Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - murcel

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14
46
Installation issues / Re: problem installing IP cams in 1004
« on: October 20, 2012, 07:22:35 pm »
web server stream to see if I could glean something, but nothing there. The url of that page is http://192.168.80.138/eng/liveView.cgi#
Where did you get that url from?
its from the template of the wiki i posted.

Linuxmce does not support the use of rtsp.
What you have to have, like i said is, an jpg url. Mean an url which delivers an true JPG not mjpeg,
i don't know it for your model, maybe you can play around with some settings from this site:

http://www.ispyconnect.com/man.aspx?n=DLink

Normally every ip camera does support this kind of "snapshot" view. but some vendors does not give out the string.
I believe dlink will. Just give them a call.

47
Installation issues / Re: problem installing IP cams in 1004
« on: October 20, 2012, 01:16:16 pm »
mcefan,

can you make sure, that the mjpeg stream of the dcs-5222L looks identically to

http://<dlink camera username>:<dlink camera password>@<ip address>/cgi-bin/video.jpg

if so, it should work with the tempalte from

http://wiki.linuxmce.org/index.php/D-Link_DCS-5300G

if not, you should modify this template.
Nearly every ip cam should work, as long as it can provide a single snapshot image via cgi command

48
Installation issues / Re: Dianemo S: Volume of UPnp Devices
« on: October 18, 2012, 08:09:56 pm »
In Room#'s 3 & 4 what device is receiving the audio commands? If you have no external device like an Amplifier then it would be the AppServer for the MM in each case.

All the best

Andrew

Andrew, there is no MM in the room. For each sonos or logitech i created a seperate room and entArea and assigned it to.
wasn't that correct?

49
Users / Re: Dianemo S: Sony IP Control Remote
« on: October 18, 2012, 07:15:21 pm »
Did you 'Register' with your TV as an IP remote? See the last step in the Wiki entry for setting up IP control of a Sony SmartTV.

Andrew

Andrew,

exept your steps in the wiki, do i have to put in some else , like ip and mac adress?
what steps are next, after successfully registered with the tv?
How can i send commands to the tv? (the only one i see is "register")
Do i have to worry about the log in the post above?

Marc

50
Installation issues / Solved: Dianemo S: MD - Package has been kept back
« on: October 17, 2012, 07:46:37 pm »
Dear Andrew,

on an MD following is produced if i run /usr/pluto/bin/Diskless_Setup.sh

Code: [Select]
dianemo-media-manager is already the newest version.
The following packages were automatically installed and are no longer required:
  pluto-plcbus pluto-sony-ip-remote grub2-common libnspr4-0d flashplugin-installer pluto-raid-tools pluto-video-screen-saver gettext-base grub-pc-bin tcl8.5 tk8.5 grub-common libnss3-1d
Use 'apt-get autoremove' to remove them.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
The following packages have been kept back:
  dianemo-base-packages
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.

Do i have to worry about?
Maybe thats the problem, why stereo sound is still not working?

Marc

51
Installation issues / Re: Dianemo S: Zotac MD hangs at console
« on: October 16, 2012, 06:38:27 pm »
Hi Marc,

OK let us look at the new MM and see why that audio issue is happening. Can you confirm the device ID for the MM to me?

All the best

Andrew

So i took a look at the amp. When a DVD or mkv is played (with DTS or DD) then the DTS led lights up. If an MP3 or a CD is played, than only the ANA or analog is light up

BR
Marc

52
Installation issues / Re: Dianemo S: Volume of UPnp Devices
« on: October 16, 2012, 06:36:32 pm »
In Room#'s 3 & 4 what device is receiving the audio commands? If you have no external device like an Amplifier then it would be the AppServer for the MM in each case.

All the best

Andrew

Even if its an Logitech Squeezebox and a Sonos Devices? From which MM should i take the appserver?

