Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - pete_c

Pages: [1]
Installation issues / Re: New build Hardware
« on: August 28, 2013, 10:16:46 pm »
Thanks guys!

Yup the on the motherboard Video is an nVidia C51PVG.  For the time being I will just connect the KVM to that one. I will leave the Gigabyte ATI Radeon card in place for the time being.

I currently have the PC connected to a Raritan IP116 which lets me get to the bios stuff remotely.

That said the built in network card is Gb but for whatever reason it wouldn't load up Gb drivers such that I added the Intel Gb card.  

That said both network cables go to a managed switch which will help me a bit.

I am also concurrently replacing my Smoothwall firewall that had three interfaces to a new PFSense firewall with 6 interfaces as I am looking to do some multiwan load balancing and test some separate networks on the inside.

Installation issues / Re: New build Hardware
« on: August 27, 2013, 05:58:08 am »
Thanks Thom.

Looking to just build a "core server" with no display as it will just be sitting in the basement comm room.

I will remove the Gigabyte video card and use the one on the motherboard which is an nVidia C51PVG.

Installation issues / New build Hardware
« on: August 26, 2013, 08:28:07 pm »
Just posting a new build on a sitting around computer.  Newbee here not familiar with LinuxMCE.  A little bit familiar with Ubuntu.  This computer will be sitting in the basement "comm" room.  I currently have a MythTV box sitting in the vicinity with connectivity two a couple of HD Homerun boxes (5 tuners) and using a Nexus Satellite tuner card inside of it.  Lately into small footprint boxes such that I may move this setup to a mITX I7/I5 CPU board in a small footprint case.  

1 - Original Hardware

HP Pavillon A1700n - new never used been sitting in the basement catch all pc pile.

Base processor
Athlon 64 X2 (W) 3800+ 2.0 GHz
•2000 MT/s (mega transfers/second)
•Socket AM2
GeForce 6150 LE / nForce 430
Video nVidia C51PVG
•Manufacturer: Asus
•Motherboard Name: A8M2N-LA
•HP/Compaq motherboard name: NodusM3-GL8E

Relating to initial build had some issues with built in video and network card.  Updated base with:

1 - Intel Gb NIC (new PCI card) - integrated Gb NIC wouldn't talk any faster than 100Mb.
2 - Gigabyte GV-R467D3 (ATI Radeon) - it too was just sitting around in the cache all box (new)

Started again from scratch.  Installing updates to base (not sure if this is right - not reading wiki right now) - Guessing it should be plugnplay.

Pages: [1]