Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - RayBe

Pages: 1 [2] 3 4 ... 20
16
Users / Re: Raspberry Pi as a MediaDirector
« on: October 16, 2014, 07:22:07 pm »
Thanks for the testing!  I am running some experiments to figure out where the problem is, I'll update you when I have had a chance to do so.

J.

You are very much welcome, if i can be of help, please don't hesitate to ask :)

br,
Raymond

17
Users / Re: Raspberry Pi as a MediaDirector
« on: October 16, 2014, 05:06:53 pm »
today i got a little time and tried:

Code: [Select]
root@moon293:~# apt-get install pluto-orbiter
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
The following NEW packages will be installed:
  pluto-orbiter
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 9340 kB of archives.
After this operation, 27.7 MB of additional disk space will be used.
WARNING: The following packages cannot be authenticated!
  pluto-orbiter
Authentication warning overridden.
Get:1 http://deb.linuxmce.org/raspbian/ wheezy/main pluto-orbiter armhf 2.0.0.46.14090829353 [9340 kB]
Fetched 9340 kB in 12s (721 kB/s)                                                                                               
Selecting previously unselected package pluto-orbiter.
(Reading database ... 51653 files and directories currently installed.)
Unpacking pluto-orbiter (from .../pluto-orbiter_2.0.0.46.14090829353_armhf.deb) ...
Setting up pluto-orbiter (2.0.0.46.14090829353) ...
Upgrading from version '2.0.0.46.14090829353'. Not setting up X again

After a reboot everything is in working order again  :)
Still a bit puzzled as to why pluto-orbiter wasn't installed in the first place, after all this is a newly created rPi-MD, but happy that things are working now.
Phenigma, if you want to debug this strange behaviour and need any info from my system, you know you just have to ask :), i am more than happy to help, thanks!

br,
Raymond

18
Users / Re: [12.04] OpenZWave Aeon ZStick Issue
« on: October 16, 2014, 04:54:47 am »
Davegravy, FYI,
Please keep in mind that the z-wave implementation in Lmce 12.04 (based on open-zwave) is a lot different than the one in Lmce 10.04.
In comparison, the open-zwave based version has a lot more features and is very well maintained, but is also much pickier when it comes to its zwave-network setup.
Open-zwave needs a very good and stable z-wave network to work good, so if things worked in Lmce 10.04, that does not necessary mean they work as good in Lmce 12.04.

br,
Raymond

19
Users / Re: [12.04] OpenZWave Aeon ZStick Issue
« on: October 15, 2014, 12:18:55 pm »
davegravy,

Recently i used a extension cable to get my aeon-labs z-stick away from my core, more towards my z-wave network, so there was no interference from my core on the stick.
Before it was plugged in the back of my core. I also positioned the z-stick vertikal.
I found a article online, discribing this as the recommended way.

After some testing i found out that my z-wave network responded much better.
Even a battery operated sensor, which previously responded every now and then, now responce great.

br,
Raymond

20
Users / Re: Raspberry Pi as a MediaDirector
« on: October 15, 2014, 12:11:16 pm »
Thanks for looking into it.

Code: [Select]
root@moon293:~# apt-cache policy pluto-orbiter
pluto-orbiter:
  Installed: (none)
  Candidate: 2.0.0.46.14090829353
  Version table:
     2.0.0.46.14090829353 0
        500 http://deb.linuxmce.org/raspbian/ wheezy/main armhf Packages
        100 /var/lib/dpkg/status

Seems like it's not installed, which is very strange to me because it did before.
This is on the newly installed rPi-MD, after update&&upgrading my core and running /usr/pluto/bin/Diskless_CreateTBZ.sh
I did not recreate the SD-card, as this was at your latest content.

br,
Raymond

21
Users / Re: First look at the new Athena Orbiter iOS App
« on: October 14, 2014, 03:52:19 pm »
Looking great!
br,
Raymond

