Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - brononius

Pages: [1] 2 3 ... 27
1
Installation issues / Re: No incoming phone calls?
« on: January 22, 2015, 10:55:00 am »
My house mode is unarmed.


Some extra info when a calls enters, and when it's forwarded to voicemail

Code: [Select]
== Using SIP RTP CoS mark 5
    -- Executing [121231212@from-trunk:1] Set("SIP/121231212-00000011", "__FROM_DID=121231212")
    -- Executing [121231212@from-trunk:2] Set("SIP/121231212-00000011", "PAI="1234121212" <sip:1234121212@91.208.12.133>")
    -- Executing [121231212@from-trunk:3] Set("SIP/121231212-00000011", "PAF="1234121212" <sip:1234121212@91.208.12.133>;tag=as1b68bc71")
    -- Executing [121231212@from-trunk:4] Set("SIP/121231212-00000011", "CURRENT_PAI_LENGTH=43")
    -- Executing [121231212@from-trunk:5] Set("SIP/121231212-00000011", "CURRENT_PAF_LENGTH=58")
    -- Executing [121231212@from-trunk:6] gotoif("SIP/121231212-00000011", "1 ? 11")
    -- Goto (from-trunk,121231212,11)
    -- Executing [121231212@from-trunk:11] noop("SIP/121231212-00000011", "config p asserted id ")
    -- Executing [121231212@from-trunk:12] set("SIP/121231212-00000011", "tmpcid=1234121212@91.208.12.133>")
    -- Executing [121231212@from-trunk:13] Set("SIP/121231212-00000011", "tmpcid=1234121212")
    -- Executing [121231212@from-trunk:14] Set("SIP/121231212-00000011", "CALLERID(num)=1234121212")
    -- Executing [121231212@from-trunk:15] Noop("SIP/121231212-00000011", "Incoming call from 1234121212")
    -- Executing [121231212@from-trunk:16] Set("SIP/121231212-00000011", "FAX_RX=")
    -- Executing [121231212@from-trunk:17] Set("SIP/121231212-00000011", "CALLERID(ani)=")
    -- Executing [121231212@from-trunk:18] Goto("SIP/121231212-00000011", "custom-linuxmce,102,1")
    -- Goto (custom-linuxmce,102,1)
    -- Executing [102@custom-linuxmce:1] AGI("SIP/121231212-00000011", "lmce-phonebook-lookup.agi")
    -- Launched AGI Script /usr/share/asterisk/agi-bin/lmce-phonebook-lookup.agi
    -- AGI Script Executing Application: (NoOp) Options: (Checking if name exists for 1234121212 in phone book and attempting to add caller name)
    -- AGI Script Executing Application: (NoOp) Options: (Number not found in phone book)
    -- <SIP/121231212-00000011>AGI Script lmce-phonebook-lookup.agi completed, returning 0
    -- Executing [102@custom-linuxmce:2] AGI("SIP/121231212-00000011", "lmce-gethousemode.agi")
    -- Launched AGI Script /usr/share/asterisk/agi-bin/lmce-gethousemode.agi
    -- AGI Script Executing Application: (Set) Options: (HOUSEMODE=1)
    -- <SIP/121231212-00000011>AGI Script lmce-gethousemode.agi completed, returning 0
    -- Executing [102@custom-linuxmce:3] Set("SIP/121231212-00000011", "CHANNEL(language)='en'")
    -- Executing [102@custom-linuxmce:4] Goto("SIP/121231212-00000011", "from-lmce-custom,102-hm1,1")
    -- Goto (from-lmce-custom,102-hm1,1)
    -- Executing [102-hm1@from-lmce-custom:1] Dial("SIP/121231212-00000011", "Local/200@trusted&Local/@trusted&Local/@trusted&Local/@trusted&Local/@trusted&Local/@trusted&Local/@trusted&Local/@trusted&Local/@trusted&Local/@trust")
    -- Called Local/200@trusted
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trusted while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trusted
    -- Executing [200@trusted:1] Macro("Local/200@trusted-686f;2", "exten-vm,novm,200")
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trusted while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trusted
    -- Executing [s@macro-exten-vm:1] Macro("Local/200@trusted-686f;2", "user-callerid") in new stack
    -- Executing [s@macro-user-callerid:1] NoOp("Local/200@trusted-686f;2", "user-callerid: 1234121212 1234121212") in new stack
    -- Executing [s@macro-user-callerid:2] Set("Local/200@trusted-686f;2", "AMPUSER=1234121212") in new stack
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trusted while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trusted
    -- Executing [s@macro-user-callerid:3] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "1?report") in new stack
    -- Goto (macro-user-callerid,s,13)
    -- Executing [s@macro-user-callerid:13] NoOp("Local/200@trusted-686f;2", "TTL:  ARG1: novm") in new stack
    -- Executing [s@macro-user-callerid:14] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "0?continue") in new stack
    -- Executing [s@macro-user-callerid:15] Set("Local/200@trusted-686f;2", "__TTL=64") in new stack
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trusted while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trusted
    -- Executing [s@macro-user-callerid:16] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "1?continue") in new stack
    -- Goto (macro-user-callerid,s,23)
    -- Executing [s@macro-user-callerid:23] NoOp("Local/200@trusted-686f;2", "Using CallerID "1234121212" <1234121212>") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:2] Set("Local/200@trusted-686f;2", "FROMCONTEXT=exten-vm") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:3] Set("Local/200@trusted-686f;2", "VMBOX=novm") in new stack
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trusted while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trusted
    -- Executing [s@macro-exten-vm:4] Set("Local/200@trusted-686f;2", "EXTTOCALL=200") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:5] Set("Local/200@trusted-686f;2", "CFUEXT=") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:6] Set("Local/200@trusted-686f;2", "CFBEXT=") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:7] Set("Local/200@trusted-686f;2", "RT=""") in new stack
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trusted while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trusted
