Author Topic: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install  (Read 1525 times)

Marper

  • Guru
  • ****
  • Posts: 183
    • View Profile
Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« on: January 17, 2011, 01:54:30 am »
KDE installed in a matter of 30 mins or so.  After I did the update and upgrade, then ran the LMCE ICON, install has been going for over 5 hours and counting, is that normal ?

bongowongo

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #1 on: January 17, 2011, 07:00:25 am »
Could be
I would try the following snapshot LinuxMCE-8.10-23618-i386.iso 15-Jan-2011 08:16  3.5G 

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #2 on: January 17, 2011, 10:08:30 pm »
Hi Bongowongo,

i have finished downloading the snapshot in question.. has the Nvidia issue been resolved in this snapshot or do i still need to follow the solution outlined in other posts ?

Marper

  • Guru
  • ****
  • Posts: 183
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #3 on: January 17, 2011, 11:48:30 pm »
Justdeb - don't think any of these fixes/work-arounds have been incorporated as I am re-installing now and getting the same with the latest snapshot 23625.  Still working on it.

Rukus

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #4 on: January 18, 2011, 12:47:08 am »
FYI,

I used the 23616 snapshot, and I was able to complete my installation. The only problem I noticed was that the DHCP server wasn't configured with a range of IP's to distribute. Beyond that, everything appears to be good.


Rukus
Core/Generic Hybrid MD
Motherboard: ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz Socket AM2 125W Dual-Core
GPU: GPU: XFX PVT84GUDF3 GeForce 8600 GTS 256MB 128-bit GDDR3

bongowongo

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 826
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #5 on: January 18, 2011, 11:38:22 am »
FYI,

I used the 23616 snapshot, and I was able to complete my installation. The only problem I noticed was that the DHCP server wasn't configured with a range of IP's to distribute. Beyond that, everything appears to be good.


Rukus

Thanks for checking the DCHP problem, noticed it in 1004.

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #6 on: January 19, 2011, 10:47:08 pm »
Hi Rukus,

i have just finished the install and updates, but have not run the linuxmce icon yet. Did you change the nvidia script before or after you ran the linuxmce icon?

Regards
Justin

Rukus

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 130
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #7 on: January 20, 2011, 12:43:22 am »
Hi Rukus,

i have just finished the install and updates, but have not run the linuxmce icon yet. Did you change the nvidia script before or after you ran the linuxmce icon?

Regards
Justin

I didn't have to change anything, everything just worked as normal. I just clicked on the linuxmce file on the Desktop, and rebooted.
Core/Generic Hybrid MD
Motherboard: ASUS M2N-SLI Deluxe AM2 NVIDIA nForce 570 SLI MCP ATX
CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz Socket AM2 125W Dual-Core
GPU: GPU: XFX PVT84GUDF3 GeForce 8600 GTS 256MB 128-bit GDDR3

justdeb

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 134
  • Hope to become good enough to teach others
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #8 on: January 20, 2011, 12:54:21 am »
Hi Rukus,

Many thanks.... i will just reinstall the dvd and just run the linuxmce icon. By the sounds of it a number of bugs have been resolved.

Gangsingen

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 54
    • View Profile
Re: Snapshot 23559 taking more than 5 hours to install
« Reply #9 on: January 22, 2011, 01:26:58 pm »
Hi Rukus,

i have just finished the install and updates, but have not run the linuxmce icon yet. Did you change the nvidia script before or after you ran the linuxmce icon?

Regards
Justin

So, one is supposed to have the system connected to the internet and run apt-get update & upgrade before clicking the LMCE icon?!