22
Users / Re: NEW Remote Screens for UI1
« on: October 14, 2014, 12:44:40 pm »
great work, they look cool!
thanks phenigma

23
Users / Re: [12.04] OpenZWave Aeon ZStick Issue
« on: October 14, 2014, 12:43:45 pm »
hi davegravy,

In order to get Lmce to reset your controller, you must send a reset command to the ZWave device, with the argument set to "ResetController".
These links discribe in detail how to use the Lmce 12.04 open-zwave implementation:
http://wiki.linuxmce.org/index.php/Open_Zwave
http://wiki.linuxmce.org/index.php/Advanced_ZWave

br,
Raymond

24
Users / Re: Raspberry Pi as a MediaDirector
« on: October 14, 2014, 12:32:06 pm »
After doing a update & upgrade (Update 29544) the rPi stopped a few times during media playback, i had to start the media again to get it going, after a while, nothing did play and the photo-screensaver wasn't working either.
The log showed me that orbiter had died (after 50 attemts to restart).

I rebuilded the MD with no luck, so i removed the MD, updated&&upgraded, ran /usr/pluto/bin/Diskless_CreateTBZ.sh (all just to be sure i was at the latest) and booted the Pi, it does its setup as normal, but then after orbiter is regenerated, i get a black screen with a mouse cursor and it won't go any further.

Does anyone know what could cause this or has a clue how to debug this?
It was working great before i updated, thanks a lot.

br,
Raymond

25
Developers / Re: [SOLVED] Device Template using SOAP
« on: September 23, 2014, 10:16:06 pm »
Absolutely.  Just need to work out a few more kinks...

-herb

Any progress on the subject?
I am very interested in how to create SOAP requests using GSD.
I want to try and make a DT for a panasonic plasma with it.
thanks in advance,

br,
Raymond

26
Users / Re: Raspberry Pi as a MediaDirector
« on: September 23, 2014, 10:05:11 pm »
Thanks for all the testing Raybe!

J.

You are very much welcome!, keep em coming ;D
Thanks for making this all possible!

br,
Raymond

27
Users / Re: Raspberry Pi as a MediaDirector
« on: September 22, 2014, 09:57:09 pm »
I have been testing the raspberrypi as MD for some time now and am loving every second of it.
Phenigma has been doing a awesome job.
imho the rPi has great potential with CEC, its GPIO pins and all the aditional boards one can get for it.
The Pi has been great so far, sometimes it has a hickup in that it doesn't close the playing vid, but all in all, awesome!
No noise what so ever very low power.
Phenigma, thanks so far!

br,
Raymond

28
Users / Re: thinking about new av receiver
« on: August 14, 2014, 08:59:19 am »
re: thinking about a new av receiver,
If you want to integrate the receiver in the best possible way, make sure you choose a receiver with a well documented ip/rs232-protocol.
http://www.awe-europe.com/ir_232.html can be of help.
After this i would recommend using www to find some thrusted reviews.
In the end review them yourself by listening, ask your dealer to set some up.
Tip: the marantz line-up from 2013 gets great reviews, the control protocol is well documented (almost the same as the denon-protocol) and the can be bought with great discount atm.

29
Users / Re: reset micasavede z-stick (Aeon Labs ZSFS100-US)
« on: April 08, 2014, 09:07:47 pm »
Did you remove all node bindings to the controller, prior to resetting the controller?
A good practice is to also take your ZWave device and delete it from your device-tree in webadmin, after you do a ResetController, so there are no weird things hanging around.

br,
Raymond

30
Users / Re: reset micasavede z-stick (Aeon Labs ZSFS100-US)
« on: April 06, 2014, 02:37:30 pm »
It depends on your version of LMCE:
For 1004: http://wiki.linuxmce.org/index.php/ZWave
For 1204: http://wiki.linuxmce.org/index.php/Open_Zwave

Br,
Raymond

Pages: 1 [2] 3 4 ... 20