Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - daballiemo

Pages: [1] 2 3 ... 17
Users / Re: Language settings Asterisk on 1204
« on: March 21, 2014, 08:19:34 pm »

I have the Dutch language files, I have placed them in the system. Changing the language to NL did not do the trick so I guess I have to do more digging.\



Users / How to set up ATA door phone as a doorbell?
« on: March 21, 2014, 08:17:10 pm »
Hi all,

currently my doorbell (analog door phone and Linksys PAP2T) is routed through LMCE0810 as a normal ext (994). I have a dialling scheme that calls a ring group (600) which in its turn rings all my extensions.

This 0810 system is only still there because I can't get the door phone working on LMCE1004. The wiki has not a lot of info (only to add the door phone as ext 994 and make sure the room is of the type foyer/entrance.

What I did is I added a new phone, after creation I gave it extension 994. I placed the extension in my room "Hallway", that is of the type Foyer/Entrance. And that is were it stops. If I press the button at the front door, the phone goes off hook, I get a dial tone and shortly after a busy tone and then Asterisk hangs up.

Maybe somebody is able to give some hints to what I have missed.... (And yes I almost read every forum message of wiki page that contains door, door phone or doorbell  ;D )



Users / Re: Language settings Asterisk on 1204
« on: March 09, 2014, 09:18:23 pm »

within the web interface the options are english, french, german and brazilian. No dutch ;-(

ofcourse i can edit the language option in the sip - conf - table in phpmyadmin but ...


Users / Language settings Asterisk on 1204
« on: March 09, 2014, 09:04:04 pm »
Hi all,

currently I am having a go at 1204 and so far it looks pretty good! I have noticed that configuration of asterisk has gone from conf files to a database. I am now wondering how to tell the system that I want dutch (nl) as the language to be used in messages. Dutch sound files have been installed and normally I would edit sip_general_custom.conf and would have added language=nl but what to do now??

Allready did have a look with myphpadmin at the asterisk tables in the database but before fooling around its better to ask  ;D


Users / Re: Adding a special "room"
« on: June 28, 2013, 07:16:11 pm »
How and if the arduino responds to LMCE is in fact up to you, its fully depending on the code you write in both systems. If you have a close look at my example you can see that LMCE can control the RGB Leds in On/Off, but also in RGB levels. On the other hand the Arduino remembers the color and brightness in between On-Off-On situations.

The example is not really using comms from Arduino to LMCE besides some logging. This will be used in a new system I am building right now, a sensor and alarmsystem based on wireless connected arduinoś interfacing into LMCE.



Users / Re: Adding a special "room"
« on: June 24, 2013, 09:00:54 am »
Hi there,

I think your special room is not that special   ;D but more or less a combination of elements one could find in a house, that are tied together using LMCE.

Lights... check
Heating/Cooling... check
Blinds... check
Sprinklers.... check

What I like to recommend is to have a look at Arduino and have that interface into LMCE if needed. That will give some other form of stability and offer many ways to interface to the real world in ways you have not thought at now. I have used the Arduino platform to interface to a RGB led string and I am working on a interactive alarmpanel with RFID now.



Users / Re: TSCHAK has a TSCHAKlet now.
« on: June 21, 2013, 11:12:21 am »


Hi all,

just recently bought a EZMotion 3 in 1 PIR to make a start with the security side of things. After having some trouble adding the sensor to my ZCU010 zwave controller I am now in the situation where the system has detected the dectector, but as a Generic Sensor, under template Motion Detector #54.

Status reported is ON/255, allways  ???

According to the wiki,, it should be reported as a multisensor.

Wondering where to go from here as adding stuff like described in the wiki does not lead up to working sensors.

I have attached a log; 1,2 and 3 are homepro dimmers; 4 is the EZMotion and 5 is my ZTH200.

Maybe someone can give me a hint on what to try next?



Installation issues / Re: Fibaro Dimmer Module - FGD-211 - Dianemo
« on: May 20, 2013, 06:03:18 pm »
Any progress on this? Would like to know as I am about to replace a number of Jung dimmers by the fibaro ones.



Users / Re: AZ Amp on LMCE Compatible
« on: November 22, 2012, 07:53:15 pm »
Never to old to learn, now I can have a read! ;D

Users / Re: AZ Amp on LMCE Compatible
« on: November 22, 2012, 06:23:17 pm »
I took me about 2 minutes to find the site Have a read!

Users / Opentherm, Remeha and LMCE
« on: November 04, 2012, 01:26:55 pm »
Hi all,

2 weeks ago I had to replace my heating. I have chosen the Remeha Calenta which supports Opentherm. I am now in the proces of building an interface into the system. Specifics can be found here When finished I want to see if this interface (rs232) can be hooked into Linuxmce by using GSD. This topic is to inform anybody interested. I will document the final setup on the wiki.



Users / Re: LIFX lightbulb
« on: September 22, 2012, 08:55:20 pm »
Like +++, that would take care of a number of issues I have right now  ;D

Users / Re: Doorbell... Help Please
« on: September 09, 2012, 07:52:25 pm »
I myself use an old parkingsystem with analog connection, that is hooked up to my Fritzbox that takes care of the analog -> SIP. Has been working flawless over the last years.

An other possibility is Arduino. It will cost you exactly 23 Euro's (or 19 in China) and you have a number of in and outputs. As Tschak is saying it should be possible for other people to use it as well, but I guess builiding it will take maybe a couple of hours.

If you need examples let me know.



Users / Re: Asterisk on 10.04 with IAX
« on: September 04, 2012, 09:19:18 pm »
Have a 7912 working as SCCP, used the 7910 template. Before connecting you have to bring in the mac range in the template as per
and of course take the range out of the template for the 7970 so it doesn't get detected as a 7970

Pages: [1] 2 3 ... 17