Author Topic: No Z-Wave Control  (Read 1409 times)

rndinokc

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 87
    • View Profile
No Z-Wave Control
« on: July 12, 2011, 01:49:17 am »
Hi  all,  I have a linuxmce 8.10 system with a Intermatic HA-22 usb controller and a HA-07 remote.  I am able to control lighting with the controller without any problems.  I am able to copy the network settings into LMCE and the lighting arrangement is on the device tree.  I have 6 lighting controls and they all show up.  Also on the device tree there is 8 Z-Wave controllers listed also.  I try to control the lighting and nothing happens.  The lighting modules will not respond to any commands issued from the admin page or anywhere.  The HA 07 controller works just fine.  Am I missing something here?
Thanks,
Randy

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: No Z-Wave Control
« Reply #1 on: July 12, 2011, 12:41:59 pm »
did you do a quick reload after the network copy?

if yes, please paste the zwave log with level 36 enabled..

rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

rndinokc

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 87
    • View Profile
Re: No Z-Wave Control
« Reply #2 on: July 12, 2011, 07:42:12 pm »
Sorry if I didnt post the log correctly on the forum


08      07/12/11 12:30:21.651           Received Message from 0 (^[[36;1munknown / ^[[0m) to 102 (^[[36;1mLight Switch (dimmable) / ^[[0m), type 1 id 192 Command:^[[35$
05      07/12/11 12:30:21.701           ^[[33;1mSocket::ReceiveData 0x8802bb0 failed, bytes left 0 start: 2420000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 62 Incoming_Conn Sock$
05      07/12/11 12:30:21.701           ^[[33;1mSocket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Incoming_Conn Socket 62 127.0.0.1^[[0m <0x7fdc6b90>
05      07/12/11 12:30:21.701           ^[[33;1mTCPIP: Closing connection to -1003 (Router Dev #0) 0x8802bb0 m_Socket: -1^[[0m <0x7fdc6b90>
05      07/12/11 12:30:21.701           ^[[33;1mRouter::RemoveAndDeleteSocket 0x8802bb0 -1003^[[0m <0x7fdc6b90>
08      07/12/11 12:30:25.354           Received Message from 0 (^[[36;1munknown / ^[[0m) to 103 (^[[36;1mLight Switch (dimmable) / ^[[0m), type 1 id 192 Command:^[[35$
05      07/12/11 12:30:25.401           ^[[33;1mSocket::ReceiveData 0x8802bb0 failed, bytes left 0 start: 2430000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 62 Incoming_Conn Sock$
05      07/12/11 12:30:25.401           ^[[33;1mSocket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Incoming_Conn Socket 62 127.0.0.1^[[0m <0x7fdc6b90>
05      07/12/11 12:30:25.402           ^[[33;1mTCPIP: Closing connection to -1003 (Router Dev #0) 0x8802bb0 m_Socket: -1^[[0m <0x7fdc6b90>
05      07/12/11 12:30:25.402           ^[[33;1mRouter::RemoveAndDeleteSocket 0x8802bb0 -1003^[[0m <0x7fdc6b90>
08      07/12/11 12:30:33.691           Received Message from 0 (^[[36;1munknown / ^[[0m) to 104 (^[[36;1mLight Switch (on/off) / ^[[0m), type 1 id 192 Command:^[[35;1$
05      07/12/11 12:30:33.741           ^[[33;1mSocket::ReceiveData 0x8802bb0 failed, bytes left 0 start: 2430000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 62 Incoming_Conn Sock$
05      07/12/11 12:30:33.741           ^[[33;1mSocket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Incoming_Conn Socket 62 127.0.0.1^[[0m <0x7fdc6b90>
05      07/12/11 12:30:33.741           ^[[33;1mTCPIP: Closing connection to -1003 (Router Dev #0) 0x8802bb0 m_Socket: -1^[[0m <0x7fdc6b90>
05      07/12/11 12:30:33.741           ^[[33;1mRouter::RemoveAndDeleteSocket 0x8802bb0 -1003^[[0m <0x7fdc6b90>
08      07/12/11 12:30:40.979           Received Message from 0 (^[[36;1munknown / ^[[0m) to 105 (^[[36;1mLight Switch (on/off) / ^[[0m), type 1 id 192 Command:^[[35;1$
05      07/12/11 12:30:41.029           ^[[33;1mSocket::ReceiveData 0x8802bb0 failed, bytes left 0 start: 2440000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 62 Incoming_Conn Sock$
05      07/12/11 12:30:41.029           ^[[33;1mSocket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Incoming_Conn Socket 62 127.0.0.1^[[0m <0x7fdc6b90>
05      07/12/11 12:30:41.029           ^[[33;1mTCPIP: Closing connection to -1003 (Router Dev #0) 0x8802bb0 m_Socket: -1^[[0m <0x7fdc6b90>
05      07/12/11 12:30:41.029           ^[[33;1mRouter::RemoveAndDeleteSocket 0x8802bb0 -1003^[[0m <0x7fdc6b90>

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: No Z-Wave Control
« Reply #3 on: July 13, 2011, 10:07:59 am »
i need to see the z-wave log

br Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

rndinokc

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 87
    • View Profile
Re: No Z-Wave Control
« Reply #4 on: July 13, 2011, 08:23:56 pm »
Hi Hari,
Hope that I have the correct logs for you now.  I really appreciate your help. 
Randy

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: No Z-Wave Control
« Reply #5 on: July 13, 2011, 11:12:50 pm »
Hi Hari,
Hope that I have the correct logs for you now.  I really appreciate your help. 
Randy
from the log it looks like your dongle might be too far apart from the other devices.. would you mind to describe the physical layout of your network a bit?

br Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

rndinokc

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 87
    • View Profile
Re: No Z-Wave Control
« Reply #6 on: July 14, 2011, 12:22:37 am »
I have my LMCE system in a equipment room upstairs.  About 6 feet from the dongle is a dimmable lamp module think it is 14.  I then have another lamp module that is dimmable downstairs about 20 feet away and four other modules on and off type switches in the same receptacle that control outdoor lighting.  These are another 20 feet away from the lamp module that is downstairs.  The HA 07 is able to turn all of these modules on and off when placed next to the dongle.  Hope this helps.
Randy

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: No Z-Wave Control
« Reply #7 on: July 17, 2011, 12:40:38 am »
please enable log levels 40 + 41, then do a quick reload and provide the complete z-wave log, not just a fragment (i need to see the device startup and other things)
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: No Z-Wave Control
« Reply #8 on: July 17, 2011, 11:57:02 am »
36, 40 and 41 please
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

rndinokc

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 87
    • View Profile
Re: No Z-Wave Control
« Reply #9 on: July 19, 2011, 01:52:08 am »
I have enable log 36,40,41.  I can not seem to find any Z-wave logs now.  Any ideas?
Randy

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: No Z-Wave Control
« Reply #10 on: July 19, 2011, 06:02:42 pm »
Look again, this would be the first time where they magically disappeared,

Br Hari
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation