Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - jondecker76

Pages: 1 [2] 3 4 ... 51
16
Users / Re: DHCP leases Foscam IP camera problem
« on: December 14, 2010, 01:52:18 am »
Ok, several hours down and I still have a foscam running on the internal network (before the change, it made it 1-2 minutes)
Only time will tell if things will continue to work (Hopefully its still up and running tomorrow)

If anyone else want to test this as well, please do and report back here so that I can make a permanent fix

ssh into the core, and enter the following into the terminal:
Code: [Select]
echo net.ipv4.conf.all.arp_filter = 1 | sudo tee -a /etc/sysctl.conf
echo net.ipv4.conf.default.arp_filter = 1 | sudo tee -a /etc/sysctl.conf

then reboot the core. While the core is rebooting, unplug the power from your foscam then plug it back in (just in case)
When the core comes back up, hopefully your foscam will continue to work

Cross your fingers!

17
Users / Re: DHCP leases Foscam IP camera problem
« on: December 13, 2010, 10:56:20 pm »
Hold your breath, I've had it working all day now on the internal network. Its a problem called ARP Flux and its common on linux installations which have 2 subnets in one domain (I.e. our internal and external networks). After tons of reading and a lot of trial and error, I believe I have it fixed!
A little more testing and I'll share the fix :)

18
Users / Re: DHCP leases Foscam IP camera problem
« on: December 13, 2010, 02:51:45 am »
Yeah, I added the mac address  information, and even a static ARP entry.

It did work for a couple of minutes after I fully rebooted, but when I checked the static arp entry i did didn't persist after the reboot. I may test it later, but it may work if I reboot, and as soon as possible issue an arp -s command to add the static entry - after this last test, its obviously ARP related

19
Users / Re: DHCP leases Foscam IP camera problem
« on: December 12, 2010, 03:33:54 am »
I picked up a few foscams to test this problem with. On mine, I can watch the mjpeg stream directly in a browser by going to <ip_address>/videostream.cgi from any computer in the network.
However, it will not work at all under motion wrapper (I do have several other mjpeg cameras running fine under motion wrapper also). For these foscams, I only get a gray screen saying that the connection has been lost.

I have been doing a lot of reading on ARP problems - there is a good read here:
http://linux-ip.net/html/ether-arp.html

ARP Flux is apparently a common problem when running multiple network cards in linux.  I have tried both setting static ARP table entries as well as setting the arp_filter sysctl with no luck - but it does seem that there is a problem specifically in LinuxMCE's handling of these ARP requests. Surely there has to be a networking wizard here that could chime in and help us fix this permanently!

20
Users / Re: Quick/force reload router -> run a script
« on: December 04, 2010, 02:26:54 pm »
I know a few people with foscam cameras and they all suffer from random dropouts - i think thats a foscam issue

21
Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 04, 2010, 01:07:56 pm »
Yep, works fine now on my G1 running Android 1.6

Couldn't get https to work, but I'll update my webadmin and try again

22
Users / Re: Quick/force reload router -> run a script
« on: December 04, 2010, 01:06:30 pm »
Ticket 715 seems to be different - Motion continues to run, but the camera locks up until the camera its self is reset.

Perhaps just to be sure, Purps could also try this and report back:
Reload the router. When Motion stops working, reset the camera by unplugging it and plugging it back in. If it comes back to life, the 2 bugs could be related.

23
Users / Re: Quick/force reload router -> run a script
« on: December 03, 2010, 07:17:24 pm »
I did the bug report:
http://svn.linuxmce.org/trac.cgi/ticket/904

I will also be fixing it. I'll report back here in a few days after I get a chance to work on it.

24
Users / Re: Can't delete entries from "Respond to Events"
« on: December 03, 2010, 12:49:27 am »
I just took a peek at the source - it has not been modified in 9 months, so it can't be related to any recent code changes.
Also, all the deletion code is local to the file, so changes to an external file wouldn't cause this either.

When you delete the event from the Respond To Events screen, do you get a message at the top of the page: "You are not authorized to modify installation."?  If not, do you get the message: "The event handler was deleted."?  This would help in troubleshooting.


Also, does it delete correctly if you go to Advanced->Configuration->Events and use the delete from there?

25
Users / New flash 10.2 beta has VDPAU support!
« on: December 02, 2010, 08:01:19 pm »
What this means is that in the near future, HuluDesktop (ala lmce hulu player) will be able to handle full HD with very low CPU usage and smooth framerates on low end media directors (Atom/Ion boxes for example)

Although full VDPAU support is in the new flash beta, it is not  yet working for Hulu - here is why:
http://www.adobe.com/devnet/flashplayer/articles/stage_video.html
As you can read, there is a  new API spec for the new object which does GPU video decoding, and vendors must update their software before the benefits of the GPU decoding can be leveraged.

YouTube is already updating their video playback to the new API calls. You can read about YouTube's speedy adoption of the new API calls  here:
http://apiblog.youtube.com/2010/12/accelerating-youtube-playback.html


Just wanted to post this, as I'm sure many people will be wondering why they aren't seeing any performance gains if they manually installed the new Flash 10.2 beta manually.  As soon as Hulu  updates their software, we will be in for a big treat!

26
Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 02, 2010, 04:00:35 am »
los93sol - which latest changes do we need?  pluto-website admin?  Or do we also need the latest orbiter plugin, or even more?

27
Developers / Re: Los93soL Android Touch Orbiter
« on: December 01, 2010, 12:30:48 am »
I like the direction this touchOrbiter is going. Can you put up a download link - I have 2 devices which I would like to test it on

thanks!

28
With about 800 videos, on my system it takes probably 10 seconds to complete the query and populate the datagrid (this has been the case both in 0710 and 0810). Mysql definitely seems to be a bottleneck on my system!

29
Users / Re: Using a lighting scenario in multiple rooms
« on: May 16, 2009, 05:50:19 pm »
The autogenerated scenarios are generated by the code in UpdateEntArea, so having SIMILAR scenarios in each room isn't a built-in feature per se.

However, if you want the SAME scenario in multiple rooms you can go to Advanced->Configuration->Scenarios and drill down to on on the left pane, then in the "Scenario Data" pane on the right you can select multiple rooms.

30
there is also a setting for "leave on for OSD" - I would make sure this is checked as well

Pages: 1 [2] 3 4 ... 51