Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Govo

Pages: [1] 2 3
1
Hi
Just want to post this here future reference hope LMCE team don't mind, and for any one looking for transparent proxy the below works, I have it working on Linuxmce 10.4

remember I  am not responsible  if your machine breaks. but again I just want some were to future reference.

I respect the fact that squid in been worked on for the new up coming releases. as per http://wiki.linuxmce.org/index.php/Squid
and well done to the dev's.

heres my quick notes to get it working  (some wording is taken from http://wiki.linuxmce.org/index.php/Installing_Dansguardian & http://wiki.linuxmce.org/index.php/Squid  )

thanks to these wiki pages they helped a lot

sudo apt-get install squid3
edit squid3 config 
nano /etc/squid3/squid.conf
replace 
http_port 3128 to http_port 3128 transparent
Find the "acl localhost src" line and insert the following line below: "acl dcerouterlocalnet src 192.168.80.0/24"
Find the following line: # INSERT YOUR OWN RULE(S) HERE TO ALLOW ACCESS FROM YOUR CLIENTS
Under the line is one that reads "http_access allow localhost". Below this you need to insert a line allowing your local LAN; "http_access allow dcerouterlocalnet. Now save the file, and exit.


apt-get install dansguardian
nano /etc/dansguardian/dansguardian.conf
change filter port to  8081 and proxyip = 192.168.80.1
save

/etc/init.d/apache2 restart
/etc/init.d/dansguardian stop
/etc/init.d/dansguardian start
sudo /etc/init.d/squid3 restart

download and edit file /usr/pluto/bin/Network_Firewall.sh from  linuxmce  system
Add the below line  in # Set some default firewall parameters before opening ports
iptables -A PREROUTING -t nat -i eth0 -p tcp --dport 80 -j REDIRECT --to-port 8081

The normal firewall forwarding rule would not work even if  you enable it, so my work around was to setup upon booting the core.
Change permission to user to override file when uploading. Lmc will reset permission on reboot
chown  user name goes  here   -R /usr/pluto/bin/Network_Firewall.sh   upload and then reboot

2
Installation issues / http://lmcecompatible.com error
« on: April 11, 2015, 04:26:39 pm »
Hi folks

may need to address the below error
.
Fatal error: Call-time pass-by-reference has been removed in /home/lmcecomp/public_html/wp-content/plugins/google-analytics-dashboard/gad-admin-options.php on line 272

cheers
Gov

3
Feature requests & roadmap / Mintube
« on: March 22, 2015, 11:46:05 pm »
Hi folks

Nice to add this http://flavio.tordini.org/minitube


cheers
Gov

4
Users / Vesternet
« on: October 07, 2014, 06:46:17 pm »
Hi Folks

Are these products available on vesternet suitable for linuxmce home zwave 

http://www.vesternet.com/

Please advise looking to get door locks and sensors


Kind regards
Govo

5
Installation issues / video stops playing
« on: August 24, 2014, 09:01:32 pm »
Hi folks

Recently  I have noticed when watching a video on MD the video stops playing right about 20 mins into the film.

I  have completed a full re-install and the same thing happens, I thinking it may have something to do with  hardware but  I am not to sure, as I have put the MD directly to the core to remove the router from been the issue.

But the same thing keeps happening.

Is there away to trail the issue while playing the video on the MD

Lmce 10.4

any help would be great


6
Users / Install libdvdcss2 for playing dvd's
« on: August 23, 2014, 10:17:58 pm »
Hi Folks

Just in case you are have problems playing DVD'S added the follow to your source list


deb http://download.videolan.org/pub/debian/stable/ /
deb-src http://download.videolan.org/pub/debian/stable/ /
And by running
wget -O - http://download.videolan.org/pub/debian/videolan-apt.asc|sudo apt-key add

then sudo apt-get update
then sudo apt-get install libdvdcss2

And for those wondering why I post this, my dvd's wouldn't play in my MD. error missing  libdvdcss so I need a quick fix

LMCE  10.4 fresh install

I crashed my live system and had to rebuild my system.

any ways hope this will be a helpful


7
Users / adding more PCI network cards
« on: August 03, 2014, 03:01:29 pm »
Hi folks

I have been at this  for number weeks try to adding more then one network card.

My idea behind it is to remove my four port switch down stairs from the network and plug directly into the linuxmce.

what I am trying to archive is the below.

eth1--internet
eth2 --- linuxmce network
eth3  (new net pci card) ----linuxmce network
eth4  ( new net pci card) ----linuxmce network

2 directly to my client in the TV room
3 directly to my client in the Kitchen
4 directly to my netgear wireless switch upstairs in the cinema room and to the rest the rooms upstairs.

Is possible to have more then one PCI network card working with linxumce

Please, any advice or help would be great.

Thanks Gov



8
Feature requests & roadmap / philesight nice feature for linuxmce
« on: April 12, 2014, 11:48:40 pm »
Hi
Was wondering if this could become part of linuxmce.

