Author Topic: PXE boot problem in 8.10 [solved]  (Read 1095 times)

willow3

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 56
    • View Profile
PXE boot problem in 8.10 [solved]
« on: August 01, 2010, 09:16:26 pm »
Hi all,

After doing a fresh install of 8.10 on my core server, PXE boot does not work. In 7.10 there was a default file in /tftpboot/pxelinux.cfg/ and also initrd and vmlinuz files under /tftpboot/default/. All of this is missing in my 8.10 installation.

Could anyone point out to me what I am missing out here??

regards
« Last Edit: October 01, 2010, 09:01:51 am by willow3 »

Eypone

  • Regular Poster
  • **
  • Posts: 16
    • View Profile
Re: PXE boot problem in 8.10
« Reply #1 on: August 01, 2010, 09:21:23 pm »
Hi, have you installed fro dvd ?

I think this is the solution.
To setup package to run diskless media directors
/usr/pluto/bin/Diskless_CreateTBZ.sh


nzlneil

  • Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: PXE boot problem in 8.10
« Reply #2 on: August 03, 2010, 01:29:31 am »
That's the exact problem and resolution I had last night when trying to boot from PXE. Was quite disappointed that after downloading the DVD, I still had to download the PXE boot part of it.

Would it be better and more user friendly to have this installed by default, and have an on/off toggle for those that want to use it or not?

rperre

  • Guru
  • ****
  • Posts: 264
    • View Profile
Re: PXE boot problem in 8.10
« Reply #3 on: August 03, 2010, 02:49:03 am »
In short it was done to make the install process shorter, the Diskless_CreateTBZ.sh takes a while.

This way people that just want to "try" it don't have to wait as long.

Just run the ./usr/pluto/bin/Diskless_CreateTBZ.sh after your install and it's ready for PXE boot of MD's

Richard

willow3

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 56
    • View Profile
Re: PXE boot problem in 8.10
« Reply #4 on: October 01, 2010, 09:01:23 am »
Thank you guys for your help. The script took indeed a very long time to execute. It is probably a good idea to have this as a separate step for those who need it.

It may be a good idea to document this in the user guide.

regards

purps

  • NEEDS to work for LinuxMCE
  • ***
  • Posts: 1396
  • If it ain't broke, tweak it
    • View Profile
1004 RC :: looking good :: upgraded 01/04/2013
my setup :: http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Purps

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5505
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: PXE boot problem in 8.10 [solved]
« Reply #6 on: October 01, 2010, 02:10:08 pm »
This step will be folded in as part of our build process, when 0810 is released. For now, it adds enough time to our build process that we decided to temporarily make it separate.

-Thom