Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - jayzee

Pages: [1] 2
Developers / LightwaveRF Wifi Link
« on: March 12, 2013, 04:38:44 pm »

Is there currently or are there any future plans to make use of the LightwaveRF Wifi Link to control lighting with lmce. In the UK dimmable switches and controllable sockets are readily available in B & Q and screwfix and there is a wifi link (not really wifi I think in the usual sense) that currently allows an iphone app to control all the sockets and switches.

Cheers for any thoughts on this


Users / Office Install
« on: March 05, 2013, 04:54:22 pm »

Has anyone utilised LMCE to run and office security, lighting and media?

Any thoughts on if this would be a good idea or not?


Installation issues / PVR 150 won't change mode to PAL
« on: August 28, 2010, 04:49:56 pm »

I am in the UK and had a pvr150 setup taking an input from my sky box and it was working ok, but I added a conextant 4 port pci card to take the input from my security cameras and after this I lost my input. I have managed to go through the setup wizard again and can get a picture and sound again but the picture looks like I have it set to NTSC when actually I need it to be PAL but I don't know how to change it?

is it something todo with the ivtv software or is it controlled by mythtv? I have changed setting in mythtv setup  but I still can't get it work.

will the conextant card be using ivtv aswell, is this maybe messing it up?



Installation issues / MD mythtv not working 1244 1254 error
« on: June 27, 2010, 06:42:30 pm »

I have just done a clean install (NOT DVD) after getting a 1244, 1254  db schema error on the MD when trying to use Mythtv and I am still getting it now, I have read there have been issues with moving from 0.22 to 0.23 and where the packages are downloaded from.

trying to update and upgrade the MD doesn't seem to download any updates and it looks like mythfront end is the wrong version.

where can I go from here to get the MD updated to allow mythtv to work?


Installation issues / Mythtv No Lock
« on: June 10, 2010, 09:41:47 pm »

I am having problems with myth tv and a No Lock issue.

I can get mythtv to work sometimes and then after a while I will  get a no lock error which means I can't see any of the channels.

I have just had a new roof ariel put on the roof and get a signal of 80% but although there are now more channels when I do a scan i still get the no lock message happening.

I have a kworld 399u usb stick tuner and this glows looking as though its on and can get a good signal but then it will go off.

To try and get it to find the channels again I have to restart a few times.

what does this error mean? how can I not get a lock when I have 80% signal and I can get the channel sometimes and not others?



Installation issues / New 0810 beta install vdr or Mythtv?
« on: November 11, 2009, 01:42:41 pm »

I have tried the dvd installer a couple of times with limited success so have gone back to an internet install as people have suggested there are less problems with it.

I am wondering once my install has finished if I should curently go for VDR or switch over to mythTV, I read somewhere a post from Andrew suggesting he currently is switching people over to mythtv. I know in the past VDR has been a better option for us in th UK but I think a newer versions of mythtv has been integrated that now might make it a better option to go for - what are peoples thought on this?

when I first started with linux mce I did try out mythtv and had reasonable success although channel changing was very slow compared to VDR and it usually took a little messing to get the MD's playing tv too.

What is the current status of MDs and watching tv with mythtv on MDs. so far since the beta I have not really been able to get my MDs working using the DVD, alpha seemed to work ok, I will see how I get on with the internet install, are there any special instructions for getting MDs working on the internet install like with the DVD install or should they just work?



Installation issues / LCD tv can't dispaly avwizard 0810
« on: August 27, 2009, 12:51:02 pm »

I am having problems setting up my panasonic 42" lcd on my core using 0810.

kubuntu installs fine and after I have run through the linuxmce setup and rebooted and the avwizard comes up, but it seems to not be at a resolution /refresh rate that the TV can handle.

I have tried with 0710 and the avwizard displays fine and allows me to chose different resolutions 1280x1024 seeming to be the best size and position even though I think the native TV resolution is 1360x768 ( which doesn't line up very well and the orbiter doesn;t fill the full screen)

How can I make the avwizard work so I can set up the screen and get a resoltion that works and then an orbiter that fills the screen?

I have managed to get 0810 install with a small monitor (1024X 768) and then changed the xorg.conf file and have managed to get the TV to display linuxmce but the orbiter doesn't fill the screen even though kubuntu does.

then on both screens I have tried I am still having the problem that the flicker slide show isn;t appearing properly behind the orbiter although it is there somewhere in the back ground.

are all my problems with the cores screen resolutions and orbiter/flicker slide show related?

would I be better off with the LCD TV setup on it's own MD to get the avwizard to work? (this would mean I wouldn't have to worry about the orbiter issue as it seem to be fine on MDs)


Installation issues / linuxmce VDR Gyration 3101
« on: August 23, 2009, 07:59:54 pm »

I have decided to upgrade to linuxmce 0810 after having 0710 running for 12 months with VDR handling the TV on the core and mds.

It took me a little while to get 0810 up and running but I now have the core and MDs all going but I am having a few little issues that I can't just find the answers to in the forum and wiki.

