Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Pages: [1]
Users / DVB Cards info needed for Templates
« on: December 19, 2009, 08:14:02 pm »

Im cranking out the DVB cards that will be plug n play with LinuxMCE but i need you guys help with some info and testing.
Current cards that i have completed are the HVR-1600, pcHDTV 5500, HD PVR which needs to be tested.
All templates for the DVB cards will have the analog side of the card disabled by default untill MythTV decides to fix their code.

So that being said what i need is a reply of the card that you use and the vendor ID, and the ports on the card, dont forget make and model

from term run

sudo lspci -vn
post your output for your card complete

if usb device then run
sudo lsusb -vn
post your output for your card complete

then run
sudo apt-get install ivtv-utils
install and then run

sudo v4l2-ctl -n
post your ouput for your card complete

also let me know if you had to install and compile drivers for your card and if firmware is needed thanks
you can catch me in the irc channels Linuxmce and Linuxmce-devel


Users / How to get MythTV working again .21
« on: November 12, 2009, 08:48:08 am »
1. Install Fresh from the beta1 dvd and select install LinuxMCE option.
2. Once Kubuntu is installed go into adept installer-->Third Party Software and uncheck the avenard repo.
3. Open a terminal copy and paste below and run this to add medibuntu and key to your source list/Third Party Software.

    sudo wget$(lsb_release -cs).list \
    --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list &&
    sudo apt-get -q update &&
    sudo apt-get --yes -q --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring &&
    sudo apt-get -q update

   Next install all updates.

4. NVIDIA - Get the latest Nvidia drivers 190.42 and install, to install log out of kubuntu and log back in as console and run the installer
            and say yes for creation of xorg.conf goto step 5

   INTEL - Intel Chipset and video add the lines below to your source list, go into Adept installer-->Third Party Software-->Add
           and add each line below.

           deb intrepid main
           deb-src intrepid main
           Next Open a terminal copy and paste below and run this to add the key to your source list/Third Party Software.

      sudo apt-key adv --keyserver --recv-keys AF1CDFA9
      Next Fetch list and update adpt and install all updates.
      Log out of kubuntu and log back in, in console mode and run:

      sudo X -configure

           This will generate a new in your home directory and copy it to /etc/X11/xorg.conf

5. Double click on LinuxMCE icon and install
6. After LinuxMCE is installed and configured run below from a term for MD'S


7. Edit /usr/pluto/bin/files.d/fstab-diskless and change the last line to include the "

        mkdir -p "${Parm_RootLocation}/var/spool/asterisk <--- missing "
        mkdir -p "${Parm_RootLocation}/var/spool/asterisk" <-- should look like this

8. Start your MD to create its diskless image once created it will not boot into X fix this by copying over your xorg.conf into the moons X11 directory

        sudo cp /etc/X11/xorg.conf /usr/pluto/diskless/##/etc/X11 <-- where ## is your moon number

9. Setup Myth and watch, this is myth .21 not .22 which has vdpau support untill the issue is resolved .21 will work

I have a template that is for the HVR-1600 and i am currently working on the blaster feature of it, i will summit it into the CVS when completed.

Hope this helps others out.

Marketplace / Looking 4 a WEBDT 325
« on: May 18, 2009, 05:27:36 am »
Im looking for a cheap webdt 325
if any1 has one let me know thanks !

Let me add im not looking for the webdt 366 but the webdt 325

Users / Window Shares Keep Dropping ( Possible Bug !! )
« on: July 21, 2008, 05:32:37 pm »
I have 2 xp computers that i use on the network that i have enabled sharing.  I use these computers for all my .ISO etc and each share uses the pluto structure, now here is the problem the drives seem to drop all the time from the linuxmce system.  I have enable the ping and the disk online check box but the disk online check box dosnt hold after a system reboot etc...  I can see the drives and files if i recheck disk online and do a quick reload then all my movies are back but the system reverts back after awhile.  There are no spaces in my share names, Firewall is disabled on both xp boxes, power managment is disabled on both nics in each of the system, even bought a new gigabit switch so that rules out the physical layer, i am convinced that its a bug  <--- hope not and just something that im doing wrong.  Any help would be apprciated......

