Author Topic: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload  (Read 1671 times)

Andanotherusername

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 26
    • View Profile
Does anybody have the same problem? I think that it happened with the last update but I am not sure because I just moved and I was busy with the move.
The problem is that the router reloads roughly 30 seconds after playback of DVD isos and dvds. Avi, mp4, etc. plays fine. Part of the problem could be that the streaming of the DVD menu does not work at all (seeing the menu from a different orbiter like windows orbiter etc.).
I searched the forum but it seems that I am the only one that has that issue.
Any suggestions where the problem is?
Here is part of the DCE Router log (followed it)
Code: [Select]
Received Message from 56 (OnScreen Orbiter / Living) to 10 (Media Plug-in / Office), type 1 id 74 Command:Bind to Media Remote, retry none, parameters: <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:08:31.722   Parameter 2(PK_Device):  <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:08:31.722   Parameter 3(PK_DesignObj):  <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:08:31.722   Parameter 8(On/Off): 0 <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:08:31.722   Parameter 25(PK_Text):  <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:08:31.722   Parameter 39(Options):  <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:08:31.722   Parameter 45(PK_EntertainArea): 3 <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:08:31.722   Parameter 63(PK_Text_Synopsis):  <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:08:31.722   Parameter 159(PK_Screen):  <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:09:01.707 Received Message from 50 (Windows XP PC/tablet (Horiz) / Master) to 9 (Orbiter Plug-in / Office), type 1 id 59 Command:Set Entertainment Area, retry none, parameters: <0xab3efb90>
08 06/08/11 17:09:01.707   Parameter 45(PK_EntertainArea): 3 <0xab3efb90>
01 06/08/11 17:09:01.719 Socket::ReceiveData-a 0x9c05cd8 failed ret 0 <0x6d4efb90>
05 06/08/11 17:09:01.719 Socket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Incoming_Conn Socket 138 127.0.0.1 dev 10 <0x6d4efb90>
01 06/08/11 17:09:01.719 Socket 0x9c05cd8 failure waiting for response to message from device 10 type 1 id 74 <0x6d4efb90>
01 06/08/11 17:09:01.719 Plugin 10 stopped responding <0x6d4efb90>
05 06/08/11 17:09:01.719 Sender: 56 sent message type: 1 ID: 74 and expected a message reply from 10 <0x6d4efb90>
05 06/08/11 17:09:01.719 Socket::ReceiveData 0x9c29a50 failed, bytes left 0 start: 1870000 1: 0 1b: 0 2: 0 2b: 0 m_Socket: 163 Incoming_Conn Socket 163 192.168.80.3EVENT 56 T=8 Event #56 <0x6d4efb90>
05 06/08/11 17:09:01.719 Socket::ReceiveString2 ReceiveData failed m_Socket: -1 Incoming_Conn Socket 163 192.168.80.3EVENT 56 T=8 Event #56 <0x6d4efb90>
05 06/08/11 17:09:01.719 TCPIP: Closing connection to 56 (Router Dev #0) 0x9c29a50 m_Socket: -1 <0x6d4efb90>
05 06/08/11 17:09:01.719 Router::RemoveAndDeleteSocket 0x9c29a50 56 <0x6d4efb90>
08 06/08/11 17:09:01.748 Received Message from 50 (Windows XP PC/tablet (Horiz) / Master) to 9 (Orbiter Plug-in / Office), type 1 id 77 Command:Set Current Room, retry none, parameters: <0xab3efb90>
08 06/08/11 17:09:01.748   Parameter 57(PK_Room): 3 <0xab3efb90>
05 06/08/11 17:09:02.272 Got a reload command from 0  <0x832e9b90>

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5495
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #1 on: June 09, 2011, 10:04:02 am »
the media plugin was recently changed to fix a long standing problem, and all the relevant plugins were rebuilt.

please try an update/upgrade.