    -- Executing [s@macro-exten-vm:8] Macro("Local/200@trusted-686f;2", "record-enable,200,IN") in new stack
    -- Executing [s@macro-record-enable:1] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "0?2:4") in new stack
    -- Goto (macro-record-enable,s,4)
    -- Executing [s@macro-record-enable:4] AGI("Local/200@trusted-686f;2", "recordingcheck,20150122-104211,1421919731.105") in new stack
    -- Launched AGI Script /usr/share/asterisk/agi-bin/recordingcheck
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trusted while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trusted
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trusted while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trusted
[Jan 22 10:42:11] NOTICE[11641]: chan_local.c:899 local_call: No such extension/context @trust while calling Local channel
    -- Couldn't call Local/@trust
 recordingcheck,20150122-104211,1421919731.105: Inbound recording not enabled
    -- <Local/200@trusted-686f;2>AGI Script recordingcheck completed, returning 0
    -- Executing [s@macro-record-enable:5] NoOp("Local/200@trusted-686f;2", "No recording needed") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:9] Macro("Local/200@trusted-686f;2", "dial,"",tr,200") in new stack
    -- Executing [s@macro-dial:1] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "1?dial") in new stack
    -- Goto (macro-dial,s,3)
    -- Executing [s@macro-dial:3] AGI("Local/200@trusted-686f;2", "dialparties.agi") in new stack
    -- Launched AGI Script /usr/share/asterisk/agi-bin/dialparties.agi
 dialparties.agi: Starting New Dialparties.agi
 dialparties.agi: Caller ID name is '1234121212' number is '1234121212'
       > dialparties.agi: USE_CONFIRMATION:  'FALSE'
       > dialparties.agi: RINGGROUP_INDEX:   ''
 dialparties.agi: Methodology of ring is  'none'
    -- dialparties.agi: Added extension 200 to extension map
       > dialparties.agi: Extension 200 has call screening off
    -- dialparties.agi: Extension 200 cf is disabled
    -- dialparties.agi: Extension 200 do not disturb is disabled
       > dialparties.agi: extnum 200 has:  cw: 0; hascfb: 0 [] hascfu: 0 []
 dialparties.agi: EXTENSION_STATE: 4 (UNAVAILABLE)
 dialparties.agi: Extension 200 has ExtensionState: 4
    -- dialparties.agi: Checking CW and CFB status for extension 200
    -- dialparties.agi: dbset CALLTRACE/200 to 1234121212
    -- dialparties.agi: Filtered ARG3: 200
    -- <Local/200@trusted-686f;2>AGI Script dialparties.agi completed, returning 0
    -- Executing [s@macro-dial:10] Dial("Local/200@trusted-686f;2", "SIP/200,"",tr") in new stack
[Jan 22 10:42:11] WARNING[11656]: app_dial.c:2218 dial_exec_full: Unable to create channel of type 'SIP' (cause 20 - Unknown)
  == Everyone is busy/congested at this time (1:0/0/1)
    -- Executing [s@macro-dial:11] Set("Local/200@trusted-686f;2", "DIALSTATUS=CHANUNAVAIL") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:10] Set("Local/200@trusted-686f;2", "SV_DIALSTATUS=CHANUNAVAIL") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:11] GosubIf("Local/200@trusted-686f;2", "0?docfu,1") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:12] GosubIf("Local/200@trusted-686f;2", "0?docfb,1") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:13] Set("Local/200@trusted-686f;2", "DIALSTATUS=CHANUNAVAIL") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:14] NoOp("Local/200@trusted-686f;2", "Voicemail is 'novm'") in new stack
    -- Executing [s@macro-exten-vm:15] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "1?s-CHANUNAVAIL,1") in new stack
    -- Goto (macro-exten-vm,s-CHANUNAVAIL,1)
    -- Executing [s-CHANUNAVAIL@macro-exten-vm:1] PlayTones("Local/200@trusted-686f;2", "congestion") in new stack
    -- Executing [s-CHANUNAVAIL@macro-exten-vm:2] Congestion("Local/200@trusted-686f;2", "10") in new stack
    -- Local/200@trusted-686f;1 is circuit-busy
  == Spawn extension (macro-exten-vm, s-CHANUNAVAIL, 2) exited non-zero on 'Local/200@trusted-686f;2' in macro 'exten-vm'
  == Everyone is busy/congested at this time (1:0/1/0)
  == Spawn extension (trusted, 200, 1) exited non-zero on 'Local/200@trusted-686f;2'
    -- Executing [h@trusted:1] Macro("Local/200@trusted-686f;2", "hangupcall") in new stack
    -- Executing [s@macro-hangupcall:1] ResetCDR("Local/200@trusted-686f;2", "w") in new stack
    -- Executing [s@macro-hangupcall:2] NoCDR("Local/200@trusted-686f;2", "") in new stack
    -- Executing [s@macro-hangupcall:3] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "1?skiprg") in new stack
    -- Goto (macro-hangupcall,s,6)
    -- Executing [s@macro-hangupcall:6] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "1?skipblkvm") in new stack
    -- Goto (macro-hangupcall,s,9)
    -- Executing [s@macro-hangupcall:9] GotoIf("Local/200@trusted-686f;2", "1?theend") in new stack
    -- Goto (macro-hangupcall,s,11)
    -- Executing [s@macro-hangupcall:11] Hangup("Local/200@trusted-686f;2", "") in new stack
  == Spawn extension (macro-hangupcall, s, 11) exited non-zero on 'Local/200@trusted-686f;2' in macro 'hangupcall'
  == Spawn extension (trusted, h, 1) exited non-zero on 'Local/200@trusted-686f;2'
    -- Executing [102-hm1@from-lmce-custom:2] Goto("SIP/121231212-00000011", "from-lmce-custom,102-hm1-CONGESTION,1")
    -- Goto (from-lmce-custom,102-hm1-CONGESTION,1)
    -- Executing [102-hm1-CONGESTION@from-lmce-custom:1] Goto("SIP/121231212-00000011", "from-lmce-custom,100,1")
    -- Goto (from-lmce-custom,100,1)
    -- Executing [100@from-lmce-custom:1] Voicemail("SIP/121231212-00000011", "100")
    -- <SIP/121231212-00000011> Playing 'vm-intro.gsm' (language ''en'')
  == Spawn extension (from-lmce-custom, 100, 1) exited non-zero on 'SIP/121231212-00000011'


