Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Ritmo2k

Pages: [1] 2 3
I re-installed a Dianemo system and the axis camera received an IP but a prompt for the camera to add/ignore it never appeared and its not listed in unknown devices.
I actually don't need this camera added (axis 212 ptz) as it doesn't seem to work with the ios orbiter which already has an app.
My main concern is that as there is no dns server on the core I am concerned the ip might rotate at some point.

How do you guys handle these cases?


Users / Internet radio and audio in Dianemo
« on: June 01, 2013, 09:35:00 pm »
Hey guys,
Gotta re-install from a hardware issue and I never got around to setting up internet radio or ripped audio on a dianemo I setup for someone.

The wiki explains how to setup LMS, but I am unclear on the need for any actual squeeze players?
Is there any way to broadcast net radio/ripped music to a virtualized sound card with an amp pumping music to several rooms without buying any hardware?


Users / Atom based touch screen md
« on: January 23, 2013, 02:34:02 pm »
Does anyone know the model of the one used with the Dianemo systems? Although I see the merit in other configurations
I am stuck utilizing just one instance like this.

Thanks guys.

Users / Touchscreen md
« on: January 17, 2013, 03:31:15 am »
I had planned for sometime when a kitchen was done to use a tablet as an Orbiter with a frame, stuck to the wall.

Now I need to drive a tuner and play sound etc at this location, so I figure I should just use a touch panel based computer as an md. Whats the currently best option for one of these now?


Users / Dianemo S: Issues setting up core on server with ATI ES1000
« on: September 16, 2012, 12:23:02 am »
Looking through the wiki it seems this shouldn't be a problem. I am pretty sure I had it running with a 12.04 install but now each time I try with 12.04.1 once Dianemo installs it reboots with a flicker between a blank screen and the console login.

This core will never be used for viewing media, is there a way to set this up remotely or bypass the wizard and let it remain at a console login if it can't be fixed?


Users / Orbiter with knock off web pads
« on: April 24, 2012, 11:07:58 pm »
Probably a couple years ago I saw some ~$150ish web pad knock offs, anyone using something in that price range with success?
If not, what are the most economical pads people have found that work well.

I know I can use a Nok 900, but its disco'ed and expensive as hell. Seems from looking through the forum the ipad is pretty solid now, but thats expensive as hell just the same.

Thanks guys!

Users / Local help needed
« on: December 03, 2011, 12:44:13 pm »
Anyone local to southern Alberta region interested in helping setup a new home with mce and local to Calgary area?
I started a new and don't have the time to finish a project I started ages ago...
Contact me if so to discuss compensation.

Users / Best choice for lighting controls in north america for use with 810
« on: September 03, 2011, 05:53:01 am »
Its been a while since I have been involved with mce, looking through the wiki I gather ZWave would be the best option for a Canadian based home? Anyone have any opinions, I would be grateful.


Users / MD Downloading packages unexpectedly
« on: June 04, 2010, 07:20:14 pm »
I just setup a new core with 810, connected my revo 1610 and it booted up fine. The only odd thing was during the media wizard no matter what output I selected it always output video to vga until I rebooted.

It came up over hdmi and played audio fine through opt spdif so I turned it off then used the webadmin to set it to audio over hdmi and rebuilt the image.

After booting it up it began to download packages, is that expected, or was there something I did wrong in the above procedure? It also restarted the av wizard?


Users / Axis M1031-W Camera w/ Audio
« on: April 20, 2010, 06:07:30 pm »
Anyone know what would be required to interface the camera natively with mce? I just dont know enough about the inner workings to know this.

This camera has both a mic and a speaker for bidirectional comm. I hope to use it at a front door, when the door bell is rung, I hope to be able to communicate with it via my MD with its TV or possibly an MO?

Thanks for any ideas!

Users / Anyone used a Valcom SIP Door Intercom
« on: April 19, 2010, 07:27:30 pm »
I am about to order a Valcom VIP-172L as an IP based door intercom, then add a bullet camera with a single port encoder such as an

Anyone done something similar, or from a usability point of view see anything I could do better? From an old thread (just getting around to doing this now) I suspect this should be fine.

Intercom is ~450.00 so I think its the cheapest solution to accomplish a "SIP" video intercom setup.


Users / Core install bypassing wizard
« on: April 05, 2010, 06:27:50 pm »
If the core will not be used for any viewing purposes, does there exist an undocumented way to bypass the wizards and predefine no initial options?


Users / Touch Screen
« on: April 01, 2010, 05:33:28 pm »
Anyone got a wall mountable touch screen lcd (~17") that they know works with mce?
I would imagine most anything with Linux support would be fine, but just checking.


Users / Room w/ Radio Only
« on: March 30, 2010, 07:33:50 pm »
I have several rooms in a new home that we only want to put radios, hence no tv/monitor. I intended on putting small md's in my rack and routing their line level outputs into a commercial Crown 4 ch amp.

If I intend on using a Nokia N8/900 to control just lights/radio in these rooms, am I overlooking any needed functionality not having a tv in the room?


Users / Problem with video setting up new core on 810
« on: March 29, 2010, 07:00:20 pm »
So after going through the AV wizard (where I recall the hotkeys for toggling video resolution etc) I enter the setup section where all of a sudden the display became torn badly as if the resolution was invalid. With a iLO2 console, I verified that the display is actually corrupt, so are there any hotkeys to force the resolution at this point?

Whats the best way to restart the whole process?

This server has a wee little ATI Rage chipset (I wont actually be using it for viewing).


Pages: [1] 2 3