53
Installation issues / Re: Dianemo S: Zotac MD hangs at console
« on: October 15, 2012, 02:00:24 pm »
Andrew,

device ID is 125

Thanks in advance

54
Users / Re: Dianemo S: Sony IP Control Remote
« on: October 14, 2012, 07:23:06 pm »
The latest entries from the log ar:

Code: [Select]
========== NEW LOG SECTION ==========
1 10/14/12 19:02:32 138 (spawning-device) Starting... 1
1 10/14/12 19:02:32 138 (spawning-device) Found /usr/pluto/bin/Sony_IP_Remote
2012-10-14 19:02:35.510224740+02:00 Init
2012-10-14 19:02:36.031903947+02:00 ConnectDevice: Connecting device. Connection type: none
2012-10-14 19:02:36.037440174+02:00 ConnectDevice: No device to connect to
2012-10-14 19:02:36.121628767+02:00 Main Loop
2012-10-14 19:10:52.124358723+02:00 Data available: 11
2012-10-14 19:10:52.126933960+02:00 Processing fd 11
2012-10-14 19:10:52.140550094+02:00 fd 11: command: Framework_ReadFromDCE
2012-10-14 19:10:52.147316981+02:00 Framework_ReadFromDCE
2012-10-14 19:10:52.159253381+02:00 DCE whisperer exited. Shutting down.
Return code: 2
2 10/14/12 19:10:52 138 (spawning-device) Device requests restart... count=1/50 dev=138
Sun Oct 14 19:10:52 CEST 2012 Restart
========== NEW LOG SECTION ==========
1 10/14/12 19:11:00 138 (spawning-device) Starting... 1
1 10/14/12 19:11:00 138 (spawning-device) Found /usr/pluto/bin/Sony_IP_Remote
2012-10-14 19:11:00.574975096+02:00 Init
2012-10-14 19:11:01.097452300+02:00 ConnectDevice: Connecting device. Connection type: none
2012-10-14 19:11:01.099536904+02:00 ConnectDevice: No device to connect to
2012-10-14 19:11:01.143434053+02:00 Main Loop


55
Installation issues / Dianemo S: Volume of UPnp Devices
« on: October 14, 2012, 07:18:48 pm »
Andrew,

i have two upnp devices

#57 Sonos 3 (Room 4)
#103 SqueezeBox Radio (Room 7)

they both work fine in just playing sounds (or displaying favorites)
But they won't switch the volume.

in media_conf, i have following lines:

Room=4; AudioDev=57; VideoDev=; KeepScreenOnForOSD=no
Room=7; AudioDev=103; VideoDev=; KeepScreenOnForOSD=no

should the volume Control work ?

Marc

56
Users / Re: Dianemo S: Sony IP Control Remote
« on: October 13, 2012, 07:12:43 pm »
yes i registered it and the tv says "hey, great, its registered" and under registered devices there is a DIANEMO-107 s.th.

57
Installation issues / Re: Dianemo S: Denon 2313
« on: October 13, 2012, 07:11:22 pm »
yes i found out and it is working.

thanks.

58
Installation issues / Re: Dianemo S: Zotac MD hangs at console
« on: October 13, 2012, 07:10:47 pm »
Dear Andrew,

sorry bout that, but it was hanging for more than 3 hours at the "nvidia installing" message, so i thought, that you have gone away :-)

But know, i only have one problem....

(and yes i have read your wiki, its like a bible to me :-))

HDMI works for dts
But it does not work for stereo.
Mean i can't hear any cds or mp3s and even movies with stereo won't work.
All other things like dvd with dolby digital sound is no problem.

Furthermore all mkv files are not working anymore

Thanks for your support
Marc

59
Installation issues / Re: Dianemo S: Zotac MD hangs at console
« on: October 12, 2012, 11:11:45 pm »
Andrew,

i deleted the MD completely. Now its device 125.
After recreating it, i can switch to 1080p in av wizard (btw, now the naming of the connectors is different anyway).
I choose the second - longer - soundcard and get both dd sound, but no stereo through hdmi.

Marc

60
Installation issues / Re: Dianemo S: Denon 2313
« on: October 12, 2012, 05:23:09 pm »
Its a Whisperer device and it works over IP or RS232

Should there be any auto generated scenarios after the template is added?

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 ... 14