1. I can't get the flicker slide show working correctly on the core. The main screen appears and if I go to a KDE desktop a window is in the task bar which when clicked brings up the running slideshow, also if I go to computing and open a browser, initally the slide show appears in the background before the browser loads so the slide show is there its just sort of in the background, how do I get it to be where it should be?.

2. I have created a channels.conf file using dvb-utils and although after uploading this in the webadmin I can get TV on the core, I can't get it on the MDs - do I need to do any further setup on the cores like in 0710 when using vdr? I have tried copying the channels.conf to an MD but this, although bringing up the right channels in the menu I still get the no signal  error message.

3. I have a gyration MCE remote which seems to have had support added in alpha 2.24, can I use the coloured buttons in vdr with it? Some of the button functionality with vdr seems to work but things like pause, rw and ff don't, also how do I get the F6 F7 functionality with this remote?

cheers for any help you can give me


Installation issues / VDR t500 signal strength
« on: November 18, 2008, 03:30:53 pm »

I have been experimenting with VDR since the fix to allow md's to watch TV. I have a nova t500 and have previously had this working under mythtv, at the time I noticed that one tuner on the t500 would find loads of channels and the other only a few.

Since trying on VDR I can setup the core and I can find 34 channels when doing

sudo scan -o vdr -p -u /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-t/uk-WinterHill > channels.conf

and I then managed to setup an md and copied across the channels.conf file. this resulted in me being able to watch any of the 34 channels on my MD as well as on the core.

Very pleased with the work Andrew and the rest have put into getting this to work my next stage was to work out why i am only getting 34 channels.

from my previous experience with mythtv i tried the same scan command but forced it to scan using the second tuner

sudo scan -o vdr -a1 -p -u /usr/share/doc/dvb-utils/examples/scan/dvb-t/uk-WinterHill > channels.conf

this time I got 87 channels - is it possible that one tuner is more sensitive than the other?

currently I have a high gain digital aerial, but at the moment it is mounted in the loft for ease, I am now thinking that i am going to have to get it fitted on the roof to get a strong enough signal for both tuners to work

I tried uploading the new channels.conf with the 87 channels through the admin page and then tried watching tv on the core but this just brought up a pixelated image that after a few seconds disappeared and seemed to make VDR crash. I also tried copying the channels.conf file to the MD and then restarted everything, but this just seems to have broken the MDs tv.

I assume the first instance of TV takes up the first tuner, so if the first tuner can't find the channel in the channels.conf that the second tuner setup there is going to be issues?

I have now tried to go back to scan using the default tuner and now only get 16 channels and now I can;t get even these 16 channels to work on either the core or the MD even after a reboot of everything.

I already have a booster on the aerial, but it looks like I may have to get the aerial put on roof:( to sort my issue out? and even then I am unsure why I am having problems getting back the 34 original channels



Users / UK remote options
« on: June 20, 2008, 12:27:46 pm »
have been thinking about the options I have here in the UK for a remote for LMCE.

The Fiire Chief looks like its the best bet but it just seems a bit expensive once you have added the shipping to the UK, especially when you add the fact you end up being drawn into deciding that if you are going to pay that much in shipping you might as well buy the total amount of remotes and IR dongles you will eventually need where as I really want to just be able to buy a basic one remote and one dongle set up to get me up and running and then buy extras as and when I want/can afford.

people being UK suppliers has been mentioned here on the forum now and again before but never seems to have come to anything.

what is the current status of this?

I mention this because I saw on the forum that do a mce gyration remote that is very similar to the Fiire Chief.

are these remotes made by the same company as the mce one?

I have been a micro direct customer for many years, with it being just up the road, and was in today and asked about the possibility of getting them to stock the Fiire chief remote.

now I don't know if this would even be possible as it maybe specific to polywell and they may have there own ideas about if and who they would have for a uk stockist. My thought being that Micro Direct may be a good candidate as a stockist if the demand was good enough.

Andrew, you may be able to offer info on this as I think I saw you mentioning something about stocking the Fiire Chief?


Users / Swap and tv syncronization
« on: June 09, 2008, 11:44:05 am »

I have been reading around the forums looking at various topics but have repeatedly come across the mention of using HDDs in the MD's for swap space.

currently I have HDD in my MD's but at the moment they have all had windows OS's on so don;t have a swap partition but I am interested to know the advantages of having a swap partition on the MDs? if there are noticeable improvements I will reformat.

Since the latest release of 0710 I have setup mythtv and it seems to be working pretty well, there are a couple of things I am not sure about though.
I have been experimenting with 2 MDs showing the same tv show and have noticed that there is a second or so delay between them.
A lot of the time this wouldn't be an issue but if the 2 MDs playing the same tv show are in adjacent rooms you can end up with an echo effect when you hear the delayed sound from the room next door.

should it be possible to get the 2 MDs showing the same tv show exactly syncronised?

