ****
  • Posts: 390
    • View Profile
Re: MD setup fails in 10.04
« Reply #14 on: September 28, 2011, 09:39:43 pm »
I did the update/ upgrades on my md's through the core by chrooting into the diskless image after the diskless setup failed.

Try Murdock's script first it may fix the issues I was seeing.