Some extra info when a call enters, and i'm hearing that the number is not in service:

Code: [Select]
  == Using SIP RTP CoS mark 5
    -- Executing [121231212@from-sip-external:1] NoOp("SIP/91.208.12.133-00000017", "Received incoming SIP connection from unknown peer to 121231212") in new stack
    -- Executing [121231212@from-sip-external:2] Set("SIP/91.208.12.133-00000017", "DID=121231212") in new stack
    -- Executing [121231212@from-sip-external:3] Goto("SIP/91.208.12.133-00000017", "s,1") in new stack
    -- Goto (from-sip-external,s,1)
    -- Executing [s@from-sip-external:1] GotoIf("SIP/91.208.12.133-00000017", "0?from-trunk,121231212,1") in new stack
    -- Executing [s@from-sip-external:2] Set("SIP/91.208.12.133-00000017", "TIMEOUT(absolute)=15") in new stack
Channel will hangup at 2015-01-22 10:55:54.605 CET.
    -- Executing [s@from-sip-external:3] Answer("SIP/91.208.12.133-00000017", "") in new stack
    -- Executing [s@from-sip-external:4] Wait("SIP/91.208.12.133-00000017", "2") in new stack
    -- Executing [s@from-sip-external:5] Playback("SIP/91.208.12.133-00000017", "ss-noservice") in new stack
    -- <SIP/91.208.12.133-00000017> Playing 'ss-noservice.gsm' (language 'en')
  == Spawn extension (from-sip-external, s, 5) exited non-zero on 'SIP/91.208.12.133-00000017'
    -- Executing [h@from-sip-external:1] NoOp("SIP/91.208.12.133-00000017", "Hangup") in new stack

2
Installation issues / Re: No incoming phone calls?
« on: January 22, 2015, 08:33:45 am »
Hey,

For the moment, i've got 7 internal SIP phones online, with status unmonitored.
And 1 SIP account (SIP-provider), but status unknown. Don't know if this is correct?

