Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ardirtbiker

Pages: [1] 2 3 ... 19
1
Installation issues / Re: Video Card Recommendations?
« on: February 16, 2017, 03:03:26 am »
I've modified the nvidia-install.sh in /usr/pluto/bin folder.  I've got a card that only works with the nvidia-304 driver.  In the file, any reference to nvidia-xxx was changed to nvidia-304.  This procedure got me up and running

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


2
Installation issues / Re: Diskless Client MythTV Setup
« on: February 12, 2017, 09:22:09 pm »
I created a ticket '2703' a while back concerning the mythtv setup scripts.  It is still open.

The ticket documents my findings and what I have dome to get mythtv working on the MDs

Sent from my SM-G900V using Tapatalk

3
Users / Re: Failed to get LIRC
« on: January 29, 2017, 08:32:31 pm »
Have you tried the vlc-player instead of xine on 1404?  It's still beta but working.

edit: fyi: mp4 is a container, not a codec.  Some players play files that are damaged.  The fact that dragon player plays the files does not automatically infer that the files are not improper or damaged.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Thanks for mentioning VLC.  I've not been happy with xine because zooming stopped working some time ago. 

VLC is working great so far.

Sent from my SM-G900V using Tapatalk

4
Installation issues / Re: Mythtv Setup issues
« on: December 01, 2016, 01:59:26 am »
I tried setting up VDR, but it is a daunting task to set up a DVB card for a motorized dish.  Mythtv is much more user friendly on system setup.

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


5
Installation issues / Re: Mythtv Setup issues
« on: November 30, 2016, 02:00:09 am »
With the coax output from your cable box connected to the capture card, and with the cable box ON,  go into mythtv setup and try scanning for channels.  I would think the cable box signal should be discovered.

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


6
Installation issues / Re: Mythtv Setup issues
« on: November 30, 2016, 01:57:12 am »
I was under the impression that cable doesn't scramble the local channels.  But I've been wrong before. 

The s-video output from the cable box should not be encrypted for all channels.  I had DirecTV and used a Hauppauge HDPVR to capture the Component out from the sat box.  It worked pretty good, mostly.  Occasional hickups were a slight inconvenience.

There should be a way to set your card to a particular channel, kind of like using a dvd player coax output into a tv set to channel 2 or 3.  I haven't tried this.

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


7
Installation issues / Re: Mythtv Setup issues
« on: November 19, 2016, 12:59:27 am »

8
Installation issues / Re: Mythtv Setup issues
« on: November 19, 2016, 12:57:45 am »
/wiki/Connecting_Tuner_Card_To_Cable_Sat

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


9
Installation issues / Re: Mythtv Setup issues
« on: November 19, 2016, 12:51:59 am »
You may get HD video if the cable tv IN is direct to the 5500 card.  If it does work. I would recommend a cable splitter to break out signal to your STB and the 5500

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


10
Installation issues / Re: Mythtv Setup issues
« on: November 19, 2016, 12:49:35 am »
If you are NOT using an airial antenna, the setup will be different.  I would try taking your cable IN coax direct to the 5500 card.   You will not use the terrestrial modulation, but one of the cable ones.  Since I am not using cable tv, I cannot make further recommendations.

Google is your friend.  Any other dvb-t capture card will be set up in a similar manner...someone out there has got to be capturing 'some' of the cable channels.  I think local channels are NOT encrypted, but the others are.

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


11
Installation issues / Re: Mythtv Setup issues
« on: November 18, 2016, 02:10:40 am »
Since the card is identified correctly, the next step is go move down to the menu item ' Video Sources'.  If you haven't already, create a 'new video source' .  Name it something descriptive.  Mine is 'LR Broadcast'.  The 'listing grabber' needs to be set to where your video source gets its data (schedules direct if you have an account,  transmitted guide only if your local stations broadcast program data, or no grabber if you don't want program data).
I don't alter anything else on this screen.

Next go to the menu item 'Input Connections'.  You should see at least one DVB entry for the 5500 card.  Select it and press enter to get the configuration screen.  You can modify the Input name and Display name.  The Video Source should be changed to the one you created earlier.  Now, if you will be using data from the local broadcasts, click 'scan for channels'.  A new screen will display. It should already be set to scan channels 2 thru 69 using Broadcast for frequency table and Terrestrial for modulation.  Click Next on lower right, and it should scan the channels and find your local stations.  If not, verify your antenna connection is good and another device can receive signal using it.

Reply back on results...

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


12
Users / Re: Keep hulu.com Web page in forefront while watching a movie
« on: October 04, 2016, 03:00:52 am »
Disabling the screen saver kept the video on the screen but it would not stay 'full screen' .

Too bad Hulu desktop went away.

 I'm trying to find less expensive alternatives to cable/satellite services, but it looks like many internet services don't play well with Linux systems (probably Microsoft manipulating content providers).   

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


13
Users / Keep hulu.com Web page in forefront while watching a movie
« on: October 02, 2016, 11:04:26 pm »
After fighting with flash/drm/silverlight and hulu not liking firefox on linux, I finally managed to watch a movie on Hulu.com on my MD.  Only problem is that after several minutes, the main orbiter screen displays and I have to maneuver back to firefox.  Is there something I can do to fix this?   

I did try searching the forums, but I'm unable to search the right phrase to return something concerning this

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


14
Developers / Re: Who can I help with the Mythtv 'install' package
« on: September 17, 2016, 05:33:07 pm »
submitted issue (Issue #2703) on git.linuxmce.org this morning.

Dennis

15
Developers / Re: Who can I help with the Mythtv 'install' package
« on: September 16, 2016, 03:49:40 am »
Ah... thanks..  I thought github was part of git.

Sent from my SM-G900V using Tapatalk


Pages: [1] 2 3 ... 19