Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - los93sol

Pages: [1] 2 3 ... 27
Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: January 13, 2011, 04:03:53 pm »
Sambuca: Thanks for digging into this, I'll read through it and see what I can do! :)

Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 24, 2010, 02:44:19 pm »
^What darrenmason said

Something else I'm going to do with this orbiter is send events back to the core from the phone.  This will let you guys trigger scenario execution from the phone's state.  Eg. If you connect to the SSID at work, you could have a scenario execute that you are at work.  If your bluetooth connects to your car, it could be driving.  All kinds of things can be done on this front.  I think for the sake of battery usage and security this will end up being an application configuration for what events to pass back to the core.  I'm interested to hear what you guys think about this, what would you use it for, how would you setup some scenarios.  Having some of that up front will help me in planning exactly what is needed to do this nicely.

Users / Re: Unable to get Telecom working.
« on: December 23, 2010, 12:12:47 am »
You're trying to use it in an unsupported way.  Only one trunk setups are supported.  The Voicemail issue is probably your # of seconds to IVR setting, what is it currently?

Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 23, 2010, 12:09:52 am »
Use the setup wizard on the phone to set the UI to 4:3 and update the orbiter and try again please.  The key is to do it on the phone.  Let me know what happens.

Users / Re: New UI1 Orbiter skin
« on: December 13, 2010, 03:01:39 pm »
Why not just use something like for most of the weather readings like every other project does? :P

After reading i think you have to sign up with them, to get a license key.

You're correct, but I don't see how it's a's free, and it uses SOAP which is dirt simple to use

Users / Re: New UI1 Orbiter skin
« on: December 12, 2010, 09:52:59 pm »
Why not just use something like for most of the weather readings like every other project does? :P

Users / Re: Incoming phone calls does not pause live TV.
« on: December 09, 2010, 09:02:24 pm »
I'm thinking you probably just didn't notice it before, I don't see the logic built in to handle it anywhere...unless I'm just overlooking it.

Users / Re: Incoming phone calls does not pause live TV.
« on: December 09, 2010, 08:14:37 pm »
Thom, I just checked and there is an ExtensionStatus event emitted by Asterisk's AMI API which we have support for most of built into our Asterisk device, should be pretty trivial to watch for that Asterisk generated event and blast out a DCE event.  Not sure exactly how we're doing this for MD phones, but this seems like a more proper way to handle it since we could capture all phones from a single place.  Let me know what issues you see with this approach, maybe it's something I can look at once we hammer through all the other changes that are going to have to happen.

Users / Re: Incoming phone calls does not pause live TV.
« on: December 09, 2010, 03:26:37 pm »
I believe there are Asterisk API calls we can use (need to do more research) to determine when an analog phone is off hook.  It's a moot point at the moment with everything else going on, but an avenue we may be able to use to handle this situation in the future.

Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 07, 2010, 02:54:21 pm »
sorry, looked right past that svn update. i did the update, and saw the configuring going on the screen after reinstalling the app and removing my old orbiters to be fresh. Now,I'm stuck at the "login failed. check settings?" so  i checked the settings and now have different options. I tried the use login, and that didn't work either (used same login as my original one to login to the LMCE web admin).

I went into the web login and noticed that the size wasn't set, so  I tried changing that, then doing a full regen, and still nothing. getting the login failed prompt on my phone. same thing happens on the EVO.

Regarding the different setup settings screen, there is the Setup Wizard screen that you see initially and there is also the Orbiter Settings screen which you will not see unless you're device has been configured to be an orbiter.  You can access the Setup Wizard through the Orbiter Settings screen.  There is a dividing line between these setup screens that is important to realize, you have server side settings (Setup Wizard) and you have client side settings (Orbiter Settings).  Hope that clears things up a bit, I'll have to think through how to make this more clear to the user.  If you have any ideas I'd like to hear them.

As a side note here the Require Login feature in the orbiter app is a local Login only, it does not have any interaction with your core so you can set that username and password to be whatever you want and it will have no effect on the orbiter.

I'm most interested that your size did not get set.  Can you tell me exactly what you did when you loaded the app to see if I can reproduce the issue, there may be something I haven't considered that caused it.  Also, can you please try to reproduce the issue on your end and provide some details as to how to make it happen.

weird. Got it though.  I added the add keyboard settings line and then changed my login to my standard login to the box, and that worked.

Need to try on the EVO.

I'm not sure what keyboard settings line you're talking about, is this a devicedata setting on your core?  Where did you find out about it so I can check into its functionality.

Please see my above comment about the login, shouldn't matter.

Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 06, 2010, 08:38:03 pm »
How do Aw update the pluto website admin?

The instructions are on the first post, please read through it carefully, this is not a production quality app, and there is a lot of important information in that first post.  I keep it updated with new information from this thread and new developments so you don't have to hunt through a bunch of posts to get the important info.

Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 06, 2010, 04:27:44 am »

Working fine for me after the svn update on my Samsung Galaxy S and my 10" epad but I have resolution problem  on the Samsung Galaxy Tab not being set right it has a 1024X600 screen and I do not think we support that as yet ???


That's the beauty of this solution, it adds those oddball resolutions on the fly, you might need to use the Forced Landscape option for that device, try checking that option and clicking Update Orbiter.  It may well just solve your issue.  Let me know how it goes.

Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 05, 2010, 10:48:55 am »
Just tried loading this on my girls HTC evo, and it dies the same thing. I used the link at the top of this thread, downloaded it, and then installed it.

It's definitely not a processing issue on this phone.

Any ideas?


I installed the Orbiter on a Eken M002 (Android 1.6) and have the same problem...


What problem are you guys having?  If you can provide more detail I can dig into the issue.

Were you able to create the orbiter?  Did you see it's progress on the phone while it was generating?  Did you make sure to get all the latest web admin packages per the instructions in the first post of this thread?  Do you get any pop up dialogs on the device?

Lots of little things that still need to be validated, a lot of these issues are a byproduct of attempting to automate the creation and management of the orbiter itself.  With the testing that's been done so far I've nailed down a lot of bugs and this thing has evolved pretty quickly to work out a lot of these issues already.

Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 04, 2010, 01:42:40 pm »
Yep, works fine now on my G1 running Android 1.6

Couldn't get https to work, but I'll update my webadmin and try again

:) Glad to hear it's working for you now

HTTPS is sort of a "pre-feature" lol, you'll have to grab the script from ticket #226 and run it on your core before it will work.  If you want to use HTTPS from outside you'll also have to setup a port forward to your core on port 443.  The manual pieces of HTTPS will be easier once it is officially rolled into SVN.

Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 04, 2010, 04:26:32 am »
I'm aware of the crash when installing on 1.6, I don't know why it's happening yet, it only happens when installed from URL though, if I install through USB using ADB the app installs and runs without issues on 1.6.

It also crashes upon install on 2.2 for me (direct download from your site).

This should be fixed now, some time ago I switched to a higher resolution icon, apparently the resolution was way too high...was a pain to find, but it is working fine here now, let me know if you have any issues.

Pages: [1] 2 3 ... 27