Strange thing is that sometimes, I can phone in, sometimes, the SIP provider answer that it's not registred. And sometimes I'm getting the answering of linuxmce (asterisk?).

3
Users / Re: Need some dedicated testers.
« on: January 21, 2015, 05:53:41 pm »
Yes, since 12 had a lot of issue to install (even nic card wasn't working out of the box, video card troubles...).
only 10 is 'stable', and we use linuxmce on daily base, so i gave up after 3 days with the 12.

Damned, was really motivated to have some great features for out home automation...

Thanks anyway. I'll have another try whenever 12 (14?) is a more stable version.

4
Users / Re: Need some dedicated testers.
« on: January 21, 2015, 03:50:25 pm »
damned, no luck... :$
I think it should be located under /usr/pluto/installers/. But at first sight, the file isn't on my server.

Code: [Select]
corius_1029915:/# locate .apk

corius_1029915:/# locate .msi
/usr/pluto/installers/OrbiterInstaller.msi
/usr/pluto/installers/PlutoBaSInstaller.msi
/usr/pluto/installers/PlutoRebootSetup.msi

corius_1029915:/# ll /usr/pluto/installers/
total 10620
drwxr-xr-x  2 root root    4096 2013-02-23 21:48 ./
drwxr-xr-x 18 root root    4096 2015-01-21 09:42 ../
-rw-r--r--  1 root root     401 2012-08-13 19:49 fremantle.install
-rw-r--r--  1 root root       0 2012-08-13 19:49 ImportContacts.zip
-rw-r--r--  1 root root  198764 2012-08-13 19:49 Orbiter.CAB
-rw-r--r--  1 root root 1663892 2012-08-13 19:49 Orbiter_CeNet4_x86.CAB
-rw-r--r--  1 root root 2002466 2012-08-13 19:49 Orbiter_CeNet4_XScale.CAB
-rw-r--r--  1 root root 3086699 2012-08-13 19:49 OrbiterCE_SDL.CAB
-rw-r--r--  1 root root 3427840 2012-08-13 19:49 OrbiterInstaller.msi
-rw-r--r--  1 root root  472064 2012-08-13 19:49 PlutoBaSInstaller.msi
-rw-r--r--  1 root root       0 2012-08-13 19:49 PlutoRebootSetup.msi
corius_1029915:/#

5
Users / Re: Need some dedicated testers.
« on: January 21, 2015, 03:07:57 pm »

When I install it (forwards me to http://deb.linuxmce.org/LinuxMCE-Orbiter.apk), it looks very like the old one. :$
And on the server, a new 'Generic Proxy Orbiter' has been added.

6
Users / Re: Need some dedicated testers.
« on: January 21, 2015, 10:56:47 am »
Then, from you android device, you can navigate to the webadmin page on the core.  At the webadmin login page there is a link to "Download Orbiter, Utilities and other software", click that and then you can download "Orbiter For Android Qt5". 

Just gave it a try, everything goes fine. Up to the point that i don't have an orbiter for QT in the list. Only an orbiter for Android.
I guess this isn't the same?

7
Users / Re: Need some dedicated testers.
« on: January 20, 2015, 12:48:55 pm »
Hey,

Hope you feel better...

Any idea when we could test this?

Else I'll need to invest some time to relaunch the old orbiters on our phones in order to have a working one... We use this mainly to control our house, so it's very usefull/necessary for us. Speciall since we don't have enough switches in our house to control everything... :$

8
Users / Re: Need some dedicated testers.
« on: January 10, 2015, 01:08:33 pm »
a day or two

Great, can't wait...
I'll be the first to test it. ;)

Thanks!!!!

9
Users / Re: Need some dedicated testers.
« on: January 09, 2015, 05:58:52 pm »
Hey,

I'm trying to install the Qorbiter5 on a LG Nexus 5.

But unfortunelly i'm stuck somewhere.
The Qorbiter on my android phone 'hangs' on --- please wait, loading.... ---


I think that it's a problem with the server. Since I couldn't install it like written in http://wiki.linuxmce.org/index.php/Android_Orbiter.
The link "http://langstonball.com/qorbiter/setupQorbiter.sh" doesn't work me.

