Author Topic: Denon 2310 stopped working and no longer being detected  (Read 1327 times)

tunebob

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Denon 2310 stopped working and no longer being detected
« on: December 30, 2010, 08:17:06 pm »
I have a Denon 2310 connected via a usb to serial cable and its been running fine for a number of months now...however in the last two weeks it has stopped working completely.  It wont respond to any commands from linuxmce and after deleting it as a device it is no longer being detected.  I have replaced the cable in order to rule that in or out and the same issue is occurring.

I noticed a similar thread relating to a Yamaha RX-1600 not being detected ( http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=11157.0 ) and wonder if anything might be up with the PnP system at the moment, prob just my system but baffled as to what could have changed.

I do update my system regularly using apt-get update && apt-get dist-upgrade and am running on latest release


thanks

tunebob

hari

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2421
    • View Profile
    • ago control
Re: Denon 2310 stopped working and no longer being detected
« Reply #1 on: December 30, 2010, 10:28:45 pm »
Is the USB to serial cable a pl2302?
rock your home - http://www.agocontrol.com home automation

tunebob

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Denon 2310 stopped working and no longer being detected
« Reply #2 on: December 30, 2010, 11:45:56 pm »
Hi Hari, wasnt sure at first what you mean by a PL2302 but from a google i think you mean a Prolific Tech 2302?

If so, answer is no....its an ABC brand, heres a link to the same cable on amazon

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000Z3MBG8/ref=oss_product

thanks
« Last Edit: December 30, 2010, 11:50:53 pm by tunebob »

Techstyle

  • Addicted
  • *
  • Posts: 674
    • View Profile
    • Techstyle UK Ltd.
Re: Denon 2310 stopped working and no longer being detected
« Reply #3 on: December 30, 2010, 11:52:24 pm »
I would bet you have the same issue as the thread you cited.

I think somebody needs to take a look at that device template and maybe just delete the PNP info

tunebob

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Denon 2310 stopped working and no longer being detected
« Reply #4 on: December 31, 2010, 01:59:35 am »
I have investigated things a little further. I noticed in my list of 'unknown devices' the following item:

067b2303      /org/freedesktop/Hal/devices/usb_device_67b_2303_noserial   

So i deleted this device, unplugged the Denon usb->serial cable from the MD, reloaded the router then re inserted the Denon usb->serial cable.

The device was detected as a 'Generic USB to RS232 dongle' and not as the usual 'AVC-A1SRA (RS232)' device.

So obviously sometime in the last couple of weeks when the denon disconnected, it has been subsequently picked up by the PnP engine but as this generic serial device and i have clicked ignore as i didnt have a clue what it was....

