Author Topic: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver  (Read 9328 times)

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5495
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #30 on: October 02, 2010, 08:07:13 pm »
hmm, guys, seriously, you shouldn't have to do any of this. Our installer goes out of its way to set up the drivers correctly.

-Thom

bushtech

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #31 on: October 02, 2010, 08:53:58 pm »
Thom, please suggest a course of action, whatever I try I end up at the blue screen with the AVwizard faied to set up X.
Also lately my screen then starts getting overwritten with with lines of text a la "The Matrix", just slower scroll. Is this what is known as a kernel panic?
Core:Asus P8H77-V, Intel core i3-3240 LGA155, Inno 3D Nvidia 240 GT (DVI+VGA+HDMI), 4Gb ram, 125Gb SSD
MD: Zotax Zbox ID41

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5495
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #32 on: October 02, 2010, 09:52:22 pm »
can you try a different graphics card please? We've heard of people having bizarre issues with the 8300/8400. I am using:

OpenGL renderer string: GeForce 9600 GT/PCI/SSE2

-Thom

bushtech

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #33 on: October 02, 2010, 10:42:39 pm »
OK . Unfortunately I live way out in the bush so will have to wait until I get to a town. :(
Core:Asus P8H77-V, Intel core i3-3240 LGA155, Inno 3D Nvidia 240 GT (DVI+VGA+HDMI), 4Gb ram, 125Gb SSD
MD: Zotax Zbox ID41

l3mce

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1081
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #34 on: October 03, 2010, 03:45:44 am »
For your own edification, I don't have an MD atm so I cannot confirm this, but what I remember from diddling around a long time ago with the moon units, was that I was never in the directory I thought I was in, or where things should go. I often was executing things on the server instead of the MD as well.

Code: [Select]
find / -name 'NVIDIA*.run'
You can see if it is lurking somewhere. As memory serves, and I drink a lot, wget was not dropping to the moon dir structure.

What I ended up doing, as memory serves, was DL the file to a thumb drive, open KDE on the MD and dragged it to the desktop, drop to a shell, kill x, and sh from there... I was new to linux, and could not mount anything vista formatted so I fell back on dummy tools to partition in linux.

Just found a PCIe x1 ION card for 60 bucks I plan on playing with once we are eating regular again.
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814500164
« Last Edit: October 03, 2010, 05:08:44 am by l3mce »
I never quit... I just ping out.

bushtech

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #35 on: October 03, 2010, 05:24:15 pm »
Thanks l3mce

I'll go scratching around a bit until I get another graphics card. Command line here I come ! Fools rush in where angels fear to tread  ;D
Core:Asus P8H77-V, Intel core i3-3240 LGA155, Inno 3D Nvidia 240 GT (DVI+VGA+HDMI), 4Gb ram, 125Gb SSD
MD: Zotax Zbox ID41

bushtech

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #36 on: October 03, 2010, 05:28:27 pm »
Thom

Are you using your card on a 810 installation?

Core or MD?
Core:Asus P8H77-V, Intel core i3-3240 LGA155, Inno 3D Nvidia 240 GT (DVI+VGA+HDMI), 4Gb ram, 125Gb SSD
MD: Zotax Zbox ID41

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5495
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #37 on: October 03, 2010, 06:09:07 pm »
yes, on 0810, in the core/hybrid.

-Thom

bushtech

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #38 on: October 03, 2010, 10:19:01 pm »
Thanks a mil Thom
Core:Asus P8H77-V, Intel core i3-3240 LGA155, Inno 3D Nvidia 240 GT (DVI+VGA+HDMI), 4Gb ram, 125Gb SSD
MD: Zotax Zbox ID41

bushtech

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #39 on: October 04, 2010, 10:58:58 am »
I'm battling to source a 9600 card. Any of the nvidia 240/260/280 etc. known to work well with 810?
Core:Asus P8H77-V, Intel core i3-3240 LGA155, Inno 3D Nvidia 240 GT (DVI+VGA+HDMI), 4Gb ram, 125Gb SSD
MD: Zotax Zbox ID41

bushtech

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 97
    • View Profile
Re: AV Wizard - Failed to setup X - can't download driver
« Reply #40 on: October 04, 2010, 08:52:25 pm »
YEEEEHAAAAH!!!

Well, got a Inno3D Nvidia 240 GeForce GT card today, installed, booted = same x failed to start
Back to googling the Wiki & the forum & came across hitting shift after the descending beeps.
Booted up again hit shift after the descending beeps and LOL , the penguin pops up, did the settings, & it started installing stuff, firefox, etc.
Still waiting for it to finish - last bit I saw was something about the Orbiter, ah Sarah has just popped up
Excuse me
Core:Asus P8H77-V, Intel core i3-3240 LGA155, Inno 3D Nvidia 240 GT (DVI+VGA+HDMI), 4Gb ram, 125Gb SSD
MD: Zotax Zbox ID41