I have also experimented with using the media floor plan to send the same tv show to another MD and am unsure how the system is utilizing the tv tunner cards I have. I have a a nova t-500 and pvr150 but it seems that once 1 MD has taken up a card to watch a channel when i use the media floorplan to send the same channel to another MD it needs another tuner card to do so, it can't just reuse the same card/replicate what the other md is playing, is this how mythtv is supposed to work?

the reason I ask is that I can see how 2 different tuner cards could be out of sync slightly when showing the same show, if 2 MDs were utilizing the same tunner card to show the same show i would expect them to be exactly syncronized.

of course my problem maybe down to the hardware I am using or even the lack of a swap partition which is why I mentioned this first  but I wanted to make sure i understand how linuxmce is supposed to function before I start upgrading anything.



Installation issues / VDR status in RC1
« on: April 25, 2008, 01:43:28 am »
Have got rc1 up and running without too much fuss and went for the vdr option.

made my channel.conf file and uploaded it through the web control panel.

Hybryd/core  gets tv fine but MD gets no signal and channel not available error, should this work or is it not implemented to work like this yet?

Users / VDR - channel not available
« on: February 11, 2008, 01:57:49 pm »
I have now reinstalled linuxmce beta 3 to try and get VDR working to the best of its current abilities.

everything went ok and i managed to create a UK-WinterHill channel.conf file from kaffine that I then used with the vdr scan utility to create a VDR cchannel.conf file which I then was able to upload in the admin website. I can then start VDR on the Hybryd and it works and i can see TV.

I then setup an MD but when I start up  Live tv I get the big "No Signal" Message and along the bottom flashes up "No channel available".

Am I missing something? I got the same message when i tried to start up TV on the hybryd without uploading a channels.conf file in the web admin, but I assume as long as I have done this it should work.


Users / UK DVB and SKY TV
« on: October 01, 2007, 06:49:45 pm »

I am a uk user of linuxmce and want to get a good range of tv channels setup on my system. I have got setup up my core/hybryd and 4 MDs after quite a few problems.

my inital plan was to have 2 pvr150's to allow me to input my skyplus box and also a secondary normal sky box - hopefully allowing 2 different users 2 watch 2 different programs on sky. I also wanted to make use of a dvb cart I have, a Nova T500.

totallymaxed you mention "we have Core's with 3 x T500 twin tuner cards which here in the UK means we can cover all the UK MUX's without any restrictions to live viewing/recording"

when it says without restrictions how do you mean, I sort of understand that each t500 has 2 tuners, 3 cards each with 2 tuners is 6 tuners all together - it sounds like it is  then suggested that with 3 x t500 you can pretty much have as many people watching as many different channels as you like (well as many as network and core power can handle) is this the case?

I am also wondering how to get the channels guides setup uk for UK channels, both DVB and satalite  I have read a few posts about how zap2it has now finished and schedules direct is now used - can this be used in the UK or do I have to use a different service? I am especially confused over how to get the SKY listings working- justcan't get my head around howthis will work.

was also wondering about HD broadcasts, are they planned in the UK and if so does anyone know when they will be implemented

 on the nova t500 I have setup I do get channels but with out any planner which is why i am asking about this in the uk. Currently I am experiencing a time delay between changing channel in DVB, will having the planner setup correctly sort this out or is it a problem with a badly aligned ariel or just "thats how long it take to change channel"

I am also understanding that with the nova t500 I will be able to watch 2 different channels in 2 different rooms, currently I can only get one running on one MD, if I try and start a second MD,  mythtv comes up with a message about how all the inputs are currently in use and you can only watched recorded programs - am I missing somehting here becaus surely i have the other tuner still to use.

I also have setup a pvr150 to input my sky with, which works fine on the core/hybryd, but if I try the chnnel on an MD I just get a blank screen, then If I leave it for 10 mins by the time I come back the channel has started, I don;t understand where the delay is coming from, the picture and sound appear straight away on the core/hybryd?

thanks in advance on any info anyone can provide especially those from the uk and sorry about all the seperate questions, totallymaxed you seem to know what you are doing when it comes to mythtv in the UK would it be possible to elaborate just a little.


Installation issues / 2nd MD fails
« on: September 20, 2007, 04:11:48 pm »
I have managed to get setup a core/hybrid and then started up a MD which booted over the network, ran the avwizard and MD setup program and everything worked fine.

I then started up my second MD, an Identicle machine to the first one, and neither the avwizard or the MD setup program run.

the page just stops after *starting bluetooth service

i also get an error after "starting nfs common utillities" on this page.

usr/pluto/bin/ 5: not found
usr/pluto/bin/ 5: not found
usr/pluto/bin/ 34: syntax error: bad loop variable

i have tried ctrl+alt+F7, ctrl+alt+F2,   ctrl+alt+F12 and can only get to a login prompt.

i can login with the username root and then i can startx but i don;t know where to go now. Can i force the setups from here. I run the linuxmce program from the multimedia start menu but this fails to regenerate orbiter skin, probably because I have yet to run the setups.

How do I get around this? i am a bit stumped why 2 identicle pieces of hardware don't operate the same.


Pages: [1] 2