Author Topic: will not install correctly at all, now doing my 17th install  (Read 8007 times)

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
I have a Dell XPS Gen5, 3.2Ghz CPU, 3GB Ram, 120GB SATA Pri, 1TB SATA SEC, GeForce 8600 1GB, Creative Surround Sound 5.1 USB, running through optic. WinTV HVR 1800 MCE
JVC LT42-EX17 42in HDMI 1080i TV.
Yamaha Natural Sound Receiver HTR-5930 5.1.
Time Warner Cable Kansas City, no Set-top Box just straight to the TV

I have tried to install LinuxMCE 8.10, 16 times in two days and I’m now staring at the AV wizard for the 17th time, I have to select DVI/HDMI 720p, even though my TV is 42in 1080i HDMI, anything I try just won’t work I get blank screen.
I cannot get audio at all, I have tried selecting optic and analog all though I did get audio once when I selected analog and yes I am using and optic connection to my AV receiver, I’m am not getting audio right now.
I’m now looking at the next wizard the one that says “if you can see and hear me, select the ‘next` button and press enter”
No I don’t see her and I don’t hear her, I have a black box where the video is supposed to be and the  whole screen seems flash every so often.

Gonna wait 15 minutes and see what happens,
Any help would be excellent
« Last Edit: June 02, 2010, 01:02:52 am by Riggs »
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #1 on: June 02, 2010, 01:09:17 am »
Update to the above post.

OK still no Video or sound, so I will continue.
My TV card was not detected just a black box, there was no add-on software just a black box, my MCE remote did not work.
Selected “Start using system”
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #2 on: June 02, 2010, 01:55:34 am »
Update to ubove posts.
Reboot complete, I have LMCE on my screen with pics from flicker.
insert standed audio cd did not get any audio,
insert dvd it is detected but does not play returns to default screen.
Now i reinstall again.

Please help me out here i will do any leg work needed.
I'm a Linux noob
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Kezza

  • Veteran
  • ***
  • Posts: 146
    • View Profile
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #3 on: June 02, 2010, 03:31:35 am »
When you inserted the DVD did it say reading DVD or something before poping up something about dvdcss (sorry been a while since seen it so cannot remember the exact screens).

You will need to run:
sudo apt-get install libdvdcss2
to get DVD's to play.

Did the CD actually play? You could try copying over a mp3 to the system and checking to see if that works.

When you select UI settings in the initial wizard make sure you set it to UI1 and once everything is up and running properly you can re run wizard and try the other 2. This might fix your video in wizard problem.

Hopefully that might fix some of your issues.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #4 on: June 02, 2010, 05:06:33 am »
Just burning a new dvd as i seen a new snapshot in the mirrors http://linuxmce.iptp.org/snapshots/ down at the bottom LinuxMCE-8.10-23002-i386.iso 01-Jun-2010 12:17  3.8G.
So i will give it a try, will update soon.
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

tschak909

  • LinuxMCE God
  • ****
  • Posts: 5501
  • DOES work for LinuxMCE.
    • View Profile
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #5 on: June 02, 2010, 05:20:24 am »
You should also read the following page:

http://wiki.linuxmce.org/index.php/AVWizard

There is a small addendum to that page:

You can also use the keys Q, W, and E, to use DVI 2, VGA 2, and Component 2, respectively. Your graphics card may be exposing your display in that manner.

-Thom
-

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #6 on: June 02, 2010, 07:42:27 pm »
Got through the wizards, still did not see the video with Sara, I have no internet on my internal network all though I can ping Google.com.
I have installed libdvd, and DVDs still will not play I select play then the screen goes back to the default with Flickr.
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Techstyle

  • Addicted
  • *
  • Posts: 674
    • View Profile
    • Techstyle UK Ltd.
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #7 on: June 02, 2010, 08:06:02 pm »
When you say 'still did not see the video with Sara' do you see anything on the screen?  I guess you must do if you get Flickr?

I suggest you post a diagram/schematic of your network to discuss further the internet on the internal network, also publish your ping times.

Also, if you are still having problems with sound I suggest you answer the following:
1.  does the machine have two sound cards - on board then USB for instance
2.  if you go to the terminal and run 'alsamixer' you can check if the digital channel is muted, mine was originally, it could be called PCM, S/PDIF, SPDIF or IEC958.  Use this http://alsa.opensrc.org/index.php/Alsamixer page to help you navigate.



Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #8 on: June 02, 2010, 08:30:48 pm »
Yes I do see the wizards on screen just no video or sound in the wizards.
My sound card is USB creative x-fi surround sound 5.1, model SB1090, alsamixer did not work, tried all options listed on the page you linked.

As for network-
time Warner cable connected to eth0 on lmce
from eth1 on lmce to port 1 on a Linksys wrt 54gl router.
from the Linksys I have 2 laptops and one picture frame on wifi
And 1 PC on Ethernet cable.
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #9 on: June 02, 2010, 08:42:40 pm »
Ping from windows vista
ping Google.com
32bits
times. Ttl
39        254
38.       254
51.       254
41.       254
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

tkmedia

  • wants to work for LinuxMCE
  • **
  • Posts: 937
    • View Profile
    • LMCECompatible
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #10 on: June 02, 2010, 08:58:22 pm »
Does that PC have an nvidia graphics card?

I have seen similar issues with ATI video cards


HTH

Tim
My Setup http://wiki.linuxmce.org/index.php/User:Tkmedia

For LinuxMce compatible  systems and accessories
http://lmcecompatible.com/

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #11 on: June 02, 2010, 09:01:12 pm »
As listed on the first post, geforce 8600 1gb
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #12 on: June 02, 2010, 09:08:31 pm »
And I keep getting a detection  "I detected a new plug and play device: DCS-5300(D-LINK / IP CAMERAS) should I use it" I have not got any of these devices, see my first post for my setup.
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.

posde

  • Administrator
  • LinuxMCE God
  • *****
  • Posts: 3014
  • Wastes Life On LinuxMCE Since 2007
    • View Profile
    • My Home
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #13 on: June 02, 2010, 10:40:14 pm »
Say never use it, go to web admin, under Advanced/Configuration/Unknown Devices, look for the last device in the list, and not the mac address. Please post that in here, and maybe even check, what network device is using this.

Riggs

  • Guru
  • ****
  • Posts: 185
    • View Profile
    • Kotonix LLC
Re: will not install correctly at all, now doing my 17th install
« Reply #14 on: June 03, 2010, 12:02:32 am »
This  getting very annoying not having internet on my lan.
The web is too small on my Droid lol
Dell XPS Gen5 P4 3.2Ghz 64 x2, 3Gbs Ram, GeForce 8600GT 1Gb VRam, Creative Audigy 2 ZS, LinuxMCE 10.04 32bit,, 2 Eth Cards, Comcast business 25Mbs/5Mbs. Zwave, X10, Vera 3.