Author Topic: add new GSD interface  (Read 1724 times)

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
add new GSD interface
« on: December 19, 2006, 12:41:17 pm »
I would add new GSD device for control Light system, but I can't find info!
when I add a new device under Pluto Admin\Generic Serial Device I add new manufacter, but If I select interface there isn't new device. It work if I select AV, why?
There is a guide for add GSD parameter?
thank you

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
add new GSD interface
« Reply #1 on: December 19, 2006, 11:25:51 pm »
Hi serra82

have a look at this :

newbielink:http://plutohome.com/wiki/index.php/GSD_to_drive_a_Weeder_I/O_WTDIO-M [nonactive]

It's a wiki page, describing how to set up a GSD to drive an external device that controls some lights.

HTH
Marco

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
add new GSD interface
« Reply #2 on: December 20, 2006, 09:53:55 am »
thank you for the reply,
but my problem is the connection with my device over ethernet.
I'have create a new GSD, insert IP and port but nothing is send to the device :-(
How the core can comunicate with it?

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
add new GSD interface
« Reply #3 on: December 20, 2006, 10:35:52 am »
Quote from: "serra82"
thank you for the reply,
but my problem is the connection with my device over ethernet.
I'have create a new GSD, insert IP and port but nothing is send to the device :-(
How the core can comunicate with it?

Hi,

then take a look at existing ip gsd devices (ip cameras). Add them to system and explore their Ruby GSD code. Also search for GSD on Wiki. It might help you a lot.

HTH,

Regards,

Rob.

archived

  • Hello, I'm new here
  • Posts: 0
    • View Profile
add new GSD interface
« Reply #4 on: January 03, 2007, 07:45:51 pm »
thank you for help!
I have added new GSD and the comunication work!But I still have some problems!
I would like to create an interface for light and temperature control, when I add a light switch controlled via myGSD the command from light isn't send to myGSD, why? Should I add an interceptor?
How works CM11a? I have two ethernet modules with some rele and a temperature sensor, I would like to control one with GSD and one with DCE into microcontroller, Who can help me?
thank you
Andrea