« on: March 16, 2008, 07:03:59 pm »
Does the MCE ir blaster and the philips blaster work with the ir learn feature of beta4 cuz i cant find a yes or no answer anywhere and if they do how so cuz i cant get neither of mine working !!!!!!!  :-\

Users / Template Help needed
« on: March 12, 2008, 06:46:33 am »
I have a Fortec Star Life time Ultra sat reciever and tried to create a template as so it can be controlled via serial, i have reserched and found that the unit can use the Huges 0749 ir codes but man after that im done i create the manufature and the device template and thats it i stuck with the codes... Is there a how to on how to make a template the corect way some where or can some one help me on the process on getting this thing running Thanks...

Users / What files needed for Orbiter to be install on Linux
« on: March 08, 2008, 07:35:48 am »
just needed to know what files do i need to copy over to my linux tablet as so i can make it into an orbiter wasnt sure of the files and how to do it.
any help would be great, i know it can be dont just dont know the files needed

Users / Backup not working
« on: March 07, 2008, 05:57:13 am »
anyone also having problems with beta 4
in beta 3 you could make a backups and pick from the backups to restore but in beta 4 it overwrites every time so it only shows one available backup !!!!!

Users / hitachi visionplate as an orbiter
« on: February 22, 2008, 12:35:32 am »
can this be used as an orbiter wasnt shore because the ones that i can get my hands on all are the linux version and was wondering how to get the orbiter software on it and will it work on midori
here is a link on the unit any reply would be appriciated thanks

Users / lost some interrupts at 1024
« on: February 18, 2008, 05:43:11 pm »
Any one else getting this error message from the console dmesg output,
lost some interrupts at 1024
just keeps on looping !!!!

Users / Webdt 375 and Bluetooth
« on: February 18, 2008, 02:34:43 am »
Can any one help me on getting my Webdt to work with bluetooth, the problem is, is that the dcrouter see the unit as a mobile phone not sure what to do here........  any help would be great thanks

Installation issues / ISO PROMPT BUG
« on: February 09, 2008, 05:09:37 am »
Found this bug that if you install Kubuntu first then copy iso images to the drive for the install of mce, i copied disk 1 and 2 as iso files and then the kubuntu cd also so the install would be faster and have not to cache the cd. During the setup process it asks for the cds When you point to the first disk iso thats ok then point to second disk thats ok but the third prompt does not ask for the kubuntu disk but the linuxmce disk 2 again, i just point to the kubuntu on the third prompt and all is well.  I installed 3 time in this same fashion just to make sure and yes its a bug this doesnt happen if you cache from the cds and not use the iso on your drive, so its just a mistake in the prompt for the iso its prompting for linuxmce disk 2 instead of kubuntu disk .....

Users / Changed Core IP now md wont boot
« on: February 09, 2008, 01:04:02 am »
 >:( This is driving me crazy i changed the internal ip of my core and now my md wont boot but if i change my core internal ip back to the old the md will boot.

After changing the ip in the core i removed all refrence to my md from the director panel and the orbiter panel and removed the folder under diskless boot as so the core will find it as new, and yes dhcp is working i recieve valid ips for my laptops.  Is there a .sh file that didnt get changed when i changed the ip or a parameter somewhere ? any help would be appreciated.

Fixed the problem
Had to hard code the new cores ip address in the and the for it to work and it did  :-\ thats ashame cuz you shouldnt have too

Users / Intermatic Ha22 usb stick
« on: January 28, 2008, 07:13:08 pm »
Went to CES 2008 and spoke to the fokes over at intermatic and bitched about the linux drivers not being available....
Got a phone call today telling me that they sent me a copy of the linux drivers they have so im gonna give it a try and see if i can get this thing working ill let you guys know....   ;D

Ok got home and found that i need some help with these drivers i posted a copy here

any help would be appriciated

Pages: [1]