Author Topic: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries  (Read 4736 times)

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #15 on: November 15, 2010, 04:52:04 pm »
I like your thoughts on the NAS, that is a good idea.

I've tried using motion wrapper with my Panasonic BL-C10, but I am not having much luck.

The camera had already been added "normally" with PnP, and there is a scenario for viewing and PTZ funcions etc. Do I need to completely get rid of all this first?

I tried adding the camera under motion wrapper using this guide http://wiki.linuxmce.org/index.php/IP_Cameras. but no joy. Also had a go at doing it with your Foscam FI8908W wiki page, again no joy.

FYI I am testing this by setting the alarm in the orbiter. In "Active Sensors" in web admin, the "generic camera' is set to "announcement". And of course I get no announcement if I wave my hand in front of the camera. Also there are no camera images shown in /home/cameras.
« Last Edit: November 15, 2010, 04:56:10 pm by purps »
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

b4rney

  • Guru
  • ****
  • Posts: 454
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #16 on: November 15, 2010, 09:49:32 pm »
Not sure about adding a PnP ready camera to motion. I'm sure it can be done ... I haven't done it though. Here is my best guess.

The device needs to be installed as a child of motion wrapper. So you will need to remove the pnp device.

Step 1: Add motion wrapper (if you haven't already)
Step 2: From the motion device page click add child device and add a 'generic motion IP camera' using your device mac address
Step 3: Amend the path parameter to point to your mjpeg stream or snapshot jpg and add your user/password data (on the foscam this data is included in the querystring)

Consult the wiki about these steps as I'm going from memory but this should get you started.
Barney

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #17 on: November 16, 2010, 01:13:25 am »
Thank you for your continuing help, it is appreciated.

Those are exactly the steps I have been trying, amongst others, and the part that I am never happy about is 3. adding the path. I'm beginning to get the impression that this is not just the IP of the camera, AND that it's different for different makes of camera!

1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #18 on: November 16, 2010, 01:34:57 am »
Right, I have found it t be "http://192.168.80.xxx/nphMotionJpeg?Resolution=320x240&Quality=Motion" for my camera. When I put this in a browser, it shows the camera feed, so I'm happy this is correct.

However, putting it in the "path" field still doesn't work!!

Is "configuration" supposed to be blank?
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

b4rney

  • Guru
  • ****
  • Posts: 454
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #19 on: November 16, 2010, 11:42:43 pm »
Might be your authentication. On the foscam the authentication is in the querystring so I bypass any problems.

My configuration field is blank. Have you filled in the username and password fields?
Barney

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #20 on: November 17, 2010, 01:24:17 am »
Yep, those fields are filled in with the username and password that I specified whilst setting up the camera, and the orbiter screen for the camera continues to stay blank.

In case it is relevant, if I manually add the camera using the Panasonic IP camera template (not using PnP) it works straight away. I have then deleted it again in case it is interfering with the motion wrapper/generic IP camera one.
« Last Edit: November 17, 2010, 01:29:34 am by purps »
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

gonesurfing

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 61
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #21 on: November 17, 2010, 10:43:10 am »
hi
did you try the path address in my first post it worked for me ? or you could install the camera as pnp take a note of the path then uninstall and reinstall under the motion wrapper using the same path
steve

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #22 on: November 17, 2010, 12:10:47 pm »
Purps,

You got the camara controlled by "motion wrapper" or "core"? I know when mine is controlled by motion wrapper, and everytime i reload the router, I have to switch the camera off and back on again before it gave the image..

Just a suggestion.

Karel

pw44

  • Addicted
  • *
  • Posts: 653
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #23 on: November 17, 2010, 12:54:39 pm »
I have to switch the camera off and back on again before it gave the image..

Most of the time i reload the router, /etc/init.d/motion restart do the same.....

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #24 on: November 17, 2010, 11:57:59 pm »
Thank you all for your comments/suggestions.

did you try the path address in my first post it worked for me ?

Hi Steve, yes, I tried the "/SnapshotJPEG?Resolution=320x240&Quality=Standard" path (this is also what the PnP Panasonic template generated), but no luck unfortunately.

You got the camara controlled by "motion wrapper" or "core"?

I have the camera set up as a child of "Motion Wrapper", which in turn is a child of "The core/hybrid" (child of "CORE"). I have also tried putting "Motion Wrapper" as a child of "CORE" directly. I have always wondered, in the device tree, what is the difference between "CORE" and "The core/hybrid"?

I know when mine is controlled by motion wrapper, and everytime i reload the router, I have to switch the camera off and back on again before it gave the image..
I have to switch the camera off and back on again before it gave the image..

Most of the time i reload the router, /etc/init.d/motion restart do the same.....

I have to be honest, this makes me slightly nervous; I'd hate to think that the cameras were not recording when I really need them to be. That isn't a complaint, I assure you.

Cheers,
Matt
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #25 on: November 18, 2010, 10:30:45 am »
Will my core self-destruct if I install ZoneMinder on it?
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #26 on: November 18, 2010, 10:34:48 am »
Purps

I've got an Ipcamera under Motion wrapper installed on my core,
Will post screenshots of the Webadmin setup for you, but only tonight when I get home.

Karel

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1381
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #27 on: November 18, 2010, 11:37:04 am »
Thank you, that would be really useful.

I will have a little look at using ZoneMinder on the core also, I want to explore all options.

Cheers,
Matt.
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #28 on: November 18, 2010, 11:51:44 am »
 ??? wonder if we can get zoneminder working within an orbiter.....  ???

DragonK

  • Guru
  • ****
  • Posts: 429
    • View Profile
Re: Panasonic BL-C10 - should be PnP? And template/motionwrapper queries
« Reply #29 on: November 18, 2010, 07:24:32 pm »
As promised,