Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - david_a_dawson

Pages: 1 ... 4 5 [6]
Installation issues / Re: ATI Remote Wonder
« on: July 20, 2007, 10:38:01 am »
Well, how fascinating.  I've discovered a lot about how lmce works and finally got the remtoe to work nicely.
It comes down to a misunderstanding about how lmce works, something that's obvious when you realise it, but not so obvious when you start looking.
Lmce is all about devices, everything in it is a device of some sort.
With my remote, there were in fact exactly two devices, the lirc subsystem, and the remote itself.

So, without further ado, here is how I got my remote working.

* I got the remote to function using the ubuntu lircd, as above.
* Then disable ubuntu lircd, lmce will shut it down anyway, but it seems to cause interference sometimes.
* Start up lmce, if it's not going already.
* In the admin page, show your devices tree in the left hand pane (it's at the bottom).

We will now add the first device, the lirc subsystem :-
* Click on Core/ Hybrid (in my case)
* Create child device
* Pick device template,
In the popup,
* Device Category = Lirc Drivers
* Click Apply Filter
* Select 'default' from the device category list
* Click 'Pick Device Template'

We now have lirc available.

Now we add the remote itself.
* Go to the top menu, Wizard > Devices > Media Directors
* Find the media director you want to control, click 'Add Remote'
* In the popup, Device Category = 'LIRC Remote Controls',  Template = 'ATI Remote Wonder' (In my case)
* Click 'Pick Device Template'

Now do a Wizard > Restart > Quick Reload Router.

Everything should now be active and working.
Try a reboot to settle things if it isn't.  I didn't need to, but some other people on the pluto forum reported that they did.

The multiple devices issue confused me with this, it's not immediately obvious from the documentation that there are two devices to set up, maybe the script adds them if thery are present on install, unlike my remote, which was added after.

I like the 'everything is a device', it sits well with the unix philosophy, which is good.

Most of the buttons on the remote work well, although a few are unmapped.  I think I'm going to fiddle the script and post back here in a few weeks with my results.


Installation issues / Re: ATI Remote Wonder
« on: July 15, 2007, 09:32:02 pm »
Right, I've managed to break lmce, reinstall it twice, bludgeon one set of hardware into oblivion and then rebuild the machine  ;).
Took me a while, I got the remote recognised in kubuntu, using the config from pluto.   I can do irw and see all the commands from the remote coming into the system.
I've added the remote as a device on my hybrid media director (using the admin website), and I can't seem to get it to do anything.
Is there a way I can check the connection?  I notice in adept_manager that there is a pluto lirc wrapper, is this required? 
I'll try it again I think, see what happens.


NB, this is what I just did.

* Install lirc via adept
* follow the instructions here
* Swear a bit
* It works!

Installation issues / Re: ATI Remote Wonder
« on: July 15, 2007, 02:40:46 pm »
right-o, I'll give that a try and see what happens.

Installation issues / ATI Remote Wonder
« on: July 14, 2007, 04:00:19 pm »

I've been scanning all over the forums and docs about how to get the ATI remote wonder remote to work with lmce.  As far as I can see, this should work through lirc, however I've come to a bit of a dead end with that.
What happens at the moment is I boot up my hybrid, with the remote dongle plugged in, and it starts to emulate a mouse.  This is from the ati_remote modules that gets auto loaded at boot time.
However, there is no lirc running, and lmce doesn't seem to recognise the remote.
I've added a child device, with the licr config pulled from, still not joy.  I've tried disabling the ati_remote module, nada. 
I've tried installing lirc from the repositories (strangely it seemed not be be already), still nothing.
I'm at the end of my ideas, anyone had any joy with this remote?


Pages: 1 ... 4 5 [6]