Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Lexje

Pages: 1 ... 14 15 [16]
Users / Keyboard Ctrl shortcuts - HOWTO?
« on: March 15, 2008, 05:51:48 pm »
Hi forum,

I have LMCE up and running.
Just beginning and finding my way at the mo.
I don't have a TV card in my system yet. (step by step)
No TV connected yet.

Just the PC and twin monitors. (only one used)

When I pop in a DVD, it starts playing. - Beautifull
But I don't seem to be able to control anything??
No stop / pause??

Are there any keyboard shortcuts to control DVD playing?

Thanks for helping out!


Installation issues / Re: DHCP - combine with other DHCP - HOWTO?
« on: March 15, 2008, 04:38:18 pm »
Thanks for your replies;
I have a switch (not used at the mo) that is vlan capable, that I'm sure of. But I'd rather concentrate on getting MCE running instead of lan issues.

As for now, I'll go for a separete mini-network with a hub to test things out.

I'm still not free of nvidia hassles...

Thanks again,


Installation issues / DHCP - combine with other DHCP - HOWTO?
« on: March 15, 2008, 11:00:40 am »
Hi forum,

I already have an existing network with a DHCP server (Linux present.
As this box is functioning as a firewall etc, I would prefer to leave this in place and not touch it.

I was wondering:
Could I just let MCE get its outbound IP from my present DHCP server and use the second NIC as a second network?
Is it possible / allowed to have two networks on one physical network layout and one SWITCH?

Thanks for your advise!


Installation issues / Optiplex 670 - nvidia reconfiguration - HOWTO?
« on: March 14, 2008, 10:10:02 pm »
Hi folks,

First time on this board, so excuse me if I need to find my way and perhaps ask stupid questions..

I succesfully managed to install LinuxMCE on a Dell Optiplex 670 with its original nvidia VGA onboard.
As this card has no S-Video output I have replaced it with a NX8600GT card.

1. Problem is that upon booting X does not properly appear.
First I see the Kubuntu loading sign.
Then after some beeping the Linux MCE launch manager appears...
Next the screens turns black.
Also, in Launch Manager the UI type selection possibility is not present. I can run the UI diagnostics tool allright..

I intend to firstly use the system as a hybrid and would like to connect TV via S-Video.

2. Another point is I would like to reconfigure remote drives being connected. How can I do this?
During install, Linux MCE picks up all my smb shares.
Apparently something keeps these from properly mounting, but it takes a lot of CPU while MCE is trying to mount all these...
How can I remove them?

3. Is there a way F7 / F?? to switch between Kubuntu desktop and MCE interface?

Thanks for helping out, and most of all thanks for wonderfull LinuxMCE!!



If your Fiire Chief is still available, please let me know.
Are you located in the Netherlands?



Pages: 1 ... 14 15 [16]