The DCERouter.log shows the following trace for the newly detected Generic USB to RS232 dongle device:
Code: [Select]
08      12/30/10 23:01:41.374           Received Message from 45 (^[[36;1mHAL / BigRoom^[[0m) to General Info Plug-in(4), type 1 id  808 Command:^[[35;1mGet Unused Serial Ports^[[0m, retry none, parameters:$
08      12/30/10 23:01:41.374             Parameter 2(PK_Device): 45 <0x7b7bdb90>
08      12/30/10 23:01:41.374             Parameter 5(Value To Assign):  <0x7b7bdb90>
08      12/30/10 23:01:41.869           Received Message from 45 (^[[36;1mHAL / BigRoom^[[0m) to OnScreen Orbiter(43),Nokia N800(58), type 1 id  809 Command:^[[35;1mDisplay Alert^[[0m, retry none, parameter$
08      12/30/10 23:01:41.869             Parameter 9(Text): Running detection script: 99_PLCBUS_1141.sh <0x99ffab90>
08      12/30/10 23:01:41.869             Parameter 70(Tokens): pnp_55703 <0x99ffab90>
08      12/30/10 23:01:41.869             Parameter 182(Timeout): 60 <0x99ffab90>
08      12/30/10 23:01:41.869             Parameter 251(Interruption): 2 <0x99ffab90>
08      12/30/10 23:01:41.870           Received Message from 14 (^[[36;1mPlug And Play Plug-in / Bedroom (Other)^[[0m) to 42 (^[[36;1mApp Server / BigRoom^[[0m), type 1 id 67 Command:^[[35;1mSpawn Applicat$
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 13(Filename): /usr/pluto/pnp/99_PLCBUS_1141.sh <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 50(Name): PNP Detection 55703 99_PLCBUS_1141.sh <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 51(Arguments): 14   55703           99_PLCBUS_1141.sh               pci0000:00/0000:00:04.0/usb1/1-2 <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 94(SendOnFailure): 0 14 1 806 224 55703 13 "99_PLCBUS_1141.sh" 18 FAIL <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 95(SendOnSuccess): 0 14 1 806 224 55703 13 "99_PLCBUS_1141.sh" 18 OK <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 115(Show logo): 0 <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 120(Retransmit): 0 <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 126(Exclusive): 0 <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.870             Parameter 241(Detach): 0 <0x997f9b90>
08      12/30/10 23:01:41.991           Received Message from 42 (^[[36;1mApp Server / BigRoom^[[0m) to 42 (^[[36;1mApp Server / BigRoom^[[0m), type 1 id 812 Command:^[[35;1mApplication Exited^[[0m, retry n$
08      12/30/10 23:01:41.991             Parameter 227(PID): 867 <0x807c7b90>
08      12/30/10 23:01:41.991             Parameter 228(Exit Code): 99 <0x807c7b90>
08      12/30/10 23:01:41.993           Received Message from 0 (^[[36;1munknown / ^[[0m) to 14 (^[[36;1mPlug And Play Plug-in / Bedroom (Other)^[[0m), type 1 id 806 Command:^[[35;1mPNP Detection Script Fin$
08      12/30/10 23:01:41.993             Parameter 13(Filename): 99_PLCBUS_1141.sh <0x807c7b90>
08      12/30/10 23:01:41.993             Parameter 18(Errors): FAIL <0x807c7b90>
08      12/30/10 23:01:41.993             Parameter 224(PK_PnpQueue): 55703 <0x807c7b90>
08      12/30/10 23:01:41.993             Parameter 242(Comment): App_Server::SendMessageList <0x807c7b90>
05      12/30/10 23:01:42.020           ^[[33;1mPlug_And_Play_Plugin::CMD_PNP_Detection_Script_Finished queue 55703 got FAIL 0 script: 99_PLCBUS_1141.sh (NOW RUNNING 99_PLCBUS_1141.sh).  files 1 99_PLCBUS_1$
01      12/30/10 23:01:42.020           ^[[31;1mPlug_And_Play_Plugin::CMD_PNP_Detection_Script_Finished queue 55703 script 99_PLCBUS_1141.sh PK_DHCPDevice 306 **couldn't run script**^[[0m <0x837cdb90>
08      12/30/10 23:01:42.277           Received Message from 16 (^[[36;1mHAL / Bedroom (Other)^[[0m) to General Info Plug-in(4), type 1 id  808 Command:^[[35;1mGet Unused Serial Ports^[[0m, retry none, par$
08      12/30/10 23:01:42.277             Parameter 2(PK_Device): 16 <0x67df0b90>
08      12/30/10 23:01:42.277             Parameter 5(Value To Assign):  <0x67df0b90>



Anyone any ideas as to what might be going on ?

thanks
« Last Edit: December 31, 2010, 02:02:53 am by tunebob »

tunebob

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Denon 2310 stopped working and no longer being detected
« Reply #5 on: December 31, 2010, 11:45:08 am »
I should also point out that the script '/usr/pluto/pnp/99_PLCBUS_1141.sh' does not exist in my pnp directory....




tkmedia

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 937
    • View Profile
    • LMCECompatible
Re: Denon 2310 stopped working and no longer being detected
« Reply #6 on: December 31, 2010, 10:57:48 pm »
I think I found the culprit see my post http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=11157.15


HTH

Tim
My Setup http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Tkmedia

For LinuxMce compatible  systems and accessories
http://lmcecompatible.com/

tunebob

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 17
    • View Profile
Re: Denon 2310 stopped working and no longer being detected
« Reply #7 on: January 02, 2011, 11:56:42 am »
Issue is now resolved, please follow this thread for info

http://forum.linuxmce.org/index.php?topic=11157.0