Author Topic: LMCE on newer (K)Ubuntu  (Read 1283 times)

lmcearni

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
LMCE on newer (K)Ubuntu
« on: March 01, 2011, 10:09:11 am »
Hello everybody.

At the moment i planing to use lmce for my Homemedia.

I have installed the actuell release an running it with UI1.
But i want to test UI2.

I have a litle Intel Atom Dual Core Board with an intel graphics chip.
On Ubuntu 8.10 I am not able to start a hardware accelarated desktop (GLX not loaded).

So my question is, is there any posibility running lmce on a newer Kubuntu release?

thanks a lot for reply

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4541
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: LMCE on newer (K)Ubuntu
« Reply #1 on: March 01, 2011, 11:34:12 am »
Hello everybody.

At the moment i planing to use lmce for my Homemedia.

I have installed the actuell release an running it with UI1.
But i want to test UI2.

I have a litle Intel Atom Dual Core Board with an intel graphics chip.
On Ubuntu 8.10 I am not able to start a hardware accelarated desktop (GLX not loaded).

So my question is, is there any posibility running lmce on a newer Kubuntu release?

thanks a lot for reply

Hi,

If you search the forum & the wiki you'll see there is an experimental 10:04 effort underway that you could look at testing.

Intel Atom motherboards should pose no problems though.

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd

My Blog; http://ellipticalcurve.com

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC Wifi enabled for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

For Dianemo/LinuxMCE consulting advice;
@herron on Twitter, inquiries@ellipticalcurve.com via email or PM me here.

Get a Dianemo License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.msg100221#msg100221
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk

lmcearni

  • Making baby steps
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: LMCE on newer (K)Ubuntu
« Reply #2 on: March 01, 2011, 12:48:36 pm »
Thanks.

Have found it by searching 1004 on the wiki

phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1026
    • View Profile
Re: LMCE on newer (K)Ubuntu
« Reply #3 on: March 01, 2011, 09:21:13 pm »
UI2 works very well on my EeeBox B202 (Atom with Intel graphics) under 1004.

J.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3059
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: LMCE on newer (K)Ubuntu
« Reply #4 on: March 02, 2011, 09:51:50 am »
phenigma,

is that out of the box with the AV wizard? hybrid or MD?

phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1026
    • View Profile
Re: LMCE on newer (K)Ubuntu
« Reply #5 on: March 02, 2011, 09:16:46 pm »
posde,

MD, works ootb, AVWizard VGA@720P/60Hz, UI2, analog audio (havn't tested spdif).  Intel video drivers are fixed, no NIC driver issues, no crashing, UI2/screensaver are smooth and responsive...  It's very nice when it's running 1004.  I've never installed the B202 as a hybrid but I would spend the time to try it if you're interested in how well it works.

J.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3059
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: LMCE on newer (K)Ubuntu
« Reply #6 on: March 02, 2011, 10:57:37 pm »
My former test machine was a B202 hybrid for 810, so I know it works.

Thanks for the heads-up for using the Asus B202 as a MD under 1004 out-of-the-box.

phenigma

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1026
    • View Profile
Re: LMCE on newer (K)Ubuntu
« Reply #7 on: March 03, 2011, 12:55:43 am »
Your welcome.  :)

J.

totallymaxed

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 4541
  • Smart Home Consulting
    • View Profile
    • Dianemo - at home with technology
Re: LMCE on newer (K)Ubuntu
« Reply #8 on: March 09, 2011, 10:53:10 am »
posde,

MD, works ootb, AVWizard VGA@720P/60Hz, UI2, analog audio (havn't tested spdif).  Intel video drivers are fixed, no NIC driver issues, no crashing, UI2/screensaver are smooth and responsive...  It's very nice when it's running 1004.  I've never installed the B202 as a hybrid but I would spend the time to try it if you're interested in how well it works.

J.

Hi Phenigma,

I use a B202 at home now for my Core - its running Dianemo 10.10 & UI1

All the best


Andrew
Andy Herron,
Convergent Home Technologies Ltd

My Blog; http://ellipticalcurve.com

Get RaspSqueeze-CEC or Raspbmc-CEC Wifi enabled for Dianemo/LinuxMCE: http://wp.me/P4KgIc-5P

For Dianemo/LinuxMCE consulting advice;
@herron on Twitter, inquiries@ellipticalcurve.com via email or PM me here.

Get a Dianemo License: http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=8880.msg100221#msg100221
Follow us on Facebook: https://www.facebook.com/pages/Dianemo-Home-Automation/226019387454465

http://www.dianemo.co.uk