Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Kezza

Pages: [1]
Installation issues / How to kill x server
« on: May 14, 2012, 01:49:13 pm »
Noob question but what command kills x server?

Users / HA Designer download link?
« on: February 12, 2011, 02:29:30 am »

Does anyone have an alternative download link for HA Designer? Links on wiki seems to be broken


Users / RAS-Series Air Conditioning
« on: May 22, 2010, 01:55:27 pm »
The IR controlled Toshiba RAS-Series Air Conditioning template was added the system with yesterdays updates which is awesome but I'm not sure what I have to do to get it running? I added it to the climate devices but the device template notes says:
This device allows you to control a Toshiba RAS series air conditioning unit via IR control. The IR transmitter device must be manually configured because of limitations in the GSD implementation. The SetFan and SetTemp commands wont turn the device on by themselves, but rather allow you to specify the fan and temperature before actually sending the command to the device. If the device is already on, the fan and temperature commands will of course be sent right away.

Any advice on how to get this working would be great. I've had a look through settings and USB-UIRT is selected for controlling it. Not sure if something should go in PK_Device or some other setting is needed?


Users / MythTV upcoming recording on screen options
« on: April 06, 2010, 11:56:30 am »
I'm not sure what to search to find answer to this so hopefully someone can point me in the right direction:

When there is an upcoming recording while watching liveTV a popup displays a list of options with default changing channel to one being recorded. We find it very frustrating TV changing couple mins before program ends!

Can someone point me in the right direction to change default or disable this? I presume I have just missed it in options somewhere.


Users / MythTV and VDPAU
« on: March 29, 2010, 12:10:42 pm »
Hi All

Just wondering if the instructions for setting up VDPAU with mythtv on the wiki are still current or if its just a matter of changing playback profile. Running 8.10 last updated about a week ago.

I have set the MD hardware acceleration to Auto which sounds like xine and mplayer will sort themselves out with vdpau.


Installation issues / MythTV not working on MD
« on: February 27, 2010, 12:01:42 am »
I've got a fresh install of Core with TV working fine. I have just tried to make a MD which appears to go through setup fine where I can watch movies, listen to music etc.

Problem is MythTV. If I click on MythTV setup in Computing nothing happens and if select TV I get a black screen although on the orbiter I have the remote displaying with channels listed.

I have tried this in a virtual machine and also on physical box with same problem.

Any ideas on where I'm going wrong?

Versions matchup:

Users / Gate sensor feedback to MCE
« on: February 06, 2010, 10:24:33 am »
I have a sensor on our drive way that sends signal to a unit inside and sounds a buzzer. The internal unit can be used as a relay whenever it is activated.

Could this somehow be interfaced with LinuxMCE? It's a Chamberlain sensor which is widely available so if someone already has one setup even better!

Here is a image from manual of what looks like.

Users / LinuxMCE sends off commands to IR devices randomly?
« on: February 06, 2010, 04:44:52 am »

I have the system setup to control my receiver via IR. The unit turns it off when MCE not in use. I'm guessing is screensaver or sleep mode of sorts?

Is there a way to stop this? Bit frustrating when I'm listening to radio and all of sudden receiver turns off :(


Users / Add a new drive - already formatted NTFS
« on: January 18, 2010, 01:33:09 am »
Now had the core up and running for a while and seems pretty stable I'm wanting to up the storage.

I have a 1TB drive that has movies on it and formatted as NTFS. If I add internally will it work fine with NTFS or is there benefit(or only option) of taking the data off the drive, formatting it ext3 and then reloading the data?

Added benefit of NTFS is I can shutdown slide the drive out and throw in other machine if ever needed.


Users / xmlTVNZ - Will this xml work?
« on: January 11, 2010, 04:50:20 am »
Attempting to get egp working for NZ and wondering if someone could have a quick look at this and let me know if likely to be any issues with LinuxMCE? Wanting to reduce chance of breaking anything :)

If any easier solution I'm all ears! 1st time used MythTV so bit of learning curve.

Users / Creative sb0540
« on: December 22, 2009, 12:15:27 pm »
Hi All

Quick question:

I will be getting a UIRT but could be couple of months. Pulled out a USB receiver (creative sb0540) and remote (creative RM-1500) that came with audigy 4 card. The receiver is listed on LIRC site as compatible and the remote is already in LinuxMCE list. So set the receiver to default and remote to RM-1500 in web admin did a quick reload of router but no go.

LIRC site has a "configure --with-driver option" use value 'sb0540' so not sure if I need to enter that somewhere in web admin to get going to require a lot more work? Any advice would be great (even if it is "throw it out" :( ).


Installation issues / Failed to fetch pre-install-from-repo
« on: November 15, 2009, 01:40:44 am »
Hi all

Attempting to do a web install. All good up to running

Coming up with Failed to fetch error...... Could not connect to Will this be be caused by local mirror not having correct files? Can I force it to use something else?

I can ping with no errors



Complete newbie to Linux and even newer to LinuxMCE so sorry if these are dumb questions:

I have a Gigabyte MB with Intel GMA X4500HD. Should this support alpha blending etc out of box? I can only get the system working if select basic otherwise a OpenGL error comes up when loading orbiter. I have read about updating Nvidia drivers but unsure if there is a solution similar for Intel? Wiki stats intel chipset should work with anything after 7.04 so hoping this board is no different and its a quick fix.

I have the system working under basic graphics mode and otherwise from random blank screens appears to be working ok. Plays some DVD's but errors on some. I have seen another post on that so will try that fix if can get TV working:

Current issue is trying to install Nova-TD-500(not diversity model from what can tell). I have read various posts on the card and everything suggests should be working under 8.10. Could someone please confirm this will work and if so how to install? I have tried adding it to the MD via web admin as a PVR-500 but nothing seems to happen and not sure if thats even the correct setting.

When I open MythTV there is an error about PnP (Presume that is trying to say no tv card?) and then displays a database details page (ie server address, username, password etc) it is set to localhost with standard setting but when click next I get error unable to connect? Do I need to set this up somewhere else?

Thanks in advance.

Pages: [1]