-Thom

Andanotherusername

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #2 on: June 09, 2011, 03:35:05 pm »
Thanks Thom,
I did update upgrade & no new updates were found. I also updated sqlcvs. However, I still have the problem. I also tried different apt/sources.list configurations (based on forum & wiki) but there are no new updates.
Maybe I try to rebuild the one media director and/or unpack the other media director (I just hope that the updates on the Router installed properly). I was just curious if anybody else encountered the same problem.
Thank you again for your reply, and thank you for all the work you (and the other smart people) put into LinuxMCE.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5495
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #3 on: June 09, 2011, 03:37:57 pm »
Hm. Very strange. Try doing a reinstall?

-Thom

Andanotherusername

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #4 on: June 09, 2011, 08:00:52 pm »
I think that I have to do that. I have no time to figure out what the exact problem is. Obviously, I am the only one with the problem, and this means that one of the updates did not install properly. Thanks for your help.

F1forHELP

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #5 on: June 11, 2011, 09:17:19 am »
I had that exact same issue on my system after recently updating my core and all media directors.  I was not looking forward to rebuilding. 

What fixed it for me was logging into the web admin, Wizard / Device / Media Directors and rebuilding image on each media director in order and rebooting everything.  After the reboot, I was good to go.

YMMV.

Joseph Hume
F1 for HELP

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #6 on: June 11, 2011, 09:45:01 am »
I also have this problem. I was just reverting back to old images... which has been fine because I have been working on an upgrade utility... but will try the MD rebuilding.
I never quit... I just ping out.

tmwillett

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 63
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #7 on: June 18, 2011, 05:10:45 am »
I am also having this problem.  It started a couple of weeks ago after I did an apt-get upgrade and rebuilt the media director images.  I ran it again tonight and have the latest versions, rebuilt the media directors, but am still having a router reload after 30 seconds or so (less in most cases) of video playback.  I've got 5 media directors, and all of them exhibit the same problem running on different hardware.  How can I revert back to a stable/working version?

Thanks,

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5495
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #8 on: June 18, 2011, 05:32:05 am »
is nobody #@($#@$ listening to me?

I said, the media plugins underwent major changes, and they all had to be rebuilt. We rebuilt all the media plugins, so this should not be happening anymore. If need be, posde can rebuild all the media plugins.

-Thom

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #9 on: June 18, 2011, 07:39:14 am »
I keep upgrading, and reverting back because I continue to have this problem.

Everyone is listening, however the problem persists. Something is wrong. I thought initially that rebuilding the MDs, including hybrid, would solve the issue, however it does not.

I can tell you that when DVD menus hit the orbiter, the orbiters lock up, and eventually crash. The MD continues to play for about 30 seconds, but control is eratic, and even if you manage playback, it crashes and reloads. You can circumvent this by playing chapters from orbiter on left hand side. At least on series, you must head off ending by moving to the next chapter before previous chapter end.

The left side menu does not populate unless you hit menu a few times through initial play, and appears to be dependent on the type of DVD.
I never quit... I just ping out.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5495
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #10 on: June 18, 2011, 07:40:26 am »
Again, this is caused by the media plugins being out of sync with the changes in the media plugin base class, these plugins need to be rebuilt.

-Thom

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2928
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #11 on: June 18, 2011, 10:59:13 am »
Thom,

is there a reason why you did not open a trac ticket and/or told me about it, instead of jumping on l3mce?

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2928
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #12 on: June 18, 2011, 01:43:58 pm »
All *plugin_*deb's have been update in the deb.linuxmce.org repo.

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #13 on: June 18, 2011, 03:52:41 pm »
All better now on my end of the pike.
I never quit... I just ping out.

tmwillett

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 63
    • View Profile
Re: DVD playback broken - 30 seconds into playback, router reload
« Reply #14 on: June 19, 2011, 04:19:41 am »
That fixed me too.  Thanks all for the quick responses.  I am very impressed with LinuxMCE and the folks that support it.