Author Topic: Newbie With install problems....  (Read 3305 times)

marcb

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Newbie With install problems....
« on: April 27, 2011, 03:00:39 pm »
Hello,

This is my first post on this forum although i have been reading for while, i purchased a dianemo nerve centre ~(NC300) which i received today.

It booted fine and was able to setup users and rooms, i then went on to try and pxe boot my zotac HD-ID11 it failed at DisklessSetup.sh i saw in another post that you sometimes need to change the architecture back to i386 in webadmin which i did as it was set to 64bit, this made no difference still fails at DisklessSetup.sh.

The other bit of existing hardware i have that i can connect straight away is my linksys spa3102, but when i try to access phone lines in webadmin it says asterisk database cannot be found, i have selected asterisk in the core settings and it's had a restart since then. Any ideas or pointers to posts would be appreciated.

I also have a gigaset a580 ip dect handset and a sharecenter which as of yet i've done nothing with.

I'm off to go and run the satellite cables to the core maybe i can get the tv working!

Thanks

Marc
Thanks in advance

Regards

Marc

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4378
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Newbie With install problems....
« Reply #1 on: April 27, 2011, 05:10:11 pm »
Hello,

This is my first post on this forum although i have been reading for while, i purchased a dianemo nerve centre ~(NC300) which i received today.

It booted fine and was able to setup users and rooms, i then went on to try and pxe boot my zotac HD-ID11 it failed at DisklessSetup.sh i saw in another post that you sometimes need to change the architecture back to i386 in webadmin which i did as it was set to 64bit, this made no difference still fails at DisklessSetup.sh.

The other bit of existing hardware i have that i can connect straight away is my linksys spa3102, but when i try to access phone lines in webadmin it says asterisk database cannot be found, i have selected asterisk in the core settings and it's had a restart since then. Any ideas or pointers to posts would be appreciated.

I also have a gigaset a580 ip dect handset and a sharecenter which as of yet i've done nothing with.

I'm off to go and run the satellite cables to the core maybe i can get the tv working!

Thanks

Marc

Hi Marc,

Please leave your NC up and someone from support will look into the diskless setup issue remotely later today - it has nothing to do with the architecture you choose in Web Admin. We are working on an update to the Asterisk packages right now and i hope they will be available shortly - they are currently disabled while this work is underway. This Asterisk problem is something that was picked up during the transition to LinuxMCE 10.04 & Dianemo 10.10 and has proved to be a little more complex than expected unfortunately.

Good luck with the cable pulling!

Cheers


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4378
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Newbie With install problems....
« Reply #2 on: April 27, 2011, 05:44:23 pm »
Hi Marc,

We've kicked of a rebuild of your diskless boot image on your NC which should fix your problem and this should be complete in about 30 mins or so.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

marcb

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Newbie With install problems....
« Reply #3 on: April 27, 2011, 08:06:32 pm »
Hi Andew

Thanks for the quick responce, the pxe boot is getting further now......this what i am getting:

(The first few letters on the left have been chopped off, but this is what I can see)

Idmapd main process (809) terminated with status 1
Idmapd respawning too fast, stopped
isk drive for /usr /pluto/orbiter is not ready yet or not present
nue to wait; or Press S to skip mounting or M for manual recovery

There is obviously more text on the screen just more of the same with the number in brackets being replaced with:
444
661
702
732
740
758
778


Then we have
Isk drive for /usr/pluto/keys is not responding..........

And

Isk drive for /usr/pluto/deb-cache is not........

gdm main process (868) killed by term signal

And then just sits there i have left it twenty minutes before rebooting and getting the same.

Any thoughts?

Thanks

Marc
Thanks in advance

Regards

Marc

marcb

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Newbie With install problems....
« Reply #4 on: April 27, 2011, 08:20:25 pm »
After waiting a while longer i get the ubuntu 10.10 moon33 tty1 login prompt, no av wizard
Thanks in advance

Regards

Marc

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4378
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Newbie With install problems....
« Reply #5 on: April 27, 2011, 08:31:00 pm »
After waiting a while longer i get the ubuntu 10.10 moon33 tty1 login prompt, no av wizard

Hi Marc,

Hmmm... thats very strange. We're looking into it further now. By the way your broadband seems incredibly slow. Do you have any bandwidth hungry processes running on other machine on your LAN?

Cheers


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4378
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Newbie With install problems....
« Reply #6 on: April 27, 2011, 09:18:42 pm »
Hi Marc,

Hmmm... thats very strange. We're looking into it further now. By the way your broadband seems incredibly slow. Do you have any bandwidth hungry processes running on other machine on your LAN?

Cheers


Andrew

Ok...should be fixed now. Looks like the nVidia drivers were not installed properly. We're reooting your MM now...it should boot into the AVwizard and then you can complete the wizard as normal.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

marcb

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Newbie With install problems....
« Reply #7 on: April 27, 2011, 09:37:05 pm »
I have a few torrents running on the share center more than likely the cause of your slow connection and i was using bbc iplayer, just waiting for the zotac to finnish booting.

Thanks
Thanks in advance

Regards

Marc

marcb

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Newbie With install problems....
« Reply #8 on: April 27, 2011, 10:00:48 pm »
Still getting moon33login not avwizard??
Thanks in advance

Regards

Marc

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4378
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Newbie With install problems....
« Reply #9 on: April 28, 2011, 09:41:38 am »
Still getting moon33login not avwizard??

Ok. We'll look at it.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4378
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Newbie With install problems....
« Reply #10 on: April 29, 2011, 11:19:43 am »
Still getting moon33login not avwizard??

Hi Marc,

Can you boot your MM please and leave it up so that we can look into your boot problems?

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2958
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: Newbie With install problems....
« Reply #11 on: April 29, 2011, 11:53:56 am »
I think, Dianemo should get a couple of Lantronix spiders and ship them for an initial period of 4-6 weeks, to get things sorted out... ;)

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4378
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Newbie With install problems....
« Reply #12 on: April 29, 2011, 12:23:01 pm »
I think, Dianemo should get a couple of Lantronix spiders and ship them for an initial period of 4-6 weeks, to get things sorted out... ;)

Good idea :-)
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk

marcb

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Newbie With install problems....
« Reply #13 on: April 29, 2011, 12:39:14 pm »
I have rebooted the mm as it was already powered up.

Thanks
Thanks in advance

Regards

Marc

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4378
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: Newbie With install problems....
« Reply #14 on: April 29, 2011, 02:10:27 pm »
I have rebooted the mm as it was already powered up.

Thanks

Hi Marc,

Ok I think we've fixed the problem - a stale IP address was being used by NIS. It's a pretty rare problem to hit, triggered ironically by some pre-ship bench tests we run, and we will update some scripts to fix this later this week. You'll get that update when its ready.

We have rebooted your MM and it should now complete its boot up and you should be able to complete the AVwizard now (as described in the Wiki).

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd
United Kingdom

Read My Blog; http://ellipticalcurve.com

Contact me for Smart Home consulting advice here;
@herron on Twitter, totallymaxed+consulting@gmail.com via email or PM me here.

Get a Dianemo S License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.0
iOS Orbiter: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Dianemo_iOS_Orbiter
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

Sales & Info:
http://www.dianemo.co.uk