Author Topic: will not install correctly at all, now doing my 17th install  (Read 8325 times)

tekoholic

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #15 on: June 03, 2010, 12:06:34 am »
And I keep getting a detection  "I detected a new plug and play device: DCS-5300(D-LINK / IP CAMERAS) should I use it" I have not got any of these devices, see my first post for my setup.

I'm not terribly likely to be of any real help, here, but thought I'd mention that I've received this notification at somewhat random interval, since 0710, IIRC, or at least the earliest available builds of 0810...  I'd always just assumed that someone else' IP-Cam had somehow found it's way onto my network, and edited my security accordingly (I'm paranoid - If I can't verify what / who a new device is, I'll not ignore until I've investigated).  Guess I'll have to look deeper into it, the next time it appears.

If I may ask, did you happen to have any smartphones with cameras on the wifi net, when these notifications occurred?  We've always got at least 2 around, and randomly on the wifi, so just wondering if that might have this sort of effect?

tekoholic

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 96
    • View Profile
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #16 on: June 03, 2010, 12:08:00 am »
This  getting very annoying not having internet on my lan.
The web is too small on my Droid lol

In times of this sort of trouble, I use wired tether to our G1's, on a netbook, for net...

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #17 on: June 03, 2010, 12:14:45 am »
I disconnected all PDAs and pocket PC's from the router, I just don't understand why lmce has full internet, yet the over computers on the land dont.
All I can do is ping sites, ie will say website fount waiting for reply and that's it.
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5505
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #18 on: June 03, 2010, 12:16:32 am »
you may want to try the following on your core:

Code: [Select]
/sbin/ifconfig eth0 mtu 9000

does that help?

Techstyle

  • Addicted
  • *
  • Posts: 674
    • View Profile
    • Techstyle UK Ltd.
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #19 on: June 03, 2010, 12:26:22 am »
Network:

Do you have DHCP turned on on the Linksys wrt54gl router?  you should set it up like a switch, I did a Wiki page on how to do that if you don't know how: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Linksys_WRT54G

I have this router model and it is working fine for me (when configured like the page).

Sound:

Are you saying you only have a USB sound card, there is no onboard sound?

Other:

I also get the "I detected a new plug and play device: DCS-5300(D-LINK / IP CAMERAS) should I use it" message, there are a couple of threads about what that could be but follow Posde's advice.



Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #20 on: June 03, 2010, 12:33:45 am »
Only the USB card is connected, I took the sound audigy2 ZS out as it doesn't have optic only coaxial. I did configure the router like it said on the wiki, the mtu command came up with. "SIOCSIFMTU: Invalid argument"
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #21 on: June 03, 2010, 12:51:49 am »
As for the unknown device there is no records.
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #22 on: June 03, 2010, 03:17:43 am »
I now have sound and video DVDs play CDs play ;D
now I still got to get internet
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #23 on: June 03, 2010, 05:55:55 am »
OK my networking issue has got to be a problem with linuxmce, I took the router out of the equation and just did a crossover cable from the laptop to lmce and I got the same problem, windows says I have internet I can ping any address like Google, yahoo and get a reply, even Skype is on line I can't call out though.
If I try ie or Firefox, Google chrome, it will just say website found waiting for a reply.
I'm stuck
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5505
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #24 on: June 03, 2010, 06:03:27 am »
RIGGS!

damn it,

Do what I #(@$@ told you.

in a console:

Code: [Select]

sudo ifconfig eth0 mtu 9000


-Thom

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #25 on: June 03, 2010, 07:09:12 am »
Hey sorry Thom,
I typed in the command and I just get SIOCSIFMTU: invalid argument. If you could SSH in to my box you would see. I have reinstalled 22 times now and all that is left to fix is the internet trust my I p*$$ed off, but ill keep going.
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5505
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #26 on: June 03, 2010, 07:10:53 am »
paste the output of ifconfig. I suspect you are not following the FAQ.

-Thom

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #27 on: June 03, 2010, 07:14:38 am »
       inet addr:192.168.80.1  Bcast:192.168.80.255  Mask:255.255.255.0
       inet6 addr: fe80::960c:6dff:fef0:7822/64 Scope:Link
       UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
       RX packets:1566 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
       TX packets:15479 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
       collisions:0 txqueuelen:1000
       RX bytes:265001 (265.0 KB)  TX bytes:1157812 (1.1 MB)
       Interrupt:16 Base address:0xcc00
 
       Link encap:Local Loopback
       inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
       inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
       UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
       RX packets:10962 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
       TX packets:10962 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
       collisions:0 txqueuelen:0
       RX bytes:2140676 (2.1 MB)  TX bytes:2140676 (2.1 MB)
 
0      Link encap:Ethernet  HWaddr f6:9f:31:9e:a5:d7
       BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
       RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
       TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
       collisions:0 txqueuelen:0
       RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
 
on@dcerouter:~$
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5505
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #28 on: June 03, 2010, 07:15:57 am »
dude... do you not realize that paste is useless, as it's missing the entire left column with the interface names?

-Thom

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #29 on: June 03, 2010, 07:16:57 am »
I'm using my moto Droid with connect bot so I can't seem to get it to past give me a min to work this out
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.