Author Topic: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?  (Read 1155 times)

ladekribs

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 83
    • View Profile
CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« on: September 29, 2010, 09:30:29 am »

Hi all,

I have a Cisco 7965 what is needed to get it running as an Orbiter?

Or just as a phone?

TIA Stefan

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 2846
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« Reply #1 on: September 29, 2010, 10:29:38 am »
You won't be able to use it as an Orbiter, as it does not seem to have a touchscreen, but a regular display only. To use it as a plug and play phone, have a look at the device templates of the other Cisco phones

ladekribs

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 83
    • View Profile
Re: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« Reply #2 on: January 12, 2011, 09:35:25 pm »
Have been trying some time to get the 7965 configured, but it keeps rebooting and says uppgrading and then a fast error flash.

when I look in the /tftpboot 2 files are created SIPDefault.cnf and SIP#mac#.cnf
I used the Cisco 7960 template, also tried the 7970 orbiter but then no files gets created in /tftpboot

from where should it load it software?

any suggestions how to get further?


BR Stefan

dison4linux

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« Reply #3 on: January 20, 2011, 05:18:50 am »
It sounds like it is looking for the firmware files.

[I believe] due to licensing issues, LinuxMCE does not include the firmware files in the /tftpboot directory.  You would have to download them from Cisco (provided you have a support subscription) and unzip them in the /tftpboot directory yourself.

ladekribs

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 83
    • View Profile
Re: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« Reply #4 on: January 20, 2011, 09:05:06 am »
Hi I tried putting the firmware in tftpboot i downloaded from http://www.voip-info.org/wiki/view/Asterisk+phone+cisco+79xx (and renamed to sxp#mac#) but got same result.

dison4linux

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« Reply #5 on: January 22, 2011, 03:04:41 am »
What was the file name of the firmware archive that you downloaded?

ladekribs

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 83
    • View Profile
Re: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« Reply #6 on: January 22, 2011, 02:40:32 pm »
It was from here:

V8.12 Download available at: http://radiotwenterand.nl/~graver/cisco/SIP-7960/P0S3-8-12-00.zip

wrong version?


BR Stefan

dison4linux

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« Reply #7 on: January 22, 2011, 05:45:23 pm »
You are interested in getting a 7965 working, right?
I do not believe the 7960 firmware will work for the 7965 phones.

ladekribs

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 83
    • View Profile
Re: CISCO 7965 would it need much work to get it running as Orbiter?
« Reply #8 on: January 22, 2011, 05:55:59 pm »
OK I thought there where minor differences between them only