Nice graphical view of your hard drive .

here  a screen shot

https://www.dropbox.com/s/egzrmeze5hrpohr/chart.PNG

 

9
Hi All

Need some testers, I have decided  to release this as beta as I have to still figure out how to extract the activation url.

I just want to say that  my code can be edit by anyone who has the skills to improve it, but for the moment its working well.



Before you install you need to install python-mysqldb
Login to a terminal of your choice.

sudo -i
enter password then press enter

sudo apt-get install python-mysqldb

choose Y


Once installed follow the below

1. Login to lmce-admin and disable the normal flickr under File & Media Screensaver.
2. Login to a terminal of your choice.
3.If  you want to instill it follow the below instructions or simply  download and view the files before running.
warning not responsible for corruption of your live system please use on demo machine.


while there

sudo -i
enter password then press enter

cd  /var/www/lmce-admin press enter

while in the directory run

wget http://www.piknclik.org/flickr.zip

let it download......

while in the same directory enter the below 

unzip flickr.zip

let it unzip.....

Then
chmod -R 777 flickr/files press enter to be added to the setup script
 

Once completed move to this  step .

In your web browser go the web admin of linuxmce and run the below

lmce-admin/flickr/setup.php

when running  this file, it will take care of  the inserts to the database.

Once the file is finish go back to main lmce-admin.

Under Files & Media you should now have Flickr Private Photos, click it and it will load  the page to enter the api & secret.

Enter your flickr api & secret and click submit, then click the download file.

When the  scripts has completed it will say completed if if doesn't the python script didn't download due to the folder not writable .

Thats the lmce-admin DONE ! now to get your photos from flickr


Go back to a terminal of your choice.

sudo -i

enter password word

then

cd /home/public/data/pictures

while in this directory enter

python flickrtouchr.py flickrpriv

it run the  python script.

The first time it runs you will need to copy the activation url into your browser to allow  flickr.com to approve the use of the script. once this is activated you then press enter in the terminal  and then your photos start to download.


Cheers Govo

10
Users / New help with gamepad controller
« on: November 09, 2013, 04:35:18 pm »
Hi Folks
Been at this all day and no look, the UI keeps pop up when playing Mario Bro's, I have tried changing it the controller options.

any Ides.

here a short video....sorry its a bit up side down, no one to hold the phone for me.

http://youtu.be/tQvWDcfOwL4

for example, take the play station controller, I need the O to fire and the X  to jump.

I this case the O jumps and fires and  brings up the UI

please point me in the  right direction

Kind regards
Govo

11
Users / Android wireless remote
« on: October 28, 2013, 06:24:49 pm »
Hi
can the android air remote be used with linuxmce, I have plug it in but linuxmce does pick it up,

please advise

http://www.amazon.co.uk/Android-Wireless-Keyboard-Controller-Gyroscope/dp/B009FQZDPC

12
Users / Install Hyper-V drivers on mce
« on: August 05, 2013, 03:59:05 pm »
Hi Folks

Please advise its possible to have lmce running on hpyer -v 2012, I have installed the  software  but the networking cards dont pick up, and i think its becuase it missing  the HV_netvsc

when i add  this to sudo vi /etc/initramfs-tools/modules and complete  a reboot, the system hangs and goes no where.

please advise or advise some help .

thanks
Govo

13
Installation issues / logitech usb music anywhere
« on: May 05, 2013, 07:39:04 pm »
Hi
I'm trying to use a logitech usb music anywhere on one of my MD's, but the lmce keeps defaulting to the internal sound card, I can choose it from the av & audio wizard, but llinux keeps activating  the default sound card,

Is there any way I can force this to use the USB?

Kind regards
Govo

14
Installation issues / screen not adjusting correctly 10.4
« on: April 20, 2013, 12:22:27 pm »
Hi Folks

I have  a small problem, I have hook up my core to my 50'' tv and the screen is off from the right & bottom side of the screen by about 20'' each side,  the on screen orbiter is set at 800x600  and the md settings are the same, every time I boot up,  the screen is of set and I have to load the KDE desktop and adjust the display resolution by 800x600 and re-active the obiter (see small video http://youtu.be/VsVSoXmXoRk) the video will help me explain better, any idea's what  could be wrong ?

kind regards
Govo

[resolved]

15
Users / mythtv help please
« on: June 14, 2009, 07:03:41 pm »
Hi Folks at this now for 4 weeks and still no joy i would really like some help with this,

so let me start,

i did a fresh install of linux mce and i have installed a WinTV-PVR-500, now my problem  is mythtv admin setup doesnt pull in my tv card after me selecting the card,

i selected MPEG-2 Incoder card (PVRX50 , PVR500)

Now when channel editor

when i go to scan for channels  and hit the channel scanner i get the following error in the scan type, failed to open card.

now when i check the md in the admin it shows

PVR Capture Card
PVR-500 - Tuner 1    
PVR-500 - Tuner 2

so mce is picking up the device correctly.

i just cant get it to work,

also my location is ireland

my hardware is

AMD 64 pro with 2 gb ram with 320 hard drive

please advise

cheers
Govo

Pages: [1] 2 3