Author Topic: web admin only allowing https? breaking imdb...  (Read 1289 times)

donpaul

  • Guru
  • ****
  • Posts: 300
    • View Profile
web admin only allowing https? breaking imdb...
« on: January 03, 2011, 02:31:15 am »
After updating the core, I went to the web admin and found this:

Code: [Select]
Bad Request

Your browser sent a request that this server could not understand.
Reason: You're speaking plain HTTP to an SSL-enabled server port.
Instead use the HTTPS scheme to access this URL, please.

    Hint: https://192.168.80.1/

Apache/2.2.9 (Ubuntu) PHP/5.2.6-2ubuntu4.6 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.9 OpenSSL/0.9.8g Server at 192.168.80.1 Port 443

I switch to https and it works, but this breaks imdb, which loads http://192.168.80.1/lmce-admin/coverArtExtractor_IMDB.php

Was this by design or did something get botched during the upgrade? I can't seem to find the setting or why this has changed.
« Last Edit: January 03, 2011, 03:55:59 am by donpaul »

donpaul

  • Guru
  • ****
  • Posts: 300
    • View Profile
Re: web admin only allowing https? breaking imdb...
« Reply #1 on: January 03, 2011, 03:57:51 am »
From the apache log

--2011-01-02 21:56:37--  http://192.168.80.1/lmce-admin/coverArtExtractor_IMDB.php?fileID=15127&searchIndex=DVD&Keyword1Type=Keywords&Keyword1Search=Going+the+Distance++2010+
Connecting to 192.168.80.1:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 No headers, assuming HTTP/0.9
Length: unspecified
Saving to: `STDOUT'

     0K                                                        88.7M=0s

2011-01-02 21:56:37 (88.7 MB/s) - `-' saved [603]

donpaul

  • Guru
  • ****
  • Posts: 300
    • View Profile
Re: web admin only allowing https? breaking imdb...
« Reply #2 on: January 03, 2011, 04:42:43 am »
When apache2 is restarted


dcerouter_1011713:/etc/apache2# service apache2 restart
 * Restarting web server apache2
apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.80.1 for ServerName
[Sun Jan 02 22:42:00 2011] [error] VirtualHost _default_:80 -- mixing * ports and non-* ports with a NameVirtualHost address is not supported, proceeding with undefined results
[Sun Jan 02 22:42:00 2011] [error] VirtualHost _default_:443 -- mixing * ports and non-* ports with a NameVirtualHost address is not supported, proceeding with undefined results
[Sun Jan 02 22:42:00 2011] [warn] NameVirtualHost _default_:443 has no VirtualHosts
[Sun Jan 02 22:42:00 2011] [warn] NameVirtualHost _default_:80 has no VirtualHosts
 ... waiting apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 192.168.80.1 for ServerName
[Sun Jan 02 22:42:01 2011] [error] VirtualHost _default_:80 -- mixing * ports and non-* ports with a NameVirtualHost address is not supported, proceeding with undefined results
[Sun Jan 02 22:42:01 2011] [error] VirtualHost _default_:443 -- mixing * ports and non-* ports with a NameVirtualHost address is not supported, proceeding with undefined results
[Sun Jan 02 22:42:01 2011] [warn] NameVirtualHost _default_:443 has no VirtualHosts
[Sun Jan 02 22:42:01 2011] [warn] NameVirtualHost _default_:80 has no VirtualHosts
   ...done.

donpaul

  • Guru
  • ****
  • Posts: 300
    • View Profile
Re: web admin only allowing https? breaking imdb...
« Reply #3 on: January 03, 2011, 04:49:12 am »
removed /etc/apache2/sites-enabled/default-ssl and could access over http again.

Any explanations? Future feature?

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2997
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: web admin only allowing https? breaking imdb...
« Reply #4 on: January 03, 2011, 07:49:59 am »
Please open a trac ticket detailing your findings, and assign it to merkur2k

merkur2k

  • Addicted
  • *
  • Posts: 513
    • View Profile
Re: web admin only allowing https? breaking imdb...
« Reply #5 on: January 03, 2011, 06:26:02 pm »
It is supposed to provide both http and https, and has done so correctly with several other people testing. Have you made any modifications to your apache config?
It would help me to be able to see the contents of your /etc/apache2/sites-available/default-ssl and /etc/apache2/sites-available/pluto if possible.

donpaul

  • Guru
  • ****
  • Posts: 300
    • View Profile
Re: web admin only allowing https? breaking imdb...
« Reply #6 on: January 04, 2011, 03:35:36 pm »
I never made any changes to anything related to apache, and it has worked fine until I did the update. I had not updated since early october. I'll open a trac ticket.