So I followed this manual: http://wiki.linuxmce.org/index.php/QOrbiter_Setup.
But I guess somewhere, I did something wrong... :$



10
Installation issues / No incoming phone calls?
« on: January 08, 2015, 02:19:41 pm »
Hey,

After a reinstallation of 1004, my incoming calls aren't working anymore.
I can call outside, I can call internally, but when you try to dial in, i'm directly forwarded to the voicemail.

When I check my phone devices, all phones are in there, but they're not registred? Not sure if that's normal?

Any clue what I can check?

I did an import of my old databases (pluto & asterisk).
I needed also to rename the files /usr/pluto/bin/configure_cisco79xx.pl since they crash my installation completely. My sql-database went crazy, and in my processes, a lot of these scripts were running.

11
Installation issues / Re: Installing 12.04
« on: December 23, 2014, 08:40:47 am »
Damned, just managed to install the 12 with another network card (chipset).
But i didn't configured a lot in the server, yet...

So now in doubt, would I retry the 14, or just stay with the 12...

12
Installation issues / Re: Installing 12.04
« on: December 14, 2014, 12:53:59 pm »
Thanks for the reply!

Installed earlier version already. The 12.04 doesn't recognize my network cards... Grrrrr.
Okay, i'll give it another try.


13
Installation issues / Installing 12.04
« on: December 13, 2014, 05:59:18 pm »
Hey,

I'm trying to install the 12.04 with the 'oh crap the dvd did not work for me' way.
      http://wiki.linuxmce.org/index.php/Installing_1204

But once i've downloaded the script, i encounter issues to download the soft:

Quote
root@corius:~# ./mce-install.sh
za dec 13 17:56:46 CET 2014 - Logging initiatilized to /var/log/LinuxMCE_Setup.log
za dec 13 17:56:46 CET 2014 - Performing an update and an upgrade to all components
Pakketlijsten worden ingelezen...
Boom van vereisten wordt opgebouwd...
De status informatie wordt gelezen...
0 pakketten opgewaardeerd, 0 pakketten nieuw geïnstalleerd, 0 te verwijderen en 0 niet opgewaardeerd.
za dec 13 17:56:57 CET 2014 - Synchronizing time with an online server
13 Dec 17:57:03 ntpdate[8790]: adjust time server 91.189.94.4 offset 0.060955 sec
za dec 13 17:57:03 CET 2014 - APT preference on number of retries already set 
za dec 13 17:57:03 CET 2014 - APT preference on number of retries set
za dec 13 17:57:03 CET 2014 - Installing necessary prep packages
Pakketlijsten worden ingelezen...
Boom van vereisten wordt opgebouwd...
De status informatie wordt gelezen...
debconf-utils is reeds de nieuwste versie.
dpkg-dev is reeds de nieuwste versie.
makedev is reeds de nieuwste versie.
0 pakketten opgewaardeerd, 0 pakketten nieuw geïnstalleerd, 0 te verwijderen en 0 niet opgewaardeerd.
za dec 13 17:57:03 CET 2014 - Creating necessary package files
dpkg-scanpackages: info: Wrote 0 entries to output Packages file.
za dec 13 17:57:04 CET 2014 - Configuring sources.list for MCE install
sed: expressie #1, teken 8: onbekende opdracht: 'u'
za dec 13 17:57:04 CET 2014 - Repository file:/usr/pluto/deb-cache/ubuntu-utopic-i386 ./ already active, moved to top
OK
W: Ophalen van http://deb.linuxmce.org/ubuntu/dists/utopic/main/binary-i386/Packages is mislukt  404  Not Found

E: Sommige indexbestanden konden niet worden opgehaald. Deze zijn genegeerd, of oude versies zijn gebruikt.
An error (Exit code 100) occured during the last action
apt-get update


Any clue?

14
Users / Re: 710,810,1004 or what?
« on: October 20, 2014, 03:26:58 pm »
I need to extend my home automation system. And at the same time, I'm thinking to reassign hardware addresses and ...

So I think it's also time to start upgrading my server. I'm still on 8.  :-[
Just was looking what the latest version is, and noticed that you guys are already on 1404.
Is this already 'usable'?





15
Installation issues / Re: Qorbiter creates a lot of Generic Proxy Orbiter?
« on: September 22, 2014, 06:11:16 pm »
I've done this morning an update. So I should be pretty up-to-date. ;-)

Damned, maybe time that I invest some time to upgrade to 12?

Pages: [